Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 4

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g másla, 1 ks vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 ml plnotučného mléka, 350 g polohrubé mouky, 10 ks meruněk, 50 g marcipánu

Připravíme si těsto: máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vzniklé těsto je pevné, ale vláčné. Meruňky omyjeme a rozpůlíme. Zbavíme pecky a na její místo dáme kousek marcipánu. Ovoce opět složíme dohromady (obě půlky k sobě), obal...

Kořeněná quinoa

Kořeněná quinoa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 lžíce koření pěti vůní, 100 g quinoi, 600 ml drůbežího vývaru, 100 g sušených meruněk, 125 g čočky, 1 lžíce olivového oleje, 1 svazek jarní cibulky, 4 lžíce koriandru

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Meruňky nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Koriandr a cibulku nasekáme najemno. Kuřecí kousky okořeníme kajunským kořením a pečeme 20 minut na 200 °C. Mezitím uvaříme quinou ve vývaru – vaříme ...

Jogurtové brambory

Jogurtové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g bílého jogurtu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce hladké mouky

Brambory rozčtvrtíme. Povaříme je 4 minuty, poté slijeme a necháme vychladit. Smícháme strouhaný zázvor, papriku, jogurt, utřený česnek, olivový olej, mouku, koriandr a kmín. Pořádně promícháme. Vmícháme brambory a necháme 30 minut stát. Poté ...

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 ks granátového jablka, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 500 g rajčat, 50 g sezamu, 40 ml vody, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce římského kmínu, 2 hrsti petrželové natě

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté ho posypeme římským kmínem a necháme ho vypotit. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na troše oleje – krátce, musí zůstat křupavá. Cibuli vyjmeme a na pánvi zprudka op...

Marinovaný kuřecí špíz

Marinovaný kuřecí špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks limety, 3 stroužky česneku, 4 ks kuřecích prs, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky rybí omáčky, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme kůru ze dvou limetek, šťávu ze dvou limetek, utřený česnek, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a mícháme až se cukr rozpustí. Do této marinády přes noc naložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Poté kuř...

Kešu kuře

Kešu kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g kuřecích prs, 1 ks vejce, 1 ks jarní cibulky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky kukuřičné mouky, 2 lžičky ořechového oleje, 1 lžička soli, 300 ml vody, 100 g kešu ořechů, 1 lžíce sherry, 1 lžíce sójové omáčky

Smícháme vejce, vodu, lžičku soli a kukuřičnou mouku a dobře promícháme. Přidáme kuřecí maso nakrájené na větší kostky a marinujeme 20 minut. Poté slijeme vodu z nálevu do woku a přivedeme k varu. Poté přidáme kuře a čtyři minuty povaříme. Pot...

Sladké a pálivé kari

Sladké a pálivé kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce kari pasty, 1 lžíce třtinového cukru, 1/2 ks citrónu, 2 ks cukety, 300 g květáku, 400 g cizrny, 250 g špenátu, 400 ml rajčatového pyré, 7 g soli, 7 g pepře

Na oleji restujeme po dobu jedné minuty kari pastu. Poté přidáme cukr a šťávu z poloviny citrónu a povaříme minutu. Přidáme cukety nakrájené na tenké plátky a květák nakrájený na růžičky. Po dvou minutách přidáme pyré a 100 ml vody a cizrnu (buď...

Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hoisin omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sezamu, 8 listů máty peprné, 8 listů koriandru, 1/2 hrsti bambusových výhonků, 1/2 hrsti mungo výhonků, 12 ks krevet, 4 ks rýžového papíru, 4 listy ledového salátu

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkké, tak vodu slijeme a propláchneme ve studené vodě. Rýžový papír namočíme v horké vodě, položíme na čistou utěrku a dáme na něj 3 krevetky...

Lehký salát se „smažákem“

Lehký salát se „smažákem“

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks eidamu, 50 g slunečnicového oleje, 60 g hladké mouky, 60 g kukuřičných lupínků, 100 g polníčku, 400 g cherry rajčátek, 40 g sojových klíčků, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 vejce, 1 hlávka ledového salátu, 1 dkg hořčice z celých semen

Eidam obalíme v mouce, ve vejci, poté zase v mouce, zase ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme na oleji dozlatova. Připravíme si dresink – smícháme olivový olej, hořčici, sůl a pepř. Zeleninu nakrájíme na kousky a roz...

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 200 g zeleninového vývaru, 170 g řeckého jogurtu, 7 g pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce harissy, 4 lžíce koriandru, 1 lžička skořice, 2 plátky lososa

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut přikryté bobtnat. Smícháme špetku skořice, med a olej. Touto směsí potřeme filety z lososa, osolíme a opepříme. Opékáme 8 minut pod grile...

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřecího prsa, 1 ks mrkve, 1 ks chilli papričky, 1 hrst arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks rýžového papíru, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky sezamového oleje, 1 troška citronové trávy

Kuřecí prso nařízneme tak, aby nám vzniknul stejně tlustý plát. Potřeme ho sójovou omáčkou a necháme ho 10 minut marinovat. Arašídy opečeme nasucho v pánvi a poté je rozdrtíme nahrubo. Sójovou omáčku z prsou setřeme a potřeme je pro změnu seza...

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 4 ks jarní cibulky, 20 g kaparů, 40 g parmezánu, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a usmažíme je do zlatova. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a kapary a ještě 5 minut smažíme. Na talíř dáme povařené zelené fazolky, na to kuřecí prsa a zeleninovou směs z pánve a...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks cukety, 1 ks citrónu, 2 ks vejce, 300 g šunky, 70 g mandlí, 500 g sýru ricotta, 7 g soli, 7 g pepře, 300 g lasagní, 2 hrst petrželové natě, 3 lžíce parmezánu, 2 lžíce olivového oleje

Cukety nakrájíme na podlouhlé pláty, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kousky. Petrželku a mandle nasekáme a smícháme je se strouhaným parmezánem a nastrouhanou kůrou z citrónu. Ricottu smícháme s vejci, solí a pepřem a jednu lžíci rozetř...

Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 50 g bazalky, 40 g pistácií, 70 g parmezánu, 100 ml olivového oleje, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Sušená rajčata nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme nasekanou bazalku a česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájenou ji přidáme do mixéru. Přidáme také strouhané sýry a nahrubo nasekané pistácie (pár pistácií si necháme vcelku ...

Lilkové lasagne s bulgurem

Lilkové lasagne s bulgurem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bulguru, 1 lžička soli, 7 g pepře, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks lilku, 2 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 1/2 ks mrkve, 1 ks červené cibule, 3 ks rajčat, 100 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce parmezánu

Bulgur dáme do misky a zalijeme ho horkou vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad bulgurem. Necháme hodinu bobtnat. Lilek nakrájíme na podélné plátky a osolíme z obou stran. Necháme ho vypotit (trvá to tak 15 minut). Šalotky nakrájíme najemno, mr...

Jarní platýs s bylinkami

Jarní platýs s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks platýsu, 1 ks limety, 4 kousky česneku, 4 lžíce koriandru, 4 lžíce petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Platýse nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme ho. Z utřeného česneku, poloviny oleje, šťávy z poloviny limetky, koriandru a petrželky připravíme pastu, kterou potřeme rybu zvenku i zevnitř i do naříznutých částí. Pečeme 10 minut na 180 °C. P...

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Kuře pečené v podmáslí

Kuře pečené v podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks kuře, 1 ks citrónu, 10 listů šalvěje, 250 ml podmáslí, 50 g másla

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Citrón oloupeme tak, aby na něm nezbyla žádná bílá slupka a dáme dovnitř kuřete. Do pekáčku nalijeme podmáslí, na to dáme kuře, přidáme šalvějové lístky (do podmáslí i na kuře). Citrónovou kůr...

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 300 g brambor, 3 lžíce olivového oleje, 3 ks papriky, 1 ks cukety, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička petrželové natě

Co nejmenší brambůrky uvaříme do poloměkka. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Cuketu a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Vše střídavě napichujeme na špejle a poté potřeme olejem a posypeme bylinkami. Grilujeme ze všech stran za...

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hummusu, 4 ks tortill, 4 ks mrkve, 1 hrst rukoly

Hummus rozdělíme a namažeme na čtyři tortilly. Mrkev nastrouháme a také rozdělíme mezi tortilly. Přidáme hrst rukoly a zarolujeme.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks rajčat, 3-4 ks žampionů, 1 balení těsta na pizzu, 1 lžíce olivového oleje, 150 g mozzarelly, 150 g šunky, 7 g soli, 7 g pepře

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajčatovým základem. Poté přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, šunku na kostičky a žampiony na plátky. Osolíme a opepříme. Pečeme 10 minu...

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sardinek, 300 g červené cibule, 200 ml aceta balsamica, 1 lžíce kořenící směsi na čínu, 2-3 lžíce včelího medu, 1 lžíce koriandru, 1 lžíce oregana, 1 ks limety, 12 ks tortill, 1 ks avokáda, 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Nejprve si připravíme marinovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na proužky a posypeme solí. Počkáme pár minut až pustí šťávu, poté ji slijeme a cibuli propláchneme. Cibuli smícháme s medem, octem nasekaným koriandrem a oreganem a utřeným česnekem. Os...

stránka: