3 důvody, proč si zamilujete smaltované nádobí

Smaltované nádobí si v historii vysloužilo poměrně nehezkou nálepku. Jeden čas před ním dokonce varovalo i ministerstvo zdravotnictví! I přesto jen stěží dokážete přehlédnout trend, který smaltované nádobí vrací do módy. Otázkou tedy zůstává – můžete smaltu věřit či nikoli?

Ačkoli je smaltované nádobí aktuálně dost populární, jeho užívání má dlouholetou historii. Ostatně na smaltu vařily už minimálně vaše prababičky, pro které to byl široko daleko jediný použitelný materiál do kuchyně.

Výhody smaltovaného nádobí:3 důvody, proč si zamilujete smaltované nádobí

  • 100% zdravotní nezávadnost smaltovaných výrobků
  • Přirozeně funguje na indukci
  • Nádobí je téměř nezničitelné
  • Výhodou smaltovaného nádobí je také jeho nízká cena v porovnání s jinými typy nádobí

 

ZAMILUJTE SI SMALT TŘIKRÁT JINAK

 

Vaření ve smaltu je hygienické

Smalt dokáže ochránit potraviny před pronikáním škodlivých kovových ionů, díky čemuž udržuje jídlo zdravotně nezávadné. Na jeho hladkém povrchu se navíc nemohou přemnožit žádné bakterie, čímž se řadí mezi vysoce hygienický materiál.

Všestranné využití

Ať už máte doma sklokeramickou desku, plynový sporák či vaříte na indukci, smaltované nádobí vám bude skvěle fungovat na čemkoli. A jestli se sami sebe právě ptáte, jestli je vhodné i do myčky, tak odpověď je ano, bez problémů jej můžete umýt i v ní!

Design a cena

Patříte-li mezi začátečníky v kuchyni, určitě by vás smalt neměl minout. Jeho cena je totiž oproti jiným typům nádobí velice příjemná, a tak vám nebude líto hrnec po spálení vyhodit a pořídit si za něj náhradu.

Všechny nadšené food fotografy navíc potěší i barevná škála a osobitý design, který smaltované nádobí má. Pokud tedy hledáte do své kuchyně nádobí s duší, bude smalt tím pravým pro vás.

přidejte na:
BB

24. 08. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář