Smaltované nádobí si v historii vysloužilo poměrně nehezkou nálepku. Jeden čas před ním dokonce varovalo i ministerstvo zdravotnictví! I přesto jen stěží dokážete přehlédnout trend, který smaltované nádobí vrací do módy. Otázkou tedy zůstává – můžete smaltu věřit či nikoli?
Ačkoli je smaltované nádobí aktuálně dost populární, jeho užívání má dlouholetou historii. Ostatně na smaltu vařily už minimálně vaše prababičky, pro které to byl široko daleko jediný použitelný materiál do kuchyně.
Výhody smaltovaného nádobí:
- 100% zdravotní nezávadnost smaltovaných výrobků
- Přirozeně funguje na indukci
- Nádobí je téměř nezničitelné
- Výhodou smaltovaného nádobí je také jeho nízká cena v porovnání s jinými typy nádobí
ZAMILUJTE SI SMALT TŘIKRÁT JINAK
Vaření ve smaltu je hygienické
Smalt dokáže ochránit potraviny před pronikáním škodlivých kovových ionů, díky čemuž udržuje jídlo zdravotně nezávadné. Na jeho hladkém povrchu se navíc nemohou přemnožit žádné bakterie, čímž se řadí mezi vysoce hygienický materiál.
Všestranné využití
Ať už máte doma sklokeramickou desku, plynový sporák či vaříte na indukci, smaltované nádobí vám bude skvěle fungovat na čemkoli. A jestli se sami sebe právě ptáte, jestli je vhodné i do myčky, tak odpověď je ano, bez problémů jej můžete umýt i v ní!
Design a cena
Patříte-li mezi začátečníky v kuchyni, určitě by vás smalt neměl minout. Jeho cena je totiž oproti jiným typům nádobí velice příjemná, a tak vám nebude líto hrnec po spálení vyhodit a pořídit si za něj náhradu.
Všechny nadšené food fotografy navíc potěší i barevná škála a osobitý design, který smaltované nádobí má. Pokud tedy hledáte do své kuchyně nádobí s duší, bude smalt tím pravým pro vás.