Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 12

Raw strava

Raw strava

09. 06. 2015

Víte co je to raw food neboli živá strava? Je to nový životní styl, který se setkává se stále větší oblibou.  Co ale přesně raw strava znamená?Živá strava je taková, která neprošla tepelnou úpravou - tedy zahřátím nad 42 stupňů a  n...

Cesta ke zdraví, to je smoothie

Cesta ke zdraví, to je smoothie

05. 06. 2015

Většina z nás vyznává zdravý životní styl, ať už jde o pohybovou činnost nebo o zdravé stravování. A co takhle udělat si domácí smoothie? Jde to jednoduše a rychle. O co se vlastně jedná? Smoothie je mixovaný nápoj z čerstvého ovoce nebo...

Nepropásněte sezónu rebarbory!

Nepropásněte sezónu rebarbory!

05. 06. 2015

Roste vám za zahradě rebarbora? Pak jistě víte, že právě nastalo období, kdy sklízíme její mohutné řapíky.Co je to rebarbora?Je známá také pod názvem reveň. Jedná se o vytrvalou mrazuvzdornou zeleninu. Začíná růst brzy na jaře - téměř ihned, jakmi...

Květnový Brandnooz box dorazil!

Květnový Brandnooz box dorazil!

04. 06. 2015

Dorazil k nám nový, květnový Brandnooz box a je plný samých překvapení. Letní sezóna odstartovala a s lepším počasím také grilování. Box je plný “dobrot”, určený především k tomuto účelu a k venkovnímu posezení s přáteli.Jako první jsme ochutnali ...

V uspořádané kuchyni je radost vařit

V uspořádané kuchyni je radost vařit

01. 06. 2015

Jak správně naplánovat kuchyň, abyste neudělali denně při vaření stovky pohybů navíc a nenachodili kilometry? Správné rozložení kuchyňských spotřebičů a veškerého vybavení je nutné dobře předem promyslet. Základem je rozdělení prostoru v kuch...

Dubnový Brandnooz box

Dubnový Brandnooz box

21. 05. 2015

V dubnu jsme měli možnost ohodnotit zaslané novinky z Brandnooz boxu. Obsahoval devět výrobků a jeden časopis. Při shlédnutí tohoto obsahu jsem usoudila, že jsou to produkty vhodné nejen do domácnosti, ale i na camping.Jako první jsem ochutna...

5 způsobů, jak z vody vytvořit elixír zdraví

5 způsobů, jak z vody vytvořit elixír zdraví

29. 04. 2015

Voda, základ života! Je nejen základním nápojem, ale můžeme ji pomocí koření a přírodních přísad změnit na elixír, který zlepší vaši kondici i celkové zdraví. Přímo v kuchyni je máte několik, které k tomu můžete použít:  Zázvor Zázvor zn...

Signály, že vaše tělo potřebuje detox!

Signály, že vaše tělo potřebuje detox!

20. 04. 2015

Jak zjistíte, že vaše tělo přímo křičí po očistě? Detoxikace je proces odstranění škodlivých nebo toxických látek z těla. Pokud jste často unavení, máte problémy s trávením a trpíte častokrát zácpou, to by mohlo signalizovat, že tělo nutně potřebu...

Ovoce a zelenina s nejvíce pesticidy

Ovoce a zelenina s nejvíce pesticidy

15. 04. 2015

Nechcete jíst ovoce potažené toxiny? Ani my! Vliv pesticidů na naše zdraví je většinou nepříznivé a určitě by měli užívat co v nejmenším množství. Naštěstí jsou tu lidé, kteří sledují, co vlastně va na našich potravinách je. Byl dokonce vydán Shop...

Quinoa - 3 způsoby, jak získat všechny její výhody

Quinoa - 3 způsoby, jak získat všechny její výhody

26. 03. 2015

Quinoa je starobylá rostlina s obrovským přínosem pro zdraví. Už jako za starých Inků i dnes je často označována jako "matka všech zrn". Já jsem ji objevila až nedávno, ale hned si získala můj obdiv. Díky svým úžasným vlastnostem se těší obrovském...

Obsah proteinů v běžných potravinách

Obsah proteinů v běžných potravinách

24. 03. 2015

Koukněte se, kolik proteinů obsahují běžné potraviny ve 100g:

5 důvodů, proč konzumovat rajčata

5 důvodů, proč konzumovat rajčata

12. 03. 2015

1. Vysoký obsah antioxidantůRajčata mají vysoký obsah vitamínů A a C. To znamená, že jsou plná antioxidantů, které pomáhají v boji s volnými radikály (které mohou vést k zánětu a různým onemocněním). Zvyšují odolnost organismu! Nejl...

Extra panenské oleje nejsou jen olivové

Extra panenské oleje nejsou jen olivové

13. 02. 2015

Roční spotřeba jedlých rostlinných olejů v České republice činí podle Českého statistického úřadu zhruba 102 tisíc tun. U Čechů je nejoblíbenější řepkový olej, dále pak sójový a slunečnicový. Průzkumy ukazují, že obliba olivového oleje klesá ...

Kvalitní šunka nemusí být sen!

Kvalitní šunka nemusí být sen!

29. 01. 2015

Už vás také nebaví kupovat nekvalitní uzeniny plné éček a sóji, které do nás velkoobchody “cpou”? Mnohdy po přečtení etiket a rozluštění potravinových zkratek, nás až hrůzou zamrazí, co to vlastně do svého těla přijímáme. Opravdu věříte prodejcům,...

Staňte se GURU stolování

Staňte se GURU stolování

20. 01. 2015

Možná si říkáte, že není důležité „jak“ a „kde“ jíte, hlavní je přece „co“ jíte, ale věřte, že tak to není. Představte si pořádný steak z pravé hovězí svíčkové s oblíbenou přílohou… „mmm“ krásná představa, viďte. A teď si představte jeho...

Tajemství ledové tříště

Tajemství ledové tříště

14. 10. 2014

Nejen zmrzlina, ale také ledová tříšť dokáže osvěžit v letních parních dnech. Osvěžující nápoj se objevuje na trhu již několik let. V minulosti se tento nápoj dle původní receptury vyráběl rozmixováním ledu a přidáním různých příchutí. Příchutí v ...

Podzim patří vínu

Podzim patří vínu

25. 09. 2014

Jednou z velmi očekávaných událostí podzimu je vinobraní, které se dnes pořádá i v řadě obcí, kde se víno vůbec nepěstuje. Nedílnou součástí vinobraní je kromě výborného vína i burčák. Vybrali jsme pro Vás pár tipů, kam o víken...

Slavnosti brambor

Slavnosti brambor

16. 09. 2014

O víkendu mezi 20. a 21. zářím provoní dvorem Eden centra v Bystřici nad Pernštejnem bramborové speciality všeho druhu. Eden centrum se tak ještě před slavnostním otevřením 21. března 2015 dočká již druhých slavností v pořadí. Návštěvníci na slavn...

Bramborové září

Bramborové září

12. 09. 2014

První polovina září je neodmyslitelně spojena, především tedy na vesnicích, s vykopáváním brambor. Samozřejmě se v tomto období sklízí i celá úroda na polích. Co všechno, ale o této plodině víme či nevíme? V tomto článku se zaměříme na histor...

Tip na recept na září podle Gurmetu

Tip na recept na září podle Gurmetu

01. 09. 2014

Stejně tak jako minulý měsíc i na tento má kalendář k časopisu Gurmet tip na skvělý recept pro měsíc září. Tentokrát se jedná o Chodské koláče. Koláče, ať už domažlické, nebo chodské, jsou chloubou naší kuchyně. Hebké, hedvábné těsto a šťavnaté ná...

Konec prázdnin a návrat do školních lavic

Konec prázdnin a návrat do školních lavic

28. 08. 2014

Prázdniny zase utekly jako voda a je čas na návrat zpět do školních lavic. To s sebou nese i přemýšlení nad tím, co našim ratolestem nachystat jako ideální dopolední svačinku do školy. Dnes jsem si pro Vás připravila 2 svačinkové bezlepkové tipy p...

Soutěž „I LOVE FOOD“ vyvrcholí kuchařským soubojem se Zdeňkem  Pohlreichem

Soutěž „I LOVE FOOD“ vyvrcholí kuchařským soubojem se Zdeňkem Pohlreichem

14. 08. 2014

I na letošním festivalu Foodparade se mohou účastníci těšit na zajímavé zpestření, kterým je amatérská kuchařská soutěž I LOVE FOOD.Soutěž odstartovala 16. 6. 2014 a její finále vyvrcholí přímo na festivalu kuchařským soubojem s šéfkuchařem Zdeňke...

Domácí zavařování

Domácí zavařování

13. 08. 2014

Léto se nám přehouplo do své druhé poloviny, dětem se krátí čas prázdnin, a nám na zahrádkách dozrává plno ovoce a zeleniny. A právě v této době je příhodná doba k zavařování. Vždyť kdo by si v zimě nedal ty letošní výborné jahody, třešně nebo nak...

Festival FOODPARADE 2014 opět v krásných zahradách zámku Troja

Festival FOODPARADE 2014 opět v krásných zahradách zámku Troja

11. 08. 2014

FOODPARADE 2014 – festival jídla a pití6. 9. – 7. 9. 2014sobota 11.00–21.00neděle 11.00–20.00Škola vaření Chefparade pořádá již 4. ročník festivalu Foodparade, který se koná 6. a 7. 9. 2014 opět v krásných zahradách pražského zámku Troja.Návš...

Tip na recept podle Gurmetu

Tip na recept podle Gurmetu

01. 08. 2014

Tip na recept na měsíc srpen podle kalendáře k časopisu Gurmet.Tentokrát nám doporučují italský dezert Semifreddo. Tato italská lahůdka má nejen libozvučné, ale i popisné jméno, které se dá přeložit jako "polozmrzlé". Zastavila se totiž v půl...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...