Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 12

Liči - znáte tuhle exotickou lahůdku?

Liči - znáte tuhle exotickou lahůdku?

18. 03. 2016

Exotická lahůdka - Liči čínské (Litchi)Plody se získávají ze stále zelených stromů, které jsou v Asii. Plody připomínají obarvené šišky a voní po růžích. U nás tomuto exotickému ovoci někteří říkají “čínské jahody”. Vypadají jako šišky kvůli jejic...

Kukuřice - dodává energii a odbourává stres

Kukuřice - dodává energii a odbourává stres

16. 03. 2016

Zajišťuje nám přísun důležitých látek, energie a obohatí většinu jídel. Není jen zeleninou, ale i obilninou (stejně jako třeba pšenice). Můžeme ji zařadit do jídelníčku i dětem. Kukuřici lze zpracovat různými způsoby.PůvodNejdříve se vyskytovala v...

Jarní únava - jak ji překonat?

Jarní únava - jak ji překonat?

16. 03. 2016

I když se paní Zima ještě nechce vzdát své vlády, podle kalendáře nám už jaro klepe na dveře. Všichni už se těšíme, až odložíme teplé kabáty a budeme se vyhřívat v prvních jarních slunečních paprscích. Ovšem s příchodem jara se projevuje i jarní ú...

Hřebíček - koření s intenzivní vůní

Hřebíček - koření s intenzivní vůní

14. 03. 2016

Hřebíček Hřebíček poznáme podle osobitého aroma, které většině z nás dotváří vánoční atmosféru. S jeho pomocí se dochucují jídla i různé druhy nápojů, ale hřebíček má i jiné účinky.Původ hřebíčkuHřebíčkovec je tropický strom, jehož poupata se...

Současné trendy ve vaření a gastronomii

Současné trendy ve vaření a gastronomii

07. 03. 2016

Kdo se chce v současné gastronomii vyznat, musí jít s dobou a sledovat trendy. A protože jich je mnoho a stále přibývají, trošku vám to usnadníme a představíme vám ty nejaktuálnější z nich, které právě frčí i u nás. Raw stravaJ...

Únorový Brandnooz box

Únorový Brandnooz box

03. 03. 2016

Přinášíme vám únorovou recenzi k Brandnooz boxu. Opět jsme netrpělivě očekávali s čím nás box překvapí tentokráte. Jakmile nám “přistál” v redakci box na stůl, začalo hromadné ochutnávání novinek, které se teprve na trhu a v našich obchodech&...

Avokádo - hvězda pro zdraví i pro krásu

Avokádo - hvězda pro zdraví i pro krásu

01. 03. 2016

Avokádo - znáte toto exotické ovoce? V českých domácnostech je trochu netradiční, ale ve světě patří mezi nejoblíbenější a nejvýznamnější druhy ovoce. Vím, není zrovna nejlevnější, ale má tolik příznivých účinků pro naše zdraví i krásu, že by...

Recenze k lednovému Brandnooz boxu

Recenze k lednovému Brandnooz boxu

29. 01. 2016

I v novém roce 2016 k nám do redakce zavítal nový lednový Brandnooz box. Po vánočních svátcích jsme byli plní očekávání, co se za novinky v boxu objeví. Box překvapil jako pokaždé. Objevilo se pár novinek, které na trh teprve vstupují. V novém roc...

Řeřicha - zimní vitamínová bomba

Řeřicha - zimní vitamínová bomba

27. 01. 2016

Zima je období, kdy je třeba tělu ve zvýšené míře dodávat vitamíny a minerály, aby se mohlo bránit různým virózám. Ale právě v této době není mnoho možností, abychom potřebné vitamíny konzumovali přirozenou cestou. Jak tato omezení řešit? Vyzkouš...

Potraviny proti chřipce a nachlazení

Potraviny proti chřipce a nachlazení

21. 01. 2016

Přišla ta pravá zima. Venku zavládlo mrazivé počasí. Jsme nuceni často přecházet z přetopených místností ven a čelit změnám teplot. To jsou nejčastější příčiny nachlazení, chřipky a dalších viróz, kterým se během zimy nevyhne takřka nikdo z nás. A...

Celer - zdraví na talíři!

Celer - zdraví na talíři!

20. 01. 2016

Vsaďte na sezónní potraviny! V zimním období byste se měli vyhnout potravinám, které ochlazují organismus. V hlavním případě máme na mysli jižní ovoce, mléčné výrobky a studené listové saláty. Připravte své tělo na zimní období. Do jídelníčku...

Pohanka - součást zdravé výživy

Pohanka - součást zdravé výživy

13. 01. 2016

K potravinám, které jsou zdraví prospěšné, patří bezesporu pohanka. Ještě jste ji neochutnali? Dokonce o ní nic nevíte? Tak se s ní pojďme trochu seznámit. Pohanka se v Čechách a na Moravě pěstovala od 13. století. Byla to potravina chudých, kteří...

Vláknina - důležitá součást naší stravy

Vláknina - důležitá součást naší stravy

08. 01. 2016

Jestliže se zajímáte o zdravý životní styl, určitě jste o pojmu vláknina už slyšeli.  Co je to vláknina?  Vláknina je nestravitelná složka potravy, kterou organismus nezbytně potřebuje pro správné fungování trávicího systému. Nachází se ...

Hubnutí po Vánocích? Jak na to?

Hubnutí po Vánocích? Jak na to?

04. 01. 2016

Tak nám skončilo vánoční hodování. Všichni jsme si přecpali bříška, vychutnávali nejrůznější dobroty, ale co ty následky? Váhu raději zamkneme do skříně, abychom se nezhrozili přírůstku kilogramů. I když jsme si letos opět slibovali, že to s jídle...

Prosincový Brandnooz box

Prosincový Brandnooz box

22. 12. 2015

Konec roku 2015 se nám nebezpečně blíží a snad každý z nás se těší na Štědrý den. Období hojnosti, svátky klidu a míru, to jsou Vánoce. Do redakce nám dorazil poslední Brandnooz box v letošním roce a velmi se těšíme na novinky v roce novém. Přináš...

Jak nepřibrat o Vánocích

Jak nepřibrat o Vánocích

21. 12. 2015

Už se nemůžete dočkat Vánoc, ale na druhou stranu vás děsí představa, že ze všech těch vánočních lahůdek opět přiberete? A shazování nabraných kil je přitom tak těžké! Všichni chceme během vánočních svátků mlsat, dívat se přitom na pohádky a záro...

Netradiční vánoční saláty

Netradiční vánoční saláty

18. 12. 2015

Máte svůj osvědčený rodinný recept na vánoční bramborový salát? Připravujete ho rok co rok? Chtěli byste letos vyzkoušet něco jiného a třeba i zdravějšího? Vždyť salát nemusí být jenom klasický s množstvím majonézy. I tak jsou vánoční svátky zátěž...

Máta - využití v kuchyni

Máta - využití v kuchyni

17. 12. 2015

Mátu jistě znáte především v podobě mátového čaje, který si dokážete připravit během pár minut. Stačí natrhat pár lístků čerstvé máty a zalít horkou vodou. Čaj má lahodnou chuť, popíjet ho můžete teplý, ale i studený. Máta je především známá pro s...

5 potravin pro lepší trávení

5 potravin pro lepší trávení

15. 12. 2015

Vánoční čas je pro spoustu z nás období svátků, oslav, ochutnávání a přejídání se. Určitě každý z vás zná ten pocit nafouklého břicha, křečí a pálení žáhy. Pokud se chcete vyhnout potížím s trávením, upravte si svůj jídelníček a dodržujte hlavní z...

Pomelo - obr mezi citrusy

Pomelo - obr mezi citrusy

10. 12. 2015

Podzim a zima je období, kdy konzumujeme ve zvýšené míře různé druhy citrusů. Zásobují nás především vitamíny, které chrání náš organismus před nachlazením a chřipkou. Mezi ně bezesporu patří také pomelo, obr mezi citrusy. Plod pomela dorůstá až 5...

Listopadový Brandnooz box

Listopadový Brandnooz box

02. 12. 2015

Vánoce se kvapem blíží, a na náš stůl dorazil dlouho očekávaný Brandnooz box. Byli jsme zvědaví  a netrpělivě očekávali co se nového v boxu objeví. Podzimní počasí s sebou přináší celou řadu onemocnění a nachlazení, které je ve...

Potraviny proti podzimní depresi

Potraviny proti podzimní depresi

25. 11. 2015

Léto je pryč, dny se krátí, zima se nezadržitelně blíží. Vstáváme do tmy a za tmy se vracíme z práce. Přes den je pošmourno, deštivo, mlhavo, zima zalézá pod kůži. Ano, i takové je typické podzimní počasí. To ovšem ovládá také naši náladu, která j...

Skvělé polévky pro zahřátí organismu

Skvělé polévky pro zahřátí organismu

23. 11. 2015

Mráz za okny a chladné počasí, vybízí k častějšímu pojídání polévek. Změna teplot a prostředí, kdy se střídá chlad s teplem z vytopených domů a kanceláří, je doslova rájem k nemocem a nachlazení. Lidský organismus se tak stává ...

5 bylin pro zdraví vašich jater

5 bylin pro zdraví vašich jater

20. 11. 2015

Předvánoční doba vybízí k očistě těla, která může s vašim tělem udělat doslova zázraky. Zkuste v tomto čase detoxikovat své játra a připravit je tak na vánoční hodování, plné tučného jídla a alkoholu. Ostropestřec mariánskýBylina, která se vyznaču...

Kaki - exotická kráska plná zdraví

Kaki - exotická kráska plná zdraví

13. 11. 2015

Znáte kaki? Tato exotická pochoutka se u nás objevuje pouze dva měsíce v roce. Zhruba od poloviny října do poloviny prosince. V této době je i cenově dostupná a tak by byla škoda ji neochutnat.  Co je kaki a odkud pochází? Vypadá jako or...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...