Čím si okořenit rande?

Chystáte se na důležité rande s novým objevem a chcete na něj zapůsobit? Anebo byste naopak rádi oprášili letitý vztah a konečně si s manželem našli jeden volný večer, který chcete učinit na dlouhou dobu nezapomenutelným? Ať tak či onak, rande s novým i dlouholetým partnerem je tak významná událost, na kterou stojí za to se připravit.

Saturejka dodá mužnou sílu

Saturejka zahradní (Satureja hortensis) byla odpradávna součástí nápojů lásky. Její účinky mimo jiné přispívají k léčbě impotence u mužů a frigidity u žen, jsou ale ceněny také pro vysoký obsah tříslovin, pryskyřice, vitaminů A a C a minerálních solí. Saturejka zmírňuje nadýmání, proto se často přidává do luštěninových jídel. Má ale také antiseptické a močopudné účinky. Dejte si pozor na to, že odvar z této rostliny může trochu zvýšit tlak. Kromě odvaru, který připravíte tak, že 1 polévkovou lžíci saturejky zalijete 250 ml vroucí vody a necháte 20 minut pod pokličkou louhovat, si z ní můžete připravit také povzbuzující koupel, kterou si koneckonců můžete užít společně s partnerem.

Neexistuje léku bez špetky zázvoru

Zázvor je podle tradičního učení ájurvédy jednou z nejúčinnějších přírodních léčivých rostlin. Kromě toho se také velice často používá v čínské i japonské kuchyni kvůli podpoře trávení a chuti k jídlu. Jeho účinky se však týkají také tišení bolesti, tlumení horečky a všichni zřejmě známe i zázvorový čaj připravený z čerstvého zázvoru. Co toČím si okořenit rande? vlastně je? Na první pohled to vypadá jako kořen, ze zázvoru ale konzumujeme oddenky, což jsou jeho podzemní partie, které vznikly přeměnou nadzemního stonku. Právě z něho si zázvor můžete doma také vypěstovat. Všimněte si, že některé kousky, které si domů přinesete, pouští výhonky. Využijte toho. Zasaďte kousek oddenku do kyprého substrátu a pravidelně zalévejte. Můžete si tak připravit slušnou pravidelnou zásobu čerstvého zázvoru, který je nejúčinnější. Zázvor znají velmi dobře také těhotné ženy, kterým pomáhá přestát nevolnosti prvního trimestru. Příliš se ale neví o tom, že tato rostlina funguje také jako velmi účinné afrodiziakum. Jeho prohřívací a stimulující vlastnosti z něj činí nenahraditelnou přísadu do pokrmů, kterými chcete svůj protějšek romanticky navnadit.

Máta peprná navodí tu správnou atmosféru

Jedním z dalších velmi silných přírodních afrodiziakálních prostředků je máta peprná (Mentha piperita), jejíž chuť i vůně jsou tak výrazné, že je v odvaru či pokrmu velmi rychle poznáte. Máta je jedinečným prostředkem pro podporu trávení. Pozitivně ovlivňuje vylučování žaludečních šťáv a tvorbu žluči, vsadit na ni ale můžete takéČím si okořenit rande? v případě nachlazení či bolesti v krku. Čaj z máty peprné před spaním vás příjemně zklidní, odplaví stres a navodí příjemnou náladu. Chcete-li účinky máty využít i pro zdárný výsledek rande, připravte si mátový olej a nabídněte partnerovi příjemnou masáž. Jednoduše nalijte do litrové sklenice kvalitní mandlový či meruňkový olej, doplňte hrstí čerstvých mátových lístků a nechte alespoň dva týdny na sluníčku macerovat. Poté slijte. Pro intenzivnější zážitek můžete přidat ještě pár kapek mátového éterického oleje a masážní olej je hotov. Pak už bude pouze na vás, jak jeho benefitů dokážete využít a zda si s jeho pomocí zpříjemníte společný večer.

přidejte na:
BB

20. 02. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář