Vánoční koření: Odhalte kouzlo skořice

Vánoční čas máme spojený nejen se zimou, stromečkem a dárky, ale také s určitými typy vůní jako například s vanilkou, lékořicí či se skořicí. A právě na skořici se dneska podíváme pod drobnohledem. Jedná se totiž o koření, které se hodí zařadit do kuchyně během celého roku.

Skořice je univerzální koření, které najde své místo v omáčkách, polévkách, horkých/studených nápojích i dezertech. K dostání je ale i ve formě různých olejů, mastí či tinktur.

V čem nám může skořice pomoci?Vánoční koření: Odhalte kouzlo skořice

  • Podporuje harmonickou funkci imunitního systému
  • Má silné antiseptické účinky
  • Odbourává z těla negativní látky
  • Podporuje trávení
  • Zklidňuje nervový systém
  • Podporuje kvalitní spánek
  • Odstraňuje bolest břicha a plynatost

Skořice proti chřipce i angíně

Díky svým přírodním antibiotickým účinkům pomáhá předcházet nachlazení či angíně. Pokud vás již nemoc dostihla, můžete si z mleté skořice, medu a citronu připravit léčivý „vyprošťovák“. Ten zhotovíte z polévkové lžíce medu, do které rozmícháte půl kávové lžičky skořice a pár kapek citronové šťávy.

Podporuje imunituVánoční koření: Odhalte kouzlo skořice

Skořice je velice účinná v boji proti virům, bakteriím a plísním. Pravidelná konzumace skořice dokáže pročistit tělo, zabránit zánětům a tím posílit funkci imunitního systému, který bývá v chladných měsících obzvlášť citlivý.

Trápí vás kila navíc? Vsaďte na skořici

Skořice má přirozeně prohřívací vlastnosti, které podporují spalování energie. Pokud tedy bojujete s pár kily navíc a jste rozhodnuti se jich zbavit, můžete toto koření použít do svého nápoje před cvičením či procházkou.

Kdo by si měl však na skořici dát pozor?

Sama osobě je skořice absolutně neškodná. Vyhnout (nebo omezit) by se jí měly pouze osoby, které jsou těhotné, a ty, jež trápí zvýšená citlivost organismu (mají náchylnost k alergickým reakcím).

přidejte na:
BB

08. 12. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář