Skořicové koláčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mouky nakrájíme 300 g másla, přidáme vykynutý kvásek (připravený z mléka, droždí a špetky krystalového cukru), 60 g moučkového cukru, špetku soli, žloutky a dle potřeby mléko. Těsto nesmí být řídké!
Důkladně vypracované těsto, nenakynuté, rozdělíme na 2 části, vyválíme je na pláty 0,5 cm tenké a celé je potřeme ořechovou náplní. Pláty zavineme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka 1,5 cm široké. Uložíme je na plech, vymazaný tukem, dále od sebe, protože v troubě hodně nakynou. Potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme je asi 16-17 minut. Upečené koláčky posypeme skořicovým cukrem.
Náplň: 60 g másla a 150 g moučkového cukru vymícháme, přidáme mleté ořechy, skořici, vanilkový cukr, bílky a 2 lžíce mléka.
Tip k receptu
Čerstvé koláčky jsou neuvěřitelně křupavé a chutné.
uschi328. 04. 2010