6 důvodů, proč se vyplatí pít pivo

Zlatavá barva, sametová pěna a řádně orosený půllitr. Přesně takhle by mělo vypadat každé správně natočené pivo. Patříte-li navíc k jeho milovníkům, určitě vás potěší, že byste v jeho popíjení rozhodně neměli přestávat!

Ačkoli se o pivu většinou hovoří ve spojitosti s „pivním bříškem“, jeho pravidelná konzumace v malém množství je pro zdraví člověka velice prospěšná. Nevěříte? Podívejte se na našich pět důvodů níže.

Pro zdravé srdce

Konzumace piva v malém množství může pomoci snížit riziko vzniku srdečních chorob. Působí preventivně proti krevním sraženinám a tím pádem chrání i před mrtvicí.5 důvodů, proč se vyplatí pít pivo

Preventivně proti vysokému krevnímu tlaku

Hypertenze neboli vysoký krevní tlak patří k velice častým zdravotním problémům, které trápí mnoho Čechů. Popíjením jednoho či dvou piv denně můžete ale toto riziko snížit.

Snižuje riziko ledvinových kamenů

Ledvinové kameny vznikají nahromaděním soli, která vykrystalizuje v močových cestách. Vzniklé kameny jsou velice nepříjemné a bolestivé, ale milovníci piva se jich moc bát nemusí. Americká studie totiž přišla s údaji, podle kterých pivo vznik ledvinových kamenů snižuje.

Prospívá kostem

S navyšujícím věkem v lidském organismu ubývá i kostní hmoty. Pití piva ale tento proces zpomaluje. Tento efekt souvisí pravděpodobně s přírodním silikonem, který je v pivu obsažen a má pozitivní vliv na kosti.

Snižuje záněty v těle

Patříte k aktivním lidem, kteří zvedají těžká břemena nebo se věnují sportům s vyšší tepovou frekvencí? Pak je vám určitě známé, že při dlouhodobé zátěži tělo reaguje zvýšenou zánětlivostí organismu. Ta mimo jiné může i za celou řadu úrazů. Pití piva tyto nebezpečné zánětlivé procesy významně redukuje.

Pro lepší spánek

Konzumace piva vyvolává příjemný a uklidňující pocit. Není proto divu, že je to právě extrakt z chmele, který se používá jako přírodní mírné sedativum. Velice dobře uklidňuje nervy a zpomaluje tep, díky čemuž jednodušeji upadnete do hlubokého spánku.

 

přidejte na:
BB

27. 01. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář