Připravte si šťavnaté a měkké vepřové maso

Kvalitní zapékací mísa, přiměřeně nízká teplota a dostatek času – trojkombinace, která vepřové maso vystřelí do gastronomického nebe! Jak správně péct vepřovou panenku nebo kýtu? To se dozvíte v dnešním článku!

Vepřové maso obsahuje oproti drůbeži více vitaminu B12 a zinku. Pokud máte rádi libovější kousky, měli byste sáhnout po kýtě, kotletě bez kosti, panence či pečeni.

VEPŘOVÁ PANENKA

Panenka patří k libovým a šťavnatým kouskům masa, která se nejčastěji podává k tradiční svíčkové. Díky pomalému pečení docílíte křupavé krustičky a krásně měkkého vnitřku. Základem úspěchu je však péct maso vcelku. Nasolit, svázat provázkem, opéct na pánvi a poté vložit na pekáč.

Chcete-li docílit větší chuťové rozmanitosti, můžete panenku naříznout a vložit do ní špek, papriky, sušená rajčata, pesto nebo chilli pastu.

VEPŘOVÁ PEČENĚPřipravte si šťavnaté a měkké vepřové maso

Vepřová pečeně patří k libovému masu, které se skvěle hodí na minutky. Pomalým pečením z ní však uděláte naprostou lahůdku.

VEPŘOVÁ KOTLETA

Kotletu doporučujeme nechat u řezníka vykostit a kosti vzít s sebou. Můžete je hodit do pekáče k masu, cibuli a česneku a docílit tak lepší chuti.

Při čištění masa neodstraňujte tukovou horní vrstvu. Jemně ji nařezejte a prsty do ní vmasírujte koření. Maso poté svažte provázkem a zprudka osmahněte na pánvi. Výpek přelijte do pekáče, přidejte cibuli s česnekem, kosti a vložte na ně kotletu.

VEPŘOVÁ KÝTA

Vepřovou kýtu můžete péct vcelku. Pokud si chcete ale práci urychlit, můžete ji naporcovat na plátky. Její příprava je velice snadná a zvládnou to i úplní začátečníci – stačí lehce nařezat do mřížky, vetřít koření a pak vše nechat na troubě.

přidejte na:
BB

30. 01. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář