Vepřová kýta se žampióny a šunkovou rýží
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1856
kalorií
1.0g
cukrů
101.0g
tuků
179.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé). Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).
Edita29. 09. 2009
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.