Silvestr a kocovina. Jaký vyprošťovák je nejlepší?

Konec roku láká k oslavám, které jsou obvykle plné domácích pálenek, rozlévaného vína a tvrdšího alkoholu. Bujaré noční veselí však mnohdy končí velice nepříjemným ránem v podobě kocoviny.

Poctivá kocovina většinou začíná uvědoměním, že už nikdy v životě nebudete pít. Poté přichází nepříčetná bolest hlavy, žaludeční nevolnost a studený pot, který vám dá jasně najevo, že jste to tentokrát řádně přepískli. Co ale dělat, když čas vrátit neumíte a musíte během dne fungovat?

Uvařte si poctivou česnečku

Čeká na vás silvestrovská párty a vy tak nějak tušíte, že vás bude ráno čekat opice? Uvařte si česnečku, která se užSilvestr a kocovina. Jaký vyprošťovák je nejlepší? generacemi považuje za zaručeného vyprošťováka. Zapomeňte, ale na polévku z pytlíku! Tahle musí být z poctivého vývaru, do kterého vymačkáte minimálně jednu hlavičku čerstvého česneku!

Snězte kyselé okurky

Kdo by si myslel, že zapomeneme na kyselé okurky. Ani nápad! Stejně jako česnečka, i okurky patří k dlouhodobě doporučovaným potravinám, které se hodí na ranní kocovinu.

Napijte se na to

Ne dalšího alkoholu, ale mléka. Tato lahůdka není rozhodně pro každého, ale existuje řada lidí, kterým právě mléko pomáhá vyzrát na žaludeční nevolnost. Mléko totiž neutralizuje kyselé prostředí, které se v žaludku vytvoří po požití alkoholu. Zase ale platí, že je třeba myslet na kvalitu. Odtučněné mléko mnoho radosti neudělá, vsaďte raději na poctivé plnotučné!

Dejte opici banán

Ano, banány mohou opravdu od příznaků kocoviny pomoci. V průběhu alkoholového opojení totiž tělo ztrácí podstatnou část draslíku, který je pro tělo důležitý. Banány tento minerál obsahují v hojné podobě, a tak dokážou zmírnit i průběh kocoviny.

Zapomeňte na dietu

Mastné jídlo je poměrně osvědčeným způsobem, jak kocovinu vyprovodit ze svého těla. Tělu dodáte navíc ztracenou energii a minerály, které jste během alkoholového opojení ztratili.

přidejte na:
BB

26. 12. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář