Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Adventní česnečka

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 20min
Nutriční hodnoty
288 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček. Odstavíme a můžeme podávat.
Polévku léta vařím v adventní době, když peču cukroví. Zužitkuji tak bílky, které se hromadí z vánočního pečení a polévka krásně napraví všechny přeslazené smysly.

Bulb Tip k receptu

Když do polévky jako vložku přidáme dozlatova opečené kostičky chleba, můžeme ji podávat k večeři jako hlavní chod, je sytá.


Přidat na Pinterest
Angel 666

11. 12. 2009, Recept navštíven: 5848x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
česnačka je vonavá,chutná a sýta

22. 11. 2016, 21:54

Přidat komentář
Maja
Co tak místo obyčejné vody přidat vodu z uvařených brambor, moje maminka tak vařila česnečku vždycky a já tento její recept trochu pozapomněla.

Maja 11. 12. 2009, 22:46

Angel 666
To by té polévce určitě dodalo chuti :o), každé vylepšení je vítané :o). Kdyby byl vývar z masa, to by taky bylo fajn.

Angel 666 12. 12. 2009, 09:56

Roxana
Holky, jsem slepá nebokde máte ten česnek?

Roxana 13. 12. 2009, 22:14

Angel 666
To jsem blázen :O(, jsem si jistá, že jsem ho psala, aspoň do ingrediencí. No nic, dám ho editovat. Dávám českého asi 4 velké stroužky a čínského samozřejmě přiměřeně víc :o). Roxano, díky, máš postřeh!

Angel 666 14. 12. 2009, 07:18

Roxana
Já děkuji, že mám postřeh mi někdo řekl poprvé v životě! Ale připomnělo mi to historku když jsem byla malá, u nás na vesnici ve venkovském krámku říká jedna tetka druhé:" Tak Ti , Mářo, dneska vařím bramboračku k obědu a jíme a mně Ti se zdála pořád nějaká divná! No, bodejď ne, vždyť já do ní zapomněla dát brambory!"

Roxana 14. 12. 2009, 17:44

slunina
Já teda vždycky začínám česnečku tak, že si uvařím brambory a pak do toho přihazuju ten zbytek. Přijde mi taková poctivější :-)

slunina 18. 01. 2010, 16:03

Roxana
Taky dáváme brambory uvařit jako první, bílky tam nedávám, protože mi nezbývají, ale vejce tam dávám, sice až na konec, aby se jen tak srazilo a pořádně česneku a osmažené kostičky pečiva! Mňam!

Roxana 18. 01. 2010, 16:44

Angel 666
Slunino, tohle je verze česnečky úplně bez brambor, není to klasická česnečka s bramborem. Vždyť taky v receptu píšu, že ji vařím v době adventu, když zbývá hodně bílků z vánočního pečení. Jinak se u nás taky vaří česnečka z brambor a ty dávám taky vařit jako první.

Angel 666 18. 01. 2010, 19:27

Angel 666
Roxano, jestli Ti někdy přece jen zbyde nějaký bílek, tak vyzkoušej tuhle verzi- já mám klasickou česnečku moc ráda, ale téhle dávám přece jen přednost, vždycky se na ni těším, mám ji spojenou s dobou před Vánoci.

Angel 666 18. 01. 2010, 19:30

Roxana
No právě! Kde já se dostanu ke zbylým bílkům, jak před vánoci, z jedněch byly kokosky a druhé (6ks) se vylilo v lednici, což je hrozně příjemná věc. To by byla česnečka a já si zasmolím lednici a bílek je dobré lepidlo! Drží!

Roxana 18. 01. 2010, 22:26

slunina
Tak to já se vždycky snažím, aby mi bílky nezbývaly, protože kokosky moc memusíme, pusinky taky ne a co jiného s tím? Tento recept si uložím, pro jistotu.

slunina 19. 01. 2010, 08:30

Facebook komentáře