Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Adventní česnečka

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 20min , porce

288 kalorií, 1.0g cukrů, 1.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček. Odstavíme a můžeme podávat.
Polévku léta vařím v adventní době, když peču cukroví. Zužitkuji tak bílky, které se hromadí z vánočního pečení a polévka krásně napraví všechny přeslazené smysly.

Bulb Tip k receptu

Když do polévky jako vložku přidáme dozlatova opečené kostičky chleba, můžeme ji podávat k večeři jako hlavní chod, je sytá.

Angel 666

11. 12. 2009, Recept navštíven: 5289x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Adventní česnečka

Adventní česnečka

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Adventní česnečka Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
česnačka je vonavá,chutná a sýta

22. 11. 2016, 21:54

Přidat komentář
Maja
Co tak místo obyčejné vody přidat vodu z uvařených brambor, moje maminka tak vařila česnečku vždycky a já tento její recept trochu pozapomněla.

Maja 11. 12. 2009, 22:46

Angel 666
To by té polévce určitě dodalo chuti :o), každé vylepšení je vítané :o). Kdyby byl vývar z masa, to by taky bylo fajn.

Angel 666 12. 12. 2009, 09:56

Roxana
Holky, jsem slepá nebokde máte ten česnek?

Roxana 13. 12. 2009, 22:14

Angel 666
To jsem blázen :O(, jsem si jistá, že jsem ho psala, aspoň do ingrediencí. No nic, dám ho editovat. Dávám českého asi 4 velké stroužky a čínského samozřejmě přiměřeně víc :o). Roxano, díky, máš postřeh!

Angel 666 14. 12. 2009, 07:18

Roxana
Já děkuji, že mám postřeh mi někdo řekl poprvé v životě! Ale připomnělo mi to historku když jsem byla malá, u nás na vesnici ve venkovském krámku říká jedna tetka druhé:" Tak Ti , Mářo, dneska vařím bramboračku k obědu a jíme a mně Ti se zdála pořád nějaká divná! No, bodejď ne, vždyť já do ní zapomněla dát brambory!"

Roxana 14. 12. 2009, 17:44

slunina
Já teda vždycky začínám česnečku tak, že si uvařím brambory a pak do toho přihazuju ten zbytek. Přijde mi taková poctivější :-)

slunina 18. 01. 2010, 16:03

Roxana
Taky dáváme brambory uvařit jako první, bílky tam nedávám, protože mi nezbývají, ale vejce tam dávám, sice až na konec, aby se jen tak srazilo a pořádně česneku a osmažené kostičky pečiva! Mňam!

Roxana 18. 01. 2010, 16:44

Angel 666
Slunino, tohle je verze česnečky úplně bez brambor, není to klasická česnečka s bramborem. Vždyť taky v receptu píšu, že ji vařím v době adventu, když zbývá hodně bílků z vánočního pečení. Jinak se u nás taky vaří česnečka z brambor a ty dávám taky vařit jako první.

Angel 666 18. 01. 2010, 19:27

Angel 666
Roxano, jestli Ti někdy přece jen zbyde nějaký bílek, tak vyzkoušej tuhle verzi- já mám klasickou česnečku moc ráda, ale téhle dávám přece jen přednost, vždycky se na ni těším, mám ji spojenou s dobou před Vánoci.

Angel 666 18. 01. 2010, 19:30

Roxana
No právě! Kde já se dostanu ke zbylým bílkům, jak před vánoci, z jedněch byly kokosky a druhé (6ks) se vylilo v lednici, což je hrozně příjemná věc. To by byla česnečka a já si zasmolím lednici a bílek je dobré lepidlo! Drží!

Roxana 18. 01. 2010, 22:26

slunina
Tak to já se vždycky snažím, aby mi bílky nezbývaly, protože kokosky moc memusíme, pusinky taky ne a co jiného s tím? Tento recept si uložím, pro jistotu.

slunina 19. 01. 2010, 08:30

Facebook komentáře