Adventní česnečka
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
15min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
288
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček. Odstavíme a můžeme podávat.
Polévku léta vařím v adventní době, když peču cukroví. Zužitkuji tak bílky, které se hromadí z vánočního pečení a polévka krásně napraví všechny přeslazené smysly.
Tip k receptu
Když do polévky jako vložku přidáme dozlatova opečené kostičky chleba, můžeme ji podávat k večeři jako hlavní chod, je sytá.
Angel 66611. 12. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziKomentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
Maja 11. 12. 2009, 22:46
Angel 666 12. 12. 2009, 09:56
Roxana 13. 12. 2009, 22:14
Angel 666 14. 12. 2009, 07:18
Roxana 14. 12. 2009, 17:44
slunina 18. 01. 2010, 16:03
Roxana 18. 01. 2010, 16:44
Angel 666 18. 01. 2010, 19:27
Angel 666 18. 01. 2010, 19:30
Roxana 18. 01. 2010, 22:26
slunina 19. 01. 2010, 08:30