Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 15

Nové mysli pro holky a kluky

Nové mysli pro holky a kluky

23. 05. 2013

Společnost Emco, přední český výrobce cereálních výrobků, uvádí na trh unikátní výrobky z řady Mysli na zdraví, tentokrát speciálně určené dětem ve věku 5 -10 let. Děti, zejména ty školní, potřebují ráno doplnit energii z plnohodnotné snídaně...

Termosky a termohrnky

Termosky a termohrnky

21. 05. 2013

K čemu slouží termosky a termohrnky? Jaké jsou druhy termosek a z čeho se vyrábí?Termoska je speciálně vyrobená láhev, která slouží k uchování teploty obsahu. Termosky byly původně vynalezeny pro laboratorní účely, později našly své širší uplatněn...

Tradiční české kuchyňské spotřebiče

Tradiční české kuchyňské spotřebiče

20. 05. 2013

Čeká vás v dohledné době rekonstrukce kuchyně nebo dokonce zařizování nové kuchyňské linky? Rozhodně vsaďte na vestavné kuchyňské spotřebiče, dodají nové kuchyni šmrnc a mají také spoustu dalších výhod. Kvalitní a spolehlivé výrobky najdete u trad...

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny

13. 05. 2013

Staré Město pod Sněžníkem, 3. 5. 2013 - Slavnostním zahájením začala v pátek 3. 5. 2013 svůj provoz nová balírna pro bezlepkové potraviny společnosti PRO-BIO, s.r.o. Plán vzniku bezlepkové balírny navázal na rekonstrukci vlastního bio mlýna z roku...

Unikátní jarní novinka

Unikátní jarní novinka

06. 05. 2013

Lehké a křehké mysli s konopným semínkemSpolečnost Emco, přední český výrobce cereálních výrobků, rozšiřuje řadu Lehké a křehké mysli o unikátní novinku – Lehké a křehké mysli s konopným semínkem. V tomto výrobku najdeme hned čtyři druhy vloč...

Novinky v Chefparade pro měsíc květen

Novinky v Chefparade pro měsíc květen

03. 05. 2013

18. 5. - Sezonní chřestové specialityChřest je velmi chutná a nevšední zelenina oznamující příchod jara, která je u nás stále svým způsobem opomíjená. Má také pozitivní vliv na naše zdraví, obsahuje totiž vitaminy (A, B, C, E, K), vápník, hořčík, ...

Odlehčete si svůj jídelníček

Odlehčete si svůj jídelníček

02. 05. 2013

Konečně přišlo jaro a my tak můžeme zastrčit huňaté kabáty a místo nich vytáhnout zespod šatníku lehké sukně a svetříky. Jediné, co vám může zkazit náladu je skutečnost, že se do nich po zimě nevejdete. Prvním řešením je samozřejmě ...

Melounový šampionát ovládli polští řezbáři

Melounový šampionát ovládli polští řezbáři

30. 04. 2013

18. dubna se uskutečnilo druhé řezbářské klání mezi zeleninovými řezbáři, které určilo „melounového šampiona“ pro rok 2013. Třetí kategorie byla na volné téma včetně surovin. Vše proběhlo v rámci 18. ročníku národní přehlídky kuchařského a cu...

Chřestová sezóna klepe na dveře

Chřestová sezóna klepe na dveře

25. 04. 2013

Chřestfest nabídne slané i sladké specialityJaro je v gastronomickém světě již tradičně spojeno s křupavým chřestem. Nejlákavější varianty úpravy této u nás dlouho opomíjené zeleniny přináší již třetí ročník festivalu Chřestfest ze seriálu Festiva...

Grilujeme zeleninu

Grilujeme zeleninu

22. 04. 2013

Na všech grilech lze připravit rozmanité množství pokrmů ze zeleniny. Zelenina je velmi oblíbená pro svou jednoduchost a nenáročnost na dobu přípravy. Grilovat můžeme téměř cokoliv. Pro větší druhy zeleniny postačí vybavení grilu grilovacím r...

Napijte se na zdraví!

Napijte se na zdraví!

12. 04. 2013

Konečně je tady dlouho očekávané jaro. Příroda se brzy zazelená, rozvoní a plně odhalí všechny své půvaby. Abyste i Vy rozkvetla do krásy, nezapomeňte na důkladnou detoxikaci organismu, která je po dlouhé zimě opravdu potřeba. Vyčistit tělo Vám po...

Je vám zima? Máme pro vás zahřívací jídelníček

Je vám zima? Máme pro vás zahřívací jídelníček

08. 04. 2013

Když je nám zima, automaticky si u stánku objednáme svařené víno. Nepřemýšlíme nad tím, činíme to instinktivně a blaženě očekáváme vlnu tepla po těle. Nejen červené víno, ale třeba také křen, vajíčka či kari mají tu bohulibou vlastnost, ...

Trattorie Mercato představuje nové menu i koncept

Trattorie Mercato představuje nové menu i koncept

04. 04. 2013

Po příchodu nového majitele prochází pražská trattorie Mercato velkou proměnou. Pod vedením bývalého generálního ředitele SaSaZu, Davida Šauera, představuje nejen nové menu, ale i zbrusu nový vzhled a koncept. V souladu s trendy moderní gastronomi...

Grilujeme ryby

Grilujeme ryby

02. 04. 2013

Při grilování si přijdou na své milovníci rybích pokrmů i samotní vášniví rybáři, kteří jistě využijí gril k úpravě svých úlovků. Příprava rybích pokrmů na grilu je velmi rychlá a poměrně snadná. Ke grilování lze použít jak čerstvé ryby v cel...

Zadělejte si na klíčky

Zadělejte si na klíčky

29. 03. 2013

Možná si ještě vzpomínáte, jak jste na základní škole nechávali na vatě vyklíčit hrách nebo čočku. Tenkrát šlo o přírodovědu, ale dneska jde o zdravou výživu. Proč si nepřidat naklíčenou čočku nebo cizrnu do salátu? Klíčky a výhonky pěkně ozd...

Jak voní jaro? Čerstvě, svěže a po bylinkách

Jak voní jaro? Čerstvě, svěže a po bylinkách

27. 03. 2013

Po třeskuté zimě vstupuje do našeho života jaro jako anděl. První jarní sluneční paprsky hřejí nejen naše tělo, ale i naše srdce, a proto je třeba jaro řádně přivítat a to nejlépe se svými nejbližšími u jednoho stolu nad skvělým jídlem. Velik...

Okuste tradiční Velikonoční Italskou specialitu

Okuste tradiční Velikonoční Italskou specialitu

25. 03. 2013

Pro velkou část věřících patří Velikonoce k nejdůležitějším křesťanským svátkům v roce, které se nesou ve znamení církevních obřadů a v neposlední řadě také dobrého jídla. Ačkoli v každé zemi přistupují k oslavám podle vlastních tradic a zvyků, je...

Instantní káva bez kofeinu

Instantní káva bez kofeinu

21. 03. 2013

Rádi bychom vám představili novinky ze světa kávy. Instantní obilné kafe s fíky BIOLINIE - je lehce rozpustné ve studené i teplé vodě a neobsahuje kofein. Představuje tradiční nápoj našich předků, kteří si do směsí různých obilovin ...

Přivítejte jaro gastronomickým zážitkem

Přivítejte jaro gastronomickým zážitkem

21. 03. 2013

Již třetí ročník festivalu Vůně jara ze seriálu Festivalů chutí odstartoval ve vybraných předních českých restauracích 18. března a potrvá do 14. dubna. O gastronomické jarní zážitky se opět tradičně postarají netradiční pokrmy, jejichž nedílnou s...

Uzení masa na grilech

Uzení masa na grilech

20. 03. 2013

K uzení pokrmů na grilu jsou vhodné především kotlové a plynové grily. S každým povedeným receptem roste u milovníků grilování chuť vyzkoušet něco nového. Uzení na grilu je velkou výzvou. Před grilováním si musíme připravit rozpálené žhavé uhlíky ...

Poctivý mazanec s legendou České kuchyně

Poctivý mazanec s legendou České kuchyně

18. 03. 2013

Stejně jako k tuzemským Vánocům neodmyslitelně patří vánočka, neobejdou se svátky jara bez mazance. Vůně velikonočních bochánků z kynutého těsta plného šťavnatých rozinek se line Českem už od 15. století. Navázat na tuto tradici našich praprapra.....

Zlatý zajíček od Lindt pomáhá dětem

Zlatý zajíček od Lindt pomáhá dětem

08. 03. 2013

Velikonoce se blíží a Vy si můžete vychutnat jarní svátky ve společnosti čokolády Lindt a navíc i pocit z dobrého skutku.I letos můžete mít velikonočního zajíčka od společnosti Lindt jen pro sebe. Je stvořen švýcarskými mistry čokolády, kteří se j...

Grilování na elektrickém grilu

Grilování na elektrickém grilu

06. 03. 2013

Pro pohodlné milovníky grilování jsou velmi vhodné elektrické grily. Ty patří asi mezi nejméně známou skupinu po grilech na dřevěné uhlí a grilech plynových. Neprávem jsou často mnohými opomíjené. Na těchto grilech je však možné grilovat stejně kv...

Podle čeho poznáte náhražky mléčných výrobků?

Podle čeho poznáte náhražky mléčných výrobků?

04. 03. 2013

Protože se stále častěji setkáváme s alternativami k mléčným výrobkům, přinášíme vám několik tipů, jak je rozpoznat od poctivých produktů zhotovených z mléka. Pokud výrobce při zpracování mléka nahradí některou základní složku mléka jinou nem...

Jarní gastronomické akce

Jarní gastronomické akce

28. 02. 2013

Mikulovské vinné trhy (25. května 2013, Hotel Zámeček, K Vápence 6, Mikulov) V máji se můžete těšit na prestižní degustaci špičkových vín z celé Moravy a spolu s bohatým kulturním programem je tato akce nejvyhledávanější v celém roce. Čekají ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...