Vyzkoušejte přírodní náhražky cukru

Klasický cukr není v nadměrném množství pro lidské tělo prospěšný. Výzkumy navíc potvrdily, že může být vysoce návykový a zvyšovat riziko vzniku cukrovky typu 2. Není proto divu, že dnes mnoho lidí přechází na jeho přírodní alternativy, které jsou pro tělo v mnoha ohledech přijatelnější.

Na pultech obchodů můžete aktuálně najít tři druhy umělých sladidel. Jednak ty, které pocházejí z ryze přírodních zdrojů, poté ty, které jsou jakýmsi hybridem mezi alkoholy a cukry (neobsahují však žádný ethanol), a nakonec syntetická sladidla, o kterých jsme se zmiňovali v předchozím článku.

3 tipy na přírodní náhražky cukru

STÉVIEVyzkoušejte přírodní náhražky cukru

Stévie patří mezi nejčastější přírodní náhražky cukru. Neobsahuje žádné kalorie a kvůli svému minimálnímu vlivu na cukr v krvi se hodí i pro lidi s diabetem.

Výhody:

  • Je dvěstěkrát sladší
  • Neobsahuje žádné kalorie
  • Nezvyšuje hladinu cukru v krvi
  • Často se používá u redukčních diet

KOKOSOVÝ CUKR

Kokosový cukr je vyroben z kokosové palmy a jeho barva je podobná rafinovanému cukru. V procesu výroby si míza z palmy zachovává mnohé důležité živiny, a proto je na rozdíl odVyzkoušejte přírodní náhražky cukru klasického cukru obohacen o železo, zinek a vápník. Navíc obsahuje zdraví prospěšné mastné kyseliny a vlákninu, která zpomaluje absorpci glukózy.

Výhody:

  • Obsahuje méně kalorií
  • Je bohatý na minerály jako železo, zinek, vápník a draslík
  • Má výrazně nižší glykemický index
  • Obsahuje inulin, který zpomaluje absorpci glukózy

ERYTHRITOL

Erythritol patří mezi sloučeniny, které se nazývají cukerné alkoholy. Ačkoli se nejedná o typicky přírodní sladidlo, jeho benefity pro zdraví jsou poměrně působivé.

Výhody:

  • Obsahuje méně kalorií
  • Jeho užívání nemá vliv na hladinu cukru v krvi
  • Pomáhá snižovat riziko vzniku kardiovaskulárních problémů
  • Je považován za jednu z nejlepších náhrad klasického cukru pro diabetiky
přidejte na:
BB

29. 04. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář