4 tipy na zdravější alternativy hranolků

Hranolky nemusí být pouze ikonou nezdravého stravování. A už vůbec se nemusí topit v litrech přepáleného oleje. Vyzkoušejte naše 4 alternativy ke klasickým hranolkům, které jsou méně kalorické a vysoce návykové!

Než se ale pustíme do jednotlivých tipů, máme pro vás zásadní upozornění. Nikdy nedělejte hranolky ve friťáku! Místo toho si na plech s pečicím papírem vysypte zvolenou potravinu a hezky ji pomažte olivovým olejem. Potom vložte na 30–45 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů a počkejte do doby, než budou hranolky na povrchu hezky křupavé.

Mrkvové hranolky4 tipy na zdravější alternativy hranolků

Kromě toho, že jde o dietní variantu, je dobré připomenout, že mrkev pozitivně ovlivňuje mužskou plodnost, dále také kvalitu a ochranu kůže, stejně jako dokáže nabídnout i bohatý obsah antioxidantů. Zaujme i vysokým obsahem vitaminu C, nebo tím, jak je prospěšná pro naše střeva.

Petrželové hranolky

I petržel patří k nízkokalorické zelenině, kterou můžete využít na hranolky. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, doporučujeme kombinovat s česnekem a parmezánem!

Hranolky z dýně4 tipy na zdravější alternativy hranolků

Dýně je další skvělou variantou zeleniny na přípravu hranolků! Dýňové hranolky vás nadchnou svou chutí a opět jako u předchozí zeleniny vám sníží kalorickou hodnotu přílohy.

Dýni nejprve oloupejte, nakrájejte na tenké plátky nebo tvary hranolků a opět upečte v troubě. Dýňové hranolky můžete dochutit špetkou kari, které se k dýním skvěle hodí.

Hranolky z celeru

Celer oproti bramborám neobsahuje téměř žádné kalorie, na 100 g syrového celeru spadá pouhých 19 kalorií. Jedná se také o téměř bezsacharidovou přílohu, kterou využijete především v dietě. Celerové hranolky můžete namixovat s hranolky z brambor a vytvořit tak větší porci za méně kalorií.

přidejte na:
BB

21. 04. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář