Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 19

Zlatý zajíček od Lindt pomáhá dětem

Zlatý zajíček od Lindt pomáhá dětem

08. 03. 2013

Velikonoce se blíží a Vy si můžete vychutnat jarní svátky ve společnosti čokolády Lindt a navíc i pocit z dobrého skutku.I letos můžete mít velikonočního zajíčka od společnosti Lindt jen pro sebe. Je stvořen švýcarskými mistry čokolády, kteří se j...

Grilování na elektrickém grilu

Grilování na elektrickém grilu

06. 03. 2013

Pro pohodlné milovníky grilování jsou velmi vhodné elektrické grily. Ty patří asi mezi nejméně známou skupinu po grilech na dřevěné uhlí a grilech plynových. Neprávem jsou často mnohými opomíjené. Na těchto grilech je však možné grilovat stejně kv...

Podle čeho poznáte náhražky mléčných výrobků?

Podle čeho poznáte náhražky mléčných výrobků?

04. 03. 2013

Protože se stále častěji setkáváme s alternativami k mléčným výrobkům, přinášíme vám několik tipů, jak je rozpoznat od poctivých produktů zhotovených z mléka. Pokud výrobce při zpracování mléka nahradí některou základní složku mléka jinou nem...

Jarní gastronomické akce

Jarní gastronomické akce

28. 02. 2013

Mikulovské vinné trhy (25. května 2013, Hotel Zámeček, K Vápence 6, Mikulov) V máji se můžete těšit na prestižní degustaci špičkových vín z celé Moravy a spolu s bohatým kulturním programem je tato akce nejvyhledávanější v celém roce. Čekají ...

Bezmasé pokrmy

Bezmasé pokrmy

27. 02. 2013

Vegetariánství jako výběr životního stylu je stále diskutovanou problematikou, která má své zastánce i odpůrce. Rozhodnutí nejíst maso v jakékoliv podobě je bezesporu poměrně velký zásah pro organismus a nemusí mít vždy jen dobrý vliv. Ale nepřetě...

Mléčné výrobky, nebo jejich náhražky?

Mléčné výrobky, nebo jejich náhražky?

26. 02. 2013

V posledních letech se v našich obchodech objevují alternativy mlékárenských výrobků. Možná máte s těmito produkty zkušenosti, možná jste je ani nezaregistrovali. Jakou z těchto dvou skupin upřednostnit a proč?Mléko je dokonalý a nejpřirozenější n...

Festival Vegetfest

Festival Vegetfest

25. 02. 2013

Po masopustním veselí Alakarte.cz představuje další ze seriálu Festivalu chutí. Od 25. února do 17. března proto budete mít skvělou příležitost ochutnat delikatesy bez masa v rámci třítýdenního festivalu VEGETFEST. Hlavními hvězdami festivalo...

Jak nepřibrat ze sedavého zaměstnání

Jak nepřibrat ze sedavého zaměstnání

21. 02. 2013

„Před rokem jsem změnila práci, sedím tam od rána do večera a i když se snažím pravidelně cvičit, přibrala jsem za ten rok deset kilo,“ stěžovala si mi jedna známá redaktorka. Připadá vám to povědomé? Ještě to sice není váš případ, ale cítíte hroz...

Vaření v páře

Vaření v páře

20. 02. 2013

Orientální kuchyně využívají páru jako prostředek k přípravě pokrmů již několik staletí. V Číně samé mají parní hrnce a jejich předchůdci historii dlouhou nejméně 3000 let. Z uvedených skutečností vyplývá, že vaření v páře má opravdu dlouhou ...

Grilujeme na plynovém grilu

Grilujeme na plynovém grilu

18. 02. 2013

Pro milovníky grilovaných pokrmů s rychlou přípravou, ale zároveň odpůrce časově náročných a složitých příprav jsou ideálním řešením grily plynové. Plynové grily si našly v poslední době spoustu svých příznivců. Grily splňují vešker...

Grilování na dřevěném uhlí

Grilování na dřevěném uhlí

11. 02. 2013

Lidstvo už odpradávna bylo fascinováno magickou silou otevřeného ohně. Tato skutečnost zůstává v lidských duších zakódována dodnes. Dříve bylo použití ohně pro přípravu pokrmů jediným, tedy nutným způsobem. V současné době se příprava pokrmů ...

Jak naučit děti milovat zeleninu

Jak naučit děti milovat zeleninu

08. 02. 2013

Trápí vás, že vaše děti ji nerady? Už jste sice překonala jejich celkový odpor a dosáhla toho, že představa zeleniny u nich nekončí mastným kornoutkem plným rozpečených hranolků, nicméně pokud si mají samy vybrat, tak „zelené“ prostě nikdy? Máme p...

Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií

Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií

05. 02. 2013

Přemýšlíte jak strávit svátek všech zamilovaných? Překvapte svůj protějšek opravdovou Itálií! Dejte průchod svým emocím a nechte porcelán létat vzduchem. Riziko, že svou lásku uvidíte naposled, je minimální. Speciální valentýnské menu šéfkuchaře h...

Valentýnská romantika na vašem stole

Valentýnská romantika na vašem stole

01. 02. 2013

Nezadržitelně se blíží svátek lásky a náklonnosti, tedy svátek svatého Valentýna. Svátek se slaví na počest kněze Valentina, který oddával milence tajně, proti vůli krále. Proto si dnes zamilovaní lidé v den jeho mučednické smrti posílají vyznání ...

Mléčné výrobky a nasycené tuky? Známe pravdu!

Mléčné výrobky a nasycené tuky? Známe pravdu!

30. 01. 2013

Možná jste někdy slyšeli varování proti nasyceným tukům, tedy i mléčným výrobkům. Tyto produkty totiž přirozeně nasycené mastné kyseliny obsahují, ale některé jen ve velmi malé míře. Především nám ale výrobky z mléka poskytují řadu významných živi...

Hodování ve znamení zabíjačkových lahůdek

Hodování ve znamení zabíjačkových lahůdek

28. 01. 2013

O masopustu, který je na Moravě známý spíše pod pojmem fašank, se můžeme dočíst již v písemnostech z 13. století. Jedná se období od Tří králů do Popeleční středy, které je spojené s veselím, maskami a především s hodováním a možností dosyta se na...

Obchod Chefparade Warehouse

Obchod Chefparade Warehouse

25. 01. 2013

Obchod Chefparade Warehouse je místo, kde máte možnost získat výtečné a nevšední potraviny za velkoobchodní ceny! V Chefparade věří, a učí na kurzech vaření, že vařit by se mělo z kvalitních surovin a vozí si je přímo z Itálie a Francie i jiných d...

Masopustní hody

Masopustní hody

18. 01. 2013

Festival Masopustní hody přinese zabijačkové speciality a další pochoutky Masopust je odpradávna svátkem jídla a hodovat se bude i na gastronomickém festivalu s příznačným titulem Masopustní hody. Vybrané restaurace budou od 21. ledna do 10. únor...

S chytrým jídelníčkem se dostanete rychle do formy

S chytrým jídelníčkem se dostanete rychle do formy

16. 01. 2013

Přepískli jste o Vánocích životosprávu a chcete začít od nového roku s čistým štítem? Zkuste svatou trojici: Hodně tekutin, jedno teplé jídlo denně a hlavně vychutnávat. Úspěch zaručen! Pitný režim Voda, voda, voda… Už vám taky leze krkem? Není ...

Nová sociální síť? Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek!

Nová sociální síť? Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek!

09. 01. 2013

Nízká kvalita pečiva prodávaného v obchodech žene stále víc lidí k pečení vlastního chleba. Ale vyrobit vlastní kvásek není jednoduché a s hotovým se každý pekař jen tak nepodělí. Proto vznikla iniciativa, ve které si lidé snaží pomoci navzájem sa...

Ke štíhlému tělu další krok, udělejte na Nový rok!

Ke štíhlému tělu další krok, udělejte na Nový rok!

04. 01. 2013

Letos zaručeně zhubnu! Dám dolů alespoň 10 kilo a v létě už budu vypadat jako Twiggy nebo alespoň jako Audrey Hepburn! Také jste si po odbití půlnoci, tedy začátkem Nového roku 2013 opakovala v hlavě tyto formulky? Stop! Nechceme nijak zpochybňova...

První sériové kurzy vaření z dílny Chefparade startují v roce 2013!

První sériové kurzy vaření z dílny Chefparade startují v roce 2013!

02. 01. 2013

Škola vaření Chefparade přináší další NOVINKU v oblíbených kurzech vaření: 5 druhů sériových kurzů po 5 kurzech jen za 5 900,- Kč. A co konkrétně je připraveno? Sériové kurzy České, Francouzské, Italské kuchyně, kurz Masových specialit a kurz Ry...

Není gril jako gril

Není gril jako gril

01. 01. 2013

K létu patří sluníčko, pláže a koupání stejně jako grilování. Kdo by neměl rád tu jedinečnou chuť a vůni grilovaného masa či zeleniny? Když jsem se letos rozhodovala, jaký gril si pořídím, zjistila jsem, že tato volba nebude vůbec jednoduchá ...

Novoroční oslavy bez kocoviny

Novoroční oslavy bez kocoviny

28. 12. 2012

Vyzkoušejte zaručený vyprošťovák v podobě 100% jablko-rajčatové šťávy Vitaminátor. Probíhají u Vás silvestrovské oslavy v bujarém veselí a se sklenkami dobrého moku? Pak možná patříte mezi ty, kdo druhý den ráno proklínají svou nedisciplinovanost...

Chcete zhubnout? Máme zaručené tipy!

Chcete zhubnout? Máme zaručené tipy!

27. 12. 2012

Konec roku se nezadržitelně blíží a s ním nastává i doba, kdy přemýšlíme, jak být v novém roce lepší, zdravější, výkonnější nebo chytřejší. Často chceme všechno najednou a od prvního ledna "začínáme jíst zdravě" a "konečně" hubneme. Někdy je poža...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...