Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 19

Zelenina na grilu

Zelenina na grilu

15. 08. 2012

Taky máte pocit, že léto znamená grilování, a to zase pořádnou flákotu masa plavoucí v omastku a spláchnutou pivem? Omyl! I grilovaní může být zdravé, ba dokonce dietní, a ještě si při něm dobře pochutnají i děti. Stačí, když dodržíte pár jednoduc...

Mléko na talíři

Mléko na talíři

10. 08. 2012

O tom, že mléko a mléčné výrobky mají v kuchyni své nenahraditelné místo, se můžete přesvědčit na festivalu Mléko na talíři www.mlekonataliri.cz, který pořádá společnost Alakarte.cz. Festival se uskuteční ve vybraných restauracích od 6. do 26. srp...

Grilujte zdravě, s chutí a se SPAKem!

Grilujte zdravě, s chutí a se SPAKem!

08. 08. 2012

Znáte lepší příležitost na grilování než je léto? Ochuťte si svěží zeleninu a libová masíčka omáčkami bez konzervantů, dressingy v bio kvalitě a poctivými ketchupy od Spak. Pokud odpovíte správně na soutěžní otázku, můžete se stát jedním ze tří ...

Pivní slavnosti

Pivní slavnosti

06. 08. 2012

PIVO POTEČE PROUDEM! BOHUMÍN: Team revival, Kroky Michala Davida, K2 - dívčí rocková kapela, Grog, Kapela Rufus, Mužoreti ze souboru Direkt s.m.o. Kopřivnice, pivní soutěže, stánky s nejrůznějším občerstvením, atrakce pro děti a hlavně na 30 druh...

Letní akce s Mypressi TWIST

Letní akce s Mypressi TWIST

02. 08. 2012

Nedávno jsme vám představili novinku - Mypressi Twist - první přenosný kávovar, který Vám udělá pravé espresso kdekoli a nyní bychom vás rádi informovali o letní akci! Využijte atraktivní letní akci! V nabídce naleznete výhodné balíčky i výrazné ...

Pánve z keramiky

Pánve z keramiky

27. 07. 2012

Nádobí s keramickou vrstvou je novinkou na evropském trhu. Pokud se chystáte měnit pánve a hrnce ve Vaší kuchyni, neměli byste opomenout tyto nové produkty! Nádobí s keramickou vnitřní vrstvou je nepřilnavé, můžete vařit na minimálním množství tuk...

Grilujeme ovoce!

Grilujeme ovoce!

25. 07. 2012

Zkuste na chvíli zapomenout na grilovanou krkovičku, špekáček nebo jiný kus masa. Určitě vám to v takovém vedru stejně moc nejede. Co třeba vyzkoušet grilované ovoce? Lehké jídlo vám umožní užít si horké letní dny více v pohodě. FOTO: classic...

Ryba z Čech

Ryba z Čech

13. 07. 2012

Dobroty z ryb, pocházející z českých rybníků a řek, to čeká návštěvníky dalšího festivalu z dílny Alakarte.cz. Festival, který se uskuteční od 16. července do 5. srpna v celkem osmi vybraných českých restauracích v Praze, Ostravě a Pardubicích, ne...

Kuchyňské nože

Kuchyňské nože

11. 07. 2012

Kuchyňské nože z nerezové oceli Ačkoliv jsou dnes velmi moderní kuchyňské nože s keramickým ostřím, tak nejběžněji používané jsou stále nože z nerezové oceli. Kvalitu a použitelnost kuchyňských nožů z oceli určuje zejména kvalita čepele. Kval...

Mléčné osvěžení

Mléčné osvěžení

04. 07. 2012

Léto už je konečně tady. Nejenže nastává čas dovolených, ale také se nám díky příznivějšímu počasí mění i chutě. Málokdo by si dal v teplém slunečném dni třeba steak nebo bramborový salát. V nejbližších dnech bude v našich jídelníčcích nejspíš...

Špaldové BIOSLAVNOSTI 2012

Špaldové BIOSLAVNOSTI 2012

02. 07. 2012

Rok uplynul jako voda a datum dalších BIOSLAVNOSTÍ společnosti PRO-BIO s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem se kvapem blíží. Datum letošního již 7. ročníku připadá na 14. 7. 2012 a ročník to bude více než velkolepý. Celá akce se ponese v duchu o...

Borůvkový ráj v Bor(ůvk)ovanech

Borůvkový ráj v Bor(ůvk)ovanech

25. 06. 2012

BORŮVKOBRANÍ - Borovany u Českých Budějovic, 14. a 15. 7. 2012 -  VIII. ročník gastronomicko-kulturní akce. Lesy v okolí Borovan ukrývají modré bohatství. Tento poklad si místní už několik let nenechávají pro sebe, a tak i letos má v kulturním ka...

Festival americké kuchyně

Festival americké kuchyně

22. 06. 2012

Taste of America V termínu od 4. do 29. června 2012 se v šesti pražských restauracích koná 2. ročník festivalu americké kuchyně Taste of America www.tasteofamerica.cz. Festival představí vybrané speciality americké kuchyně, a přinese tak malý kou...

Ostrý pomocník v kuchyni

Ostrý pomocník v kuchyni

20. 06. 2012

Také patříte k milovníkům domácí kuchyně a vaření je váš koníček? Ostrý a kvalitní nůž je základem dobré kuchyně a každá hospodyňka nebo profesionální kuchař jej nadmíru ocení! S keramickými noži vám příprava pokrmů půjde ještě lépe od ruky a vaře...

Formy na pečení

Formy na pečení

06. 06. 2012

Formy na pečení patří do povinné výbavy každé kuchyně. Jsou nepostradatelnými pomocníky při pečení dortů, buchet, chleba, pečiva, různých zapékaných pokrmů z masa, zeleniny, těstovin atd. Vlastnoručně vyrobený dort či buchta chutná nejlépe, radost...

Domácí kávovar Mypressi TWIST

Domácí kávovar Mypressi TWIST

04. 06. 2012

Mypressi TWIST aneb jak si připravit kvalitní kávu. Na současném trhu nalezneme celou řadu kávovarů v různých provedeních, designech a cenových relacích. Pokud však hledáte domácí kávovar na přípravu pravého espressa za přijatelnou cenu, neměli b...

Kalendář akcí v Chefparade

Kalendář akcí v Chefparade

01. 06. 2012

Přijďte na kurz přípravy chřestu Dne 9. a 10. června v Chefparade Objevte kouzlo chřestu, který labužníci přezdívají králem zeleniny. Chřest má úžasné léčivé i regenerační účinky a i když je k dostání po celý rok, ten nejlepší a nejchutnější ch...

Soutěž o kuchařku Škoda nevařit

Soutěž o kuchařku Škoda nevařit

28. 05. 2012

Připravili jsme si pro vás soutěž o 3 knižní novinky "Škoda nevařit". Jde o velmi ojedinělou kuchařku sedmnáctiletého Martina Škody, která je plná hudby. Podle této kuchařky zvládne připravit jídlo naprostý začátečník, ti pokročilí naopak ocení Ma...

Rozhovor s autorem knihy Škoda nevařit

Rozhovor s autorem knihy Škoda nevařit

24. 05. 2012

Nedávno jsme vás informovali o knižní novince "Škoda nevařit" od nakladatelství Smart Press a dnešním dnem vám přinášíme zajímavý rozhovor s Martinem Škodou, mladým autorem dané kuchařky... 1. Pamatuješ si na první jídlo, které jsi uvařil? Co to...

Tipy na zdravé letní grilování

Tipy na zdravé letní grilování

21. 05. 2012

Také máte rádi letní grilování? Posezení venku s rodinou nebo přáteli u dobrého jídla je velice příjemné, a je proto namístě taková setkání podporovat. Na druhou stranu je známé, že grilování patří mezi nejméně vhodné způsoby tepelné úpravy. Přiná...

Tajemství výroby pralinek

Tajemství výroby pralinek

17. 05. 2012

Máte rádi pralinky? Nedovedete si představit život bez čokolády? Pak neváhejte a navštivte kurz pralinek ve škole vaření Chefparade. Na tomto jedinečném kurzu s oblíbeným šéfkuchařem a cukrářem Michalem Nevtípilem proniknete do tajemství přípr...

Potraviny, které léčí

Potraviny, které léčí

14. 05. 2012

Když to situace dovolí, zkuzte zapomenout na léky a využijte potraviny mající antibiotické účinky. Určitě mezi nimi najdete i takovou potravinu, která vám zachutná. Zvláště pokud jde o obyčejné nachlazení nebo škrábání v krku, mohou být tyto dobro...

Kuchyňské náčiní a vybavení

Kuchyňské náčiní a vybavení

02. 05. 2012

Pro každodenní přípravu jídla potřebujete patřičné náčiní a vybavení, bez kterého se v kuchyni neobejdete. Před samotným vařením je potřeba potraviny připravit, ať už oloupat, nakrájet, nasekat, umlýt či jinak zpracovat. Vždy potřebujete vhodn...

Den matek se blíží

Den matek se blíží

30. 04. 2012

Zanedlouho máme opět důvod slavit a to Den matek. Každou druhou květnovou neděli mají všechny maminky svůj den. Kromě kytiček a přáníček si všechny mamky jistě na něčem dobrém pochutnají, a nebo vám právě ony připraví něco dobrého k jídlu. Foto...

Co nabízí slevové portály?

Co nabízí slevové portály?

27. 04. 2012

Plánujete romantickou večeři s partnerem nebo jenom chcete vyzkoušet něco nového? Můžete samozřejmě experimentovat, vybrat si netradiční recept a doufat, že se dílo podaří. Každopádně strávíte spoustu času v kuchyni, zůstane po vás kopec nádobí a ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...