TIPY na jídlo, které vám pomohou při novoroční kocovině

Receptů na to, jak se vypořádat s kocovinou je nespočet. Všechny o sobě samozřejmě tvrdí, že jejich řešení je to nejlepší, ale co si budeme povídat, když člověk prohýří celou noc a ráno je mu zle, občas mu nezbude nic jiného než zatnout zuby a období nevolnosti jednoduše přečkat.

Letos přivítáme rok 2020 uprostřed pracovního týdne a ti z vás, kteří si nebudou vychutnávat prodlouženou dovolenou, budou muset ozdravovací proces po probděné noci urychlit. Proto jsme se rozhodli sepsat několik stravovacích rad, které vám v onom ozdravném procesu pomohou a zároveň zmírní nepříjemné projevy. 

PŘED SNÍDANÍTIPY na jídlo, které vám pomohou při novoroční kocovině

První rada nikoho asi nepřekvapí, ale je natolik důležitá, že je třeba ji zmínit hned ze startu. Alkohol patří mezi nápoje, které výrazně odvodňují a mohou způsobit dehydrataci organismu. Ta následně zvýrazňuje problémy s bolestí hlavy a nevolností. Začněte proto den sklenkou čisté vody (můžete přidat lžičku soli) – rozproudíte svůj organismus a podpoříte činnost mozku.

NA SNÍDANI

Zvládnete-li se najíst, připravte si vajíčka (na jakýkoliv způsob). Ty obsahují látky, které pomáhají odbourávat účinky acetaldehydu, který může za většinu nepříjemných projevů kocoviny (žízeň, bolest hlavy, nevolnost…)

V PRŮBĚHU CELÉHO DNETIPY na jídlo, které vám pomohou při novoroční kocovině

  • Dopřejte si šálek kávy (přidejte adekvátní množství vody)

  • Doplňte minerály (Vincentka, kokosová voda, výživové doplňky)

  • Mátový čaj nebo zázvor – zklidňují žaludek

  • Banán – vysoký obsah sacharidů a draslíku

  • Dejte si šlofíka

NA OBĚD

Hledáte-li univerzální jídlo, které vás postaví na nohy, tak vás budeme muset zklamat – nic takového neexistuje. Jediné, co bychom vám doporučili je sníst to, co váš žaludek unese. Vyzkoušet můžete mexické jídlo nebo salát, v kterém bude obsaženo avokádu (obsahuje draslík).

NA VEČEŘITIPY na jídlo, které vám pomohou při novoroční kocovině

Ani večeře není striktně daná. Poslouchejte své tělo, které vám nejlépe napoví, co je pro vás nejlepší. Vyzkoušet můžete například přípravu silného vývaru, který se pro zimní dny skvěle hodí, vajíčkové pomazánky, zelného nebo ovocného salátu. 

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 12. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář