5 potravin, s kterými porazíte chřipku i obyčejné nachlazení

Zimní období je plné chřipkových epidemií a nachlazení, které člověku dokážou pěkně nabourat pracovní i osobní život. Většinu z nás samozřejmě napadne jít do lékárny a pořídit si nezbytnou výbavu – paralen, sprej do nosu nebo krku a sirup proti kašlu. Svou pozornost bychom ale měli věnovat i stravě, ta totiž dokáže průběh chřipky a nachlazení nejen zmírnit, ale i výrazně zkrátit.

POLÉVKA5 potravin, s kterými porazíte chřipku i obyčejné nachlazení

Dát si během nachlazení pořádný drůbeží vývar má hned několik benefitů. Jednak do sebe dostanete potřebné tekutiny, ale zároveň i velkou dávku vitaminů a minerálů. Teplá polévka navíc pomáhá rozpouštět hlen, působí protizánětlivě a protivirově.

ČESNEK

Česnek je malý, ale velmi efektivní pomocník. Jeho složení pomáhá bojovat proti bakteriím, virům i plísním a zároveň podporuje funkci imunitního systému. Konzumovat jej můžete samostatně nebo si z něj udělejte vlastní česnekovou pomazánku.

MED

Med se v lékařském oboru dlouholetou historii – dříve se používal na krytí otevřených zranění a moderní studie dokazují, že jeho konzumace působí blahodárně na imunitní systém. Med navíc působí antibakteriálně a může tak velmi efektivně pomoci ke zmírnění bolesti v krku.

ZÁZVOR5 potravin, s kterými porazíte chřipku i obyčejné nachlazení

Zázvor je skvělý antioxidant, který pomáhá odvádět volné radikály z těla ven, ale zároveň je i výborný pomocník v boji proti začínající nemoci. Nejsilnějšího účinku dosáhnete, pokud jej nastrouháte a zalijete horkou vodou. Poté stačí přidat med a citron a dostanete doslova zázračný elixír. Díky své typické chuti pomáhá zázvor potlačovat bolest v krku a uvolňuje dutiny nosní. Jako teplý nápoj nutní člověka k pocení, čímž napomáhá urychlit regenerační proces.

AVOKÁDO

Avokádo by asi jen tak někdo do svého nemocničního jídelníčku nezařadil a přesto se jedná o potravinu, která nám v průběhu léčení přinese mnoho užitku. Avokádo je samo o sobě bohaté na vitaminy, zdravé tuky a vlákninu. V průběhu nemoci nám poskytuje dostatek kalorií a důležitých živin, které tělo v procesu léčení tolik potřebuje.

přidejte na:
Šéfredaktor

13. 01. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář