Tipy na jarní detoxikaci organismu – 1. díl

S březnem přichází pomalu ale jistě i čas, kdy je třeba do těla dostat co možná nejvíce výživově bohatých látek a zbavit jej negativních toxinů, které se přes období zimy usadily v našem organismu. Přesně k tomuto účelu slouží detoxikace. Nutno dodat, že se zde nejedná o tipy na redukci váhy, ale o záměr odbourat negativní složky a nastartovat zpátky imunitní systém. 

TIP ČÍSLO JEDNA: PIJTE HODNĚ VODYTipy na jarní detoxikaci organismu – 1. díl

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv druh detoxikace, nedosáhnete vysněných výsledků, když se nezaměříte na přísun čisté vody. Ta hraje v průběhu celého procesu velmi důležitou roli – jako jediná totiž odvádí toxiny z těla ven. 

Vypít byste proto měli minimálně dva litry čisté vody! Ta by měla být neperlivá, jelikož bublinky zpomalují proces vstřebávání tekutin do těla.

TIP ČÍSLO DVA: SMOOTHIETipy na jarní detoxikaci organismu – 1. díl

V rámci očisty organismu můžete využít poměrně moderní a oblíbené smootie. Skvěle se hodí pro nastartování celého dne a rozhodně nezůstávejte pouze u ovocných variant. Právě zelenina je výživná a plná vitaminů i minerálních látek a měla by být v nápoji obsažena v poměru 2:1.

Při tvorbě smoothie používejte jako základ vodu nebo rostlinné mléko. Vyzněte se mléčným výrobkům a džusům.

TIP ČÍSLO TŘI: CHLORELLA

Chlorella patří mezi superpotraviny, které mají při detoxu své nenahraditelné místo. Sehnat ji můžete hned v několika variantách – buď jak prášek, který můžete přidat do salátů, hlavního jídla nebo právě smootie nebo jako lupínky na chroupání. 

TIP ČÍSLO ČTYŘI: ŽÁDNÉ ZPRACOVANÉ POTRAVINYTipy na jarní detoxikaci organismu – 1. díl

Chcete-li něco udělat pro své zdraví, určitě se vyhněte průmyslově zpracovaným potravinám. Jejich složení je ve většině případech založeno na chemii, vysokých kaloriích a zbytečného množství sladidel. Místo toho nakupujte základní (ideálně sezónní) potraviny, z kterých si své jídlo připravíte sami.

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 03. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář