Upečte si s námi vánočku

Vánočka zkrátka patří na náš stůl a to hlavně během svátků. Je oblíbená nejen u nás v Česku, ale také v jiných zemích. Vánočku můžeme upéct na spoustu způsobů. Někdo ji má rád s rozinkami a mandeli a někdo posypanou cukrem a nebo s vlašskými ořechy. Taktéž těsto můžeme připravit na více způsobů. Držíte se tradičního rodinného receptu a nebo rádi zkoušíte recepty nové?

Máme pro vás skvělý tip, jak si pečení vánočky usnadnit!Upečte si s námi vánočku

Vyzkoušeli jsme formu na vánočku od Tescomy a výsledek byl na jedničku! Prozradíme vám recept a také, jak se s formou pracovalo.

Vánočka s rozinkami a sekanými mandlemi

  • 350 g hladké mouky
  • 70 g cukr krupice
  • 150 ml vlažného méka
  • 20 g droždí
  • 80 g rozpuštěného másla
  • vejce
  • rozinky namočené rumu
  • sekané mandle
  • vanilkové aroma
  • citrónová kůra
  • špetka soli

Upečte si s námi vánočku Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozdrobíme, zalijeme asi polovinou mléka, přidáme lžičku cukru, špetku soli a promícháme. Kvásek necháme asi 20 minut pracovat. Mezitím si odvážíme mouku, cukr, rozpustíme máslo, nastrouháme citrónovou kůru, připravíme si vejce, rozinky a mandle. Vše smícháme, přidáme zbytek mléka a kvásek. Na vále důkladně vypracujeme těsto, aby se příliš nelepilo., pokud lepí, přidáme mouku. Jakmile máme hotovo, necháme v teple pod utěrkou kynout asi hodinu. Až nám těsto nakyne, přendáme jej do formy na vánočku, kterou si předem vymažeme máslem a necháme ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 160°C a pečeme asi 35 minut dle trouby. Vánočku vytáhneme z trouby, vyklopíme na plech a dopečeme ještě dalších 10 minut, aby byla pěkně propečená. Vychladlou vánočku posypeme moučkovým cukrem.

Upečená vánočka jde snadno vyklopit. Doporučujeme po vyklopení ještě pár minut dopéct, aby celá krásně zezlatověla. Forma je keramická, jde dobře umýt, těsto se k ní nepřipéká. Za sRecepety můžeme tohoto pomocníka doporučit!

Do 23.12.2019 si na našem webu sRecepty o formu na vánočku a silikonový vál na těsto můžete zasoutěžit!

přidejte na:
Tescoma

20. 12. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář