Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 21

Připravte se na Halloween

Připravte se na Halloween

20. 10. 2011

Je to už nějaký ten pátek, co se u nás slaví Halloween podobně jako v anglosaských zemích. Jde tady hlavně o děti a o pobavení a i když naše tradice slaví svátek všech svatých jiným způsobem, určitě si nebudeme odpírat jeden krásný důvod pobavit, ...

Soutěž o 30 voucherů v hodnotě 50 000 Kč

Soutěž o 30 voucherů v hodnotě 50 000 Kč

12. 10. 2011

Objednejte si předplatné časopisu Kuchyně.cz a vyhraj až 30x voucher v hodnotě 50 000 Kč a spoustu dalších cen! Představujeme vám našeho nového partnera na poli tištěných kulinářských magazínů, který nahradil v naší nabídce cen, již dlouhodobě nab...

Červená vs. hnědá čočka

Červená vs. hnědá čočka

27. 09. 2011

Červená čočka se také přezdívá čočka perská a je rozšířena jak po celé Asii, tak po celé Evropě. Rozdíl mezi známou hnědou čočkou je nejen v barvě, která se vařením změní na žlutou, ale taky ve velikosti. Červená je menší. Červená čočka je prosla...

Představení Gastronaut.CZ

Představení Gastronaut.CZ

29. 08. 2011

Nakladatelství Smart Press, specializující se na vydávání výjimečných českých kuchařek, které si rovněž můžete za své zlaťáky objednat i u nás, připravilo nový projekt pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, a to na internetu. Gastronaut.cz př...

Co bychom měli vědět o Miso

Co bychom měli vědět o Miso

19. 08. 2011

Říkáte si o čem to tady mluvíme? Miso? Ne, nespletli jsme se. Řeč je o fermentované vyzrálé orientální kořenící pastě,  která se vyrábí ze sójových bobů, rýže, nebo například z různých druhů mouky. Stejně jako sójová omáčka, se i ona, li...

Úžasné dárky pro naše uživatele

Úžasné dárky pro naše uživatele

01. 08. 2011

Jestli někoho v brzké době plánujete příjemně překvapit a nejraději nakupujete z pohodlí čehokoli, na čem zrovna sedíte u vašeho počítače, možná byste mohli zkusit jeden český internetový obchod s opravdu originální nabídkou – www.uzasne-darky.cz....

Spak má pro vás letní dárky pro gril!

Spak má pro vás letní dárky pro gril!

01. 07. 2011

Je letní čas salátů a grilování a my Vám, společně se společností SPAK, přinášíme nové ceny do našeho bonusového programu zlaťáků. Jsou to hlavně výrobky určené pro Vaše letní grilování s přáteli na chatě, dovolené nebo jen tak doma s rodinou. Urč...

BioAbecádář Hanky Zemanové

BioAbecádář Hanky Zemanové

27. 06. 2011

● Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio ● Kompletní průvodce světem biopotravin ● Odpovědi na mnohé otázky ohledně výživy ● Rady, jak rozpoznat potraviny vysoké kvality ● Přehled vybraných biopotravin na tr...

Historický koutek: Konzervování

Historický koutek: Konzervování

20. 06. 2011

Dostali jste v únoru chuť na meruňky, broskve či jahody? Potřebujete sladkokyselé okurky do vánočního salátu, kopr do omáčky nebo snad krabičku sardinek v oleji do pomazánky? V pohodě zajdete do supermarketu a před očima se vám rozehrají regály pl...

Grilování jak má být

Grilování jak má být

13. 06. 2011

V dnešní době existuje spousta způsobů jak a na čem grilovat maso či zeleninu. Od lávových grilů počínaje, přes klasické grily s nerezovými rošty nebo mramorovými deskami a domácími přenosnými elektrickými grily s keramickým či jiným povrchem konč...

Zdravě nezdravé potraviny

Zdravě nezdravé potraviny

09. 06. 2011

Člověk se může stravovat nezdravě a přitom dostat do těla kompletní dávku vitaminů a minerálů. Avšak takové chování si následně vybere svou daň nejen v podobě nadváhy, ale pokud se budete ládovat hamburgery, hranolky zapíjet pivem a zajídat čokolá...

Novinky nejen do kuchyně

Novinky nejen do kuchyně

01. 06. 2011

CERAMIC BLADE CO., LTD je anglická společnost, která opravdu stojí za zmínku. Kromě toho, že je to náš nový partner, který přináší do našeho bonusového programu nádherné dárkové sety kvalitních keramických nožů, je také specialistou a inovátorem n...

Čokoláda - po které sáhnout?

Čokoláda - po které sáhnout?

13. 05. 2011

Dnes vám prozradíme, které čokolády s vyšším obsahem kakaa jsou ty, za které se opravdu vyplatí utratit nějakou tu korunu navíc, aniž by vás to později mrzelo. Odkrýt toto tajemství nám pomohl časopis pro gurmány Gurmet. Více kakaa, více peněz ...

Novinky z Gastro Hradec

Novinky z Gastro Hradec

25. 04. 2011

14. dubna se uskutečnil 16. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění GASTRO HRADEC, během kterého proběhla soutěž ve vyřezávání zeleniny a ovoce  GASTRO HRADEC CARVING CUP. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a na první letošní klání...

Biozázraky na počkání?

Biozázraky na počkání?

20. 04. 2011

Před 20 lety založil genetik Howard-Yan Shapir firmu specializující se na semena v biokvalitě a říká, že přichází skutečná zelená revoluce. Přitom nemluví o biozemědělsví a návratu k tradičním metodám, ale genetice a jejímu využití při šlechtění r...

Kuchařský zápisník pro Vaši dceru

Kuchařský zápisník pro Vaši dceru

17. 04. 2011

A je tady opět novinka Jany Florentýny Zatloukalové: Kuchařský zápisník pro dceru. Sledujte naše ceny. Již brzy se v omezeném množství objeví i v naší nabídce! Co je Kuchařský zápisník? Tento praktický doplněk ke skvělé začátečnickéKuchařce pro dc...

Co si dáme na Velikonoce?

Co si dáme na Velikonoce?

11. 04. 2011

Rok je fuč a Velikonoce jsou opět tady. Ale co pořád na Velikonoční oběd vařit? Není nutné každý rok držet tradici a cpát si břicho jedním a tím samým obědem. Můžete uvařit něco lehkého, využijte první bylinky, které rostou na zahradě. Zkrátka můž...

Druhá návštěva naší adminky v Olakala

Druhá návštěva naší adminky v Olakala

28. 03. 2011

Jak jsem slíbila po první sérii kurzů vaření na podzim loňského roku, nedočkavě jsem s přicházejícím jarem vyrazila opět do Prahy vstříc novým poznatkům. Tentokrát mě zlákalo téma ryby a raci, italská kuchyně a steak s portobello. Každá z lekcí t...

Veselá velikonoční hra o ceny

Veselá velikonoční hra o ceny

20. 03. 2011

Váš portál sRecepty.CZ a prodejny potravin ENAPO vám společně přináší veselou velikonoční hru o ceny. ENAPO jsou tradiční prodejny potravin, které naleznete v různých regionech po celé České republice. Vyhrát můžete AVE poukázky na nákupy v těchto...

Jarní očista s kopřivou

Jarní očista s kopřivou

09. 03. 2011

Zima snad už svou vládu vzdala a pomalu se hlásí dlouho očekávané jaro. Ze zimního spánku se kromě přírody probouzí i náš organismus. Je třeba alespoň trochu přiložit ruku k dílu, ať se cítíme lépe než loni. Z jara se to bylinkami bude jen hemžit,...

Čerstvé potraviny? U nás již vzácná věc

Čerstvé potraviny? U nás již vzácná věc

28. 02. 2011

Na pultech v obchodech se stále častěji objevují potraviny s dlouhodobou trvanlivostí a najít mezi nimi čerstvé potraviny je zhola nemožné. I když si pečivo koupíte ještě teplé, ještě to nutně nemusí znamenat, že je čerstvé a že několik týdnů nel...

Voňavý máslový olej

Voňavý máslový olej

21. 02. 2011

Už jste vyzkoušeli máslový olej? Že ne? Možná se vám ještě nedostal pod ruce, jde totiž o novinku v sortimentu olejů. Názory na tento olej jsou různé. Výrobci jej samozřejmě chválí do nebe a stejně tak i část těch, kteří už jej vyzkoušeli. Ale naj...

Osvěžující pomelo

Osvěžující pomelo

07. 02. 2011

Jde o největší citrusové ovoce pocházející z jihovýchodní Asie. Nemusíte se setkat pouze s názvem pomelo. Je známé také jako šedok , z anglického Shaddock. Shaddock byl anglický kapitán, který dovezl semínka pomela v 17. století z Barbadosu. Občas...

Pijete zdravě?

Pijete zdravě?

24. 01. 2011

Víte kolik litrů vody máte vypít během jednoho dne? A co je k pití nejlepší? Základem pitného režimu by měla být kvalitní pitná voda. Ovšem výběr vody není jednoduchý. Při výběru bychom měli trochu přemýšlet. Chceme jen uhasit žízeň nebo chceme do...

(Ne) kvalitní rajčata

(Ne) kvalitní rajčata

12. 01. 2011

Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou nás Čechů, tedy alespoň to tvrdí statistika ministerstva zemědělství. Každý Čech sní průměrně 12,2 kilogramů rajčat za rok. Představte si, že cibule, která si přidává téměř do každého jídla je až na druhém mís...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...