Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 18

Tip na víkendový výlet

Tip na víkendový výlet

10. 10. 2012

Velké Březno v severních Čechách není známé jen svým zámkem, ale především lahodným mokem - pivem Březňák. K němu neodmyslitelně patří etiketa s tváří věrného pivaře a přednosty stanice Victora Cibicha. Historie pivovaru má své kořeny již v 17. st...

Skandinávský design může nabídnout i být Vášdesign

Skandinávský design může nabídnout i být Vášdesign

08. 10. 2012

Skandinávský design býval a stále je velkým zdrojem inspirace. Pochází ze zemí severského společenství: Dánsko, Island, Finsko, Norsko a Švédsko. Toto označení bylo poprvé použito při výstavě v Londýně, která se konala již v roce 1951. Bylo to pop...

Sezónní zelenina

Sezónní zelenina

05. 10. 2012

Jestli si myslíte, že s koncem léta končí i sezóna čerstvého ovoce a zeleniny a vy se musíte vrátit ke mdlým rajčatům z Holandska, scvrklým španělským paprikám a unavenému římskému salátu, jste na velkém omylu. Na podzim je česká zelenina ve vrcho...

Festival Gastronomico

Festival Gastronomico

03. 10. 2012

Dobroty italské, španělské a latinskoamerické kuchyně přináší festival Gastronomico www.gastronomico.cz. Již druhý ročník z dílny Alakarte.cz se uskuteční od 24. září do 14. října ve vybraných restauracích v řadě měst ČR a nabídne tříchodová menu ...

Mořské ryby

Mořské ryby

01. 10. 2012

Kvalita dostupných potravin i stravování jako takového je v Česku dlouhodobě diskutovanou otázkou. Aktuálně jsou téměř na denním pořádku nejrůznější kauzy týkající se čerstvosti i původu nabízených produktů všeho druhu. Tento problém se týká i ...

Nová kniha JEZTE ČESKY

Nová kniha JEZTE ČESKY

28. 09. 2012

Rádi bychom vám představili knižní novinku Jezte česky, kterou vydalo nakladatelství Smart Press. Tato kniha vychází z každodenního života a je pro každodenní život zase určená. Nabídne vám zajímavosti o původních surovinách, které jsou běžně k se...

Vlašské ořechy a jejich využití

Vlašské ořechy a jejich využití

26. 09. 2012

Je podzim, je čas pomalu sklízet vlašské ořechy, resp. počkat, až samy spadnou na zem, posbírat je.... Jejich využití v kuchyni, zejména v cukrářských výrobcích a sladkých jídlech vůbec, je všeobecně známé. Rovněž nikdo nepochybuje o jejich prospě...

Moderní nádobí na indukci

Moderní nádobí na indukci

26. 09. 2012

Indukční vaření patří mezi nejmodernější a nejúspornější způsoby přípravy jídel. Aby byla příprava jídla pro vás ještě snazší, pořiďte si moderní nádobí značky Domo! Jedná se o novinky na trhu s unikátními nepřilnavými vrstvami, díky nimž budete v...

Jídlo opaluje!

Jídlo opaluje!

24. 09. 2012

Strava ovlivňuje kvalitu pleti – to je stará známá věc. Ale víte taky, že po určitém jídle bude vaše pokožka více opálená? Aby se Vám zlatavý nádech pleti udržel i dlouho po dovolené, musíte jíst ty správné potraviny – bohaté především na betakaro...

Umělá sladidla versus alternativní sladidla

Umělá sladidla versus alternativní sladidla

21. 09. 2012

Patříte také mezi osoby, které diabetes donutil hlídat si příjem cukru? Možná i vy jste okamžite sáhli po umělých sladidlech s doměním, že pro své zdraví děláte to nejlepší. Ono to stěmi sladidly není zase tak jednoduché, mnohem lepší bude sáhnout...

Pýchavka pro zdraví i do kuchyně

Pýchavka pro zdraví i do kuchyně

19. 09. 2012

Houbová sezóna ještě není zdaleka u konce. Možná, že nás ta největší nadílka tepve čeká. Třeba budete mít to štěstí a narazíte na obří pýchavku, budete vědět co si s ní počít? Jak nám pýchavka prospívá a jak s ní v kuchyni naložit? Foto: mushro...

Bio-krby Carlo Milano

Bio-krby Carlo Milano

19. 09. 2012

Zahřejte se a doplňte Váš interiér stylovým doplňkem, který ještě navíc vydává teplo! Novinka Bio-krby Carlo Milano jsou tím pravým v nadcházejícím zimním období. Ekologické dekorativní bio-krby vytvoří teplé a romantické prostředí v jakémkoli pr...

Objevte výhody silikonu v kuchyni

Objevte výhody silikonu v kuchyni

17. 09. 2012

Silikon je velmi populární materiál, který má uplatnění v širokém spektru výroby a pro své jedinečné vlastnosti se stal také pomocníkem v kuchyni. Přestože jsou silikonové formy na pečení na trhu teprve několik let, získaly si pro své užitné vlast...

Dobrá svíčková omáčka – vizitka každého kuchaře

Dobrá svíčková omáčka – vizitka každého kuchaře

12. 09. 2012

Již naše babičky říkávaly, že svíčková omáčka s knedlíkem je vizitkou každé hospodyňky a právě podle ní poznáme, jak je v kuchyni zkušená. A to samozřejmě platí i v restauraci. Každý správný kuchař musí umět uvařit poctivou svíčkovou omáčku a k to...

Vinobraní s burčákem a farmářským trhem

Vinobraní s burčákem a farmářským trhem

10. 09. 2012

Milovníci dobrého vína neváhejte a navštivte druhý ročník vinobraní v Bohumíně! K nabídce budou opět kvalitní vína, několik druhů burčáku, sudová vína. V programu vystoupí multižánrová hudební skupina Šajtar, cimbálová muzika Iršava, folklorní sou...

Rybí festival

Rybí festival

07. 09. 2012

Milovníci ryb a jižanské kuchyně zbystřete! Podzimní gastro-kulturní sezona s sebou přináší druhý ročník Rybího festivalu, který se uskuteční v sobotu 15. září 2012 v pražské Holešovické tržnici v prostoru před restaurací Mercato. Pro návštěvníky ...

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

03. 09. 2012

Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na naše nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalov...

Skleněná rychlovarná konvice s LED do vaší kuchyně

Skleněná rychlovarná konvice s LED do vaší kuchyně

31. 08. 2012

Zkuste novinku do Vaší kuchyně nebo designový dárek! Rychlovarné kuchyňské konvice s LED osvětlením! Vyměňte Vaši konvici a pořiďte si tento unikátní doplněk, který používáte každý den několikrát. V nabídce konvice s nastavitelnou teplotou, s ledo...

Čokoláda aneb výlet do Prahy na kurz pralinek v ChefParade

Čokoláda aneb výlet do Prahy na kurz pralinek v ChefParade

27. 08. 2012

A je to tady, můj výlet na kurz pralinek. Tolik jsem se na něj těšila a najednou stojím před dveřmi studia a pojímá mě mírná tréma. V hlavě se mi honí myšlenka, jací budou lidé, se kterými v kurzu budu, půjde mi to? A tak beru za kliku, a jakmile ...

Druhý ročník festivalu Foodparade

Druhý ročník festivalu Foodparade

24. 08. 2012

Pro milovníky dobrého jídla máme dobrou zprávu, druhý ročník Foodparade se uskuteční 8. a 9. září 2012. Čeká na Vás nové místo a kulinářské lahůdky, jenž si budete moci vychutnávat v krásných zahradách zámku Troja. Doufáme, že i letos Vám u nás bu...

Inspirace pro váš domov

Inspirace pro váš domov

22. 08. 2012

Doplňky do kuchyně mohou být nejen funkční, ale pokud si vyberete hezký design, stanou se i zajímavým oživením interiéru kuchyně či obývacího pokoje. Využijte výhodné nabídky našeho partnera Ceramic Blade a oživte Vaše kuchyňské vybavení novými ko...

Rekordní dražba melounů

Rekordní dražba melounů

17. 08. 2012

Už druhým rokem se sice nesoutěží, nicméně „Carvingová show CZECH-SLOVAK CARVING TEAMu“, která proběhla 11.8. 2012 v Kladně, opět poutala velkou pozornost návštěvníků. Mnozí z účastníků řezání se připravují na světovou kuchařskou olympiádu, kter...

Zelenina na grilu

Zelenina na grilu

15. 08. 2012

Taky máte pocit, že léto znamená grilování, a to zase pořádnou flákotu masa plavoucí v omastku a spláchnutou pivem? Omyl! I grilovaní může být zdravé, ba dokonce dietní, a ještě si při něm dobře pochutnají i děti. Stačí, když dodržíte pár jednoduc...

Mléko na talíři

Mléko na talíři

10. 08. 2012

O tom, že mléko a mléčné výrobky mají v kuchyni své nenahraditelné místo, se můžete přesvědčit na festivalu Mléko na talíři www.mlekonataliri.cz, který pořádá společnost Alakarte.cz. Festival se uskuteční ve vybraných restauracích od 6. do 26. srp...

Grilujte zdravě, s chutí a se SPAKem!

Grilujte zdravě, s chutí a se SPAKem!

08. 08. 2012

Znáte lepší příležitost na grilování než je léto? Ochuťte si svěží zeleninu a libová masíčka omáčkami bez konzervantů, dressingy v bio kvalitě a poctivými ketchupy od Spak. Pokud odpovíte správně na soutěžní otázku, můžete se stát jedním ze tří ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...