Sezóna ředkviček je tady! Proč byste si ji neměli nechat ujít?

Ředkvičky jsou jednoznačně symbolem jara – patří totiž mezi ranou zeleninu, která se sklízí první po zimě. O tom, že by se ředkvičky měly jíst, jste už určitě slyšeli. V čem ale tkví jejich blahodárná síla? A s čím je nejlépe kombinovat? Čtěte dál a dozvíte se o ředkvičkách mnohem víc, než byste čekali.

ÚČINKY ŘEDKVIČEK NA ZDRAVÍ ČLOVĚKA

Málokoho napadne, že by byly ředkvičky nějak zvlášť užitečné. Opak je ale pravdou! Proto jsme se vám rozhodli přinést menší přehled o tom, jak ředkvičky pomáhají našemu organismu.

ŘEDKVIČKY JAKO ÚČINNÝ ANTIOXIDANTSezóna ředkviček je tady! Proč byste si ji neměli nechat ujít?

Ano, ředkvičky opravdu v našem těle působí jako účinný antioxidant. Díky vysokému obsahu vitaminu C se starají o to, aby z našeho těla odešly negativní látky. Zvýšené množství toxických látek v těle může z dlouhodobého hlediska přispět ke snížení imunity, výskytu alergií nebo podpoře chronických onemocnění. 

ANTIBAKTERIÁLNÍ ÚČINKY

Hledáte-li cestu, jak přirozeně udržet tělo čisté, bez plísní a bakterií, měli byste se zaměřit na koupi pálivých ředkviček. Speciálně ty totiž obsahují hořčičné oleje a silice, které aktivně pomáhají redukovat plísně a bakterie v trávicím ústrojí. Zvýšené množství takovýchto bakterií může člověku způsobit žaludeční nevolnost, nadýmání nebo střevní problémy. 

LÉČÍ NACHLAZENÍSezóna ředkviček je tady! Proč byste si ji neměli nechat ujít?

Nejspíš by vás ani nenapadlo, že ředkvičky mohou pomoci proti nachlazení, ale je to tak. Mohou za to právě ony výše zmíněné silice, které dezinfikují sliznici a pomáhají tak odstraňovat usazené hleny, čímž redukují kašel a ucpané horní cesty dýchací. 

DO ČEHO ŘEDKVIČKY PŘIDÁVAT

Nejlepší je jíst ředkvičky syrové – zachovají si tak nejvíce vitaminů a minerálů. Udělat z nich můžete fantastické pomazánky nebo jimi doplnit jakýkoliv jarní salát. Z ředkviček se dá ale klidně udělat i plnohodnotná polévka – meze vaší kreativity se opravdu nekladou!

přidejte na:
Šéfredaktor

27. 05. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář