Potraviny, které nakopnou každé unavené tělo

Známe to všichni – spolu s jarem přichází i doba, kdy se lidé cítí více unavení. Pokud patříte mezi ně nebo jste jen aktivní lidé, kterým se hodí energie navíc, určitě zbystřete! Máme pro vás několik typů na potraviny, které rozhodně nakopnou každé unavené tělo!

OVESNÉ VLOČKYPotraviny, které nakopnou každé unavené tělo

Pro sportovce známá a ověřená věc – ovesné vločky. Pro naše tělo jsou skvělou zásobárnou dlouhodobé energie, která se oproti tradičním sladkostem vstřebává do těla postupně. Nejlepší doba, kdy ovesné vločky konzumovat je jednoznačně ráno, díky čemuž zůstanete bdělí až do oběda aniž by vás hodila mlsná.

Jejich pravidelná konzumace doplňuje nejen energii, ale i draslík, který zabraňuje únavě a podporuje aktivní funkci organismu.

OŘECHY A SEMÍNKA

Druhým kvalitním zdrojem energie jsou ořechy a semínky. Ty obsahují řadu prospěšných látek (hlavně minerálů) a zdravých tuků, které podporují činnost mozku a tudíž podporují jeho správnou funkci. Kromě toho jsou i skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin, které se starají o naše svaly.

Mezi ořechy bohaté na bílkoviny a esenciální mastné kyseliny patří rozhodně mandle a vlašské ořechy. Za svou pozornost rozhodně stojí i dýňová semínka, která obsahují zinek a spoustu dalších živin.

LUŠTĚNINYPotraviny, které nakopnou každé unavené tělo

Málokdo by hledal energii v luštěninách, ale je to tak! Mnohem lepší, než si dát v restauraci vydatný dortík bude, když si objednáte čočkovou polévku nebo pomazánku z cizrny. Stejně jako ovesné vločky totiž osahují sacharidy, které se uvolňují do těla postupně a jsou tedy mnohem efektivnějším zdrojem energie, než energy drinky nebo sladké nápoje. 

KOFEIN

Na závěr máme dobrou zprávu pro všechny milovníky kávy! Ta totiž může podpořit vaši fyzickou i mentální výkonnost a snížit výskyt diabetu. Jedna káva ráno nebo po obědě může tedy přinést v konečném výsledku mnohem více pozitiv než negativ.

přidejte na:
Šéfredaktor

06. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář