Grilování není jen o výběru správného kusu masa. Nepodceňujte pořízení kvalitního grilovacího nářadí!

Krásné počasí, dovolené, slunce a pohoda vedou neodmyslitelně k touze vyrazit ven a ugrilovat si pořádný kus masa. Grilovat se dá naštěstí skoro všude, klidně na balkóně v panelákovém bytě. Na výběr je opravdu velké množství produktů a my vám dneska řekneme, jaký je mezi nimi rozdíl! A nejen to, dáme vám i tip na lahůdku, která si své místo na grilu rozhodně zaslouží!


GRILOVÁNÍ V EXTERIÉRU


GRILOVÁNÍ NA DŘEVĚNÉM UHLÍGrilování není jen o výběru správného kusu masa. Nepodceňujte pořízení kvalitního grilovacího nářadí!
Grilování na otevřeném ohni má řadu výhod, ale i nevýhod. Jeho pořizovací cena je většinou nižší a dřevěné uhlí nebo brikety najdete prakticky na každém rohu. I přesto si manipulace s ním zaslouží zručné ruce a pečlivý dozor. Velmi snadno se vám totiž může stát, že se maso spálí (kvůli odkapávajícímu tuku) nebo budete mít špatně připravený základ. Pokud se s těmito drobnostmi dokáže vypořádat, odměnou vám naopak bude výrazná chuť masa, která je v kombinaci s dřevem nepřekonatelná.
GRILOVÁNÍ NA PLYNU
Hned první rozdíl, kterého si všimnete u plynového grilu, bude čas, který potřebujete k jeho rozpálení. Zde vám stačí maximálně patnáct minut k tomu, abyste byli připraveni dát maso na gril. 
Plynový gril se bude líbit zejména lidem, kteří se chtějí věnovat své návštěvě – maso se nespálí a teplota se dá velmi rychle a jednoduše regulovat podle vlastní libosti.
GRILOVÁNÍ NA ELEKTRICEGrilování není jen o výběru správného kusu masa. Nepodceňujte pořízení kvalitního grilovacího nářadí!
Poslední variantou je grilování na elektrickém grilu. S takovým zařízením můžete grilovat všude tam, kde najdete zásuvku a prodlužovací kabel. Mezi jeho největší výhody patří velice jednoduché používání, aniž byste museli myslet na nákup dřeva nebo plynové bomby. Navíc potěší i lidi, kteří si chtějí užít grilování z pohodlí domova – grilovat můžete na terase obytných domů, balkónech a místech, kde je použití ohně zakázáno.


GRILOVÁNÍ V INTERIÉRU


Při popisu elektrického grilu jsme nakousli i téma grilování v interiéru. Někdy jednoduše není na venkovní grilování to správné počasí nebo byste si chtěli užít grilovaný steak v zimě, kdy je použití výše zmíněných grilů nemožné.
Kvůli takovým příležitostem existují kontaktní grily. Ty dneska najdete ve velikostech toustovače i menšího botníku. Mezi jejich pozitiva patří vyměnitelné grilovací desky a možnost mytí v myčce. Při grilování masa také určitě oceníte sběrnou nádobu, kde odkapává přebytečný tuk. Některé kontaktní grily jde navíc otevřít jako knihu, mají nastavitelné předvolby a zvukovou signalizaci, která vás informuje o tom, jestli je gril připraven na použití nebo ne.
JAKÉ MASO SE HODÍ NA GRIL?Grilování není jen o výběru správného kusu masa. Nepodceňujte pořízení kvalitního grilovacího nářadí!
Mezi nejčastěji používaná masa na gril patří krkovice nebo bůček. Vyhnout byste se měli naopak libovým kouskům, které by během grilování vyschly. Zvláštní specialitou je pak flank steak, což je hovězí maso z pupku. Tento druh masa je zhruba 2 – 3 cm silný a je třeba jej koupit ve vyzrálém stavu (jinak bude maso tuhé). Flank steak se dá dát na gril jen s olivovým olejem, špetkou koření a bylinkami nebo jej můžete namočit do domácí marinády.
PŘÍSLUŠENSTVÍ KE GRILU
Samostatným tématem je také příslušenství ke grilu, které pomáhá nejen při samotné přípravě pokrmů, ale i k jeho čištění a komfortnímu používání. 
Pokud máte gril na dřevěné uhlí, určitě si zamilujete vychytávku v podobě podpalovače. Zaručeně si tak zkrátíte dobu rozdělávání ohně. Mezi další nepostradatelné grilovací příslušenství patří i rukavice, bez kterých se při manipulaci s rošty nebo grilovacími plochami neobejdete. No, a nakonec také oceníte určitě i vidličku, obracečku nebo kleště, které vám zpříjemní celkovou manipulaci s jídlem.
Základní grilovací nářadí už tedy máte, to ale neznamená, že si nemůžete pořídit vychytávku, která vám zaručí, že maso připravíte vždycky tak, jak chcete! Řeč je nyní o teploměru nebo termosondě. Díky nim bude vaše maso vždy šťavnaté a připravené na způsob, který chcete.

přidejte na:
Tescoma

29. 05. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář