5 ověřených tipů na jarní detoxikaci těla!

A je to tady! Jaro se nám konečně oficiálně představilo a naše biologického hodiny začínají toužit po očistě. Pokud se i vy cítíte po zimě unavení, nedokážete se soustředit a všechny běžné úkoly se vám zdají obtížné, patříte i vy mezi lidi, kteří si zaslouží pořádný jarní detox! Připravili jsme si proto pro vás pět tipů, jak takový detox provést a dostat z něj maximum energie.

VODA JAKO ZÁKLAD5 ověřených tipů na jarní detoxikaci těla!

Chcete-li pomoci svému tělu, aby se zbavilo negativních látek, potřebujete v prvé řadě zvýšit svůj příjem čisté vody. V rámci detoxikace byste měli vypít 2 – 4l vody (záleží na tělesné stavbě), vynechat černý čaj, sladké nápoje a cokoliv co obsahuje kofein.

OIL PULLING 

Neboli vyplachování úst olejem patří mezi základním technikám ájurvédy. Nejlepší je, když k této činnosti použijete kokosový olej (ten do sebe natáhne tělesné toxiny) – stačí když jej budete několik minut převalovat po jazyku a mezi zuby a poté vyplivnete a vyčistíte zuby tak, jak jste zvyklí. Tato metoda by se měla dodržovat aspoň jeden měsíc.5 ověřených tipů na jarní detoxikaci těla!

BYLINNÉ ČAJE

Detoxikace a bylinné čaje patří neoddělitelně k sobě. Podle řady odborníků je k tomuto účelu nejlepší využít nálev z kopřiv. Kopřiva sama o sobě má velmi silné detoxikační účinky a proto je vhodná pít pouze týden vkuse a maximálně třikrát denně. 

Pokud si chcete účinek kopřivy ještě podpořit, můžete k ní namíchat pampelišku, čekanku nebo kořen lopuchu. Nejlepší varianta je vyrábět nálevy přímo z čerstvých bylin, ale pomohou i sušené z lékarny nebo již předem namíchaná směs na čištění organismu.5 ověřených tipů na jarní detoxikaci těla!

PŮST

Půst je jednou z nejúčinnějších metod, jak očistit tělo od negativních látek a zároveň jej znovu nastartovat. Tradiční půst drží dnes málokdo (byla u něj povolena pouze konzumace vody a ovocných čajů). Řada výživových odborníků se shoduje na tom, že stačí, když svůj jídelníček odlehčíte na měsíc od masa, cukru nebo obilovin a naopak zvýšíte konzumaci pitné, čisté, vody.

MEDOVÁ MASÁŽ 

O medu se ví, že má pro tělo řadu benefitů, pro které stojí za to jej konzumovat. Méně lidí ale ví, že jeho účinky stejně dobře působí i v případě vnějšího používání a to ve formě masáží. Díky této technice ze svého těla odstraníte toxické látky a pokožce těla dodáte neskutečnou jemnost. Nenechte se ale zmýlit! I když je řeč o medové masáži, používá se na ni speciální zlatý med, který se po nanesení začne měnit na šedou hmotu.

přidejte na:
Šéfredaktor

17. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář