Čím si obohatit květnový jídelníček? Máme pro vás hned několik tipů!

Slunce nám na obloze přibývá více a více, a tak není divu, že ani na našich stolech se objevuje mnohem pestřejší strava, než tomu bylo na začátku roku. V květnu se naplno rozjíždí potravinová sezóna a na trzích se od farmářů objevují stále nové potraviny, které přes zimu nebylo možno dostat. Pojďme se podívat na některé z nich a říci si k nim bližší informace.
MANGOLDČím si obohatit květnový jídelníček? Máme pro vás hned několik tipů!
Mangold je s námi už dlouhá léta, ale svou oblibu si u lidí znovu buduje až v posledních létech. Velmi často se používá jako náhrada za špenát, kapustu nebo jiné druhy listové zeleniny. Mangold je bohatý na vitaminy A, C a P (bioflavonoidy). Kromě vitaminů u něj najdete i řadu tělu prospěšných minerálních látek jako je vápník, draslík, hořčík nebo železo. 
POZITIVNÍ ÚČINKY MANGOLDU

  • Podporuje činnost jater,
  • Slouží jako prevence proti rakovině,
  • Chrání cévy,
  • Stará se o zdraví zubů a kostí.

HRÁŠEKČím si obohatit květnový jídelníček? Máme pro vás hned několik tipů!
Spolu s příchodem května nám začíná i sezóna čerstvého hrášku. Určitě si i vy pamatujete ono uspokojivé vylupování lahodných sytě zelených bobulí, které mají absolutně fantastickou chuť. POZOR! Sezóna čerstvého hrášku je velmi krátká, a tak si dávejte pozor, abyste ji nepropásli.
POZITIVNÍ ÚČINKY ČERSTVÉHO HRÁŠKU

  • Bohatý na bílkoviny, 
  • Snižuje hladinu krevního cukru,
  • Obsahuje vitamin C a B,
  • Obsahuje hořčík, fosfor, vápník a měď.

JAHODYČím si obohatit květnový jídelníček? Máme pro vás hned několik tipů!
Jahody miluje snad každý člověk na světě. Jsou symbolem léta a přinášejí do horkých dnů ledové osvěžení. Kromě toho mají ale řadu prospěšných látek, kvůli kterým se je hodí konzumovat kdykoliv je to možné. 
Jahody samy o sobě působí jako velmi účinný antioxidant (odvádí z těla negativní látky). Mimo jiné snižují krevní tlak a podporují funkci zdravého imunitního systému. Díky svému množství manganu, udržuje lidský metabolismus aktivní a to i co se týče funkce mozku.
POZITIVNÍ ÚČINKY JAHOD

  • Používají se pro detoxikaci organismu,
  • Fungují jako antioxidant,
  • Působí protizánětlivě,
  • Zlepšují funkci ledvin,
  • Napomáhají k hydrataci těla.
     
přidejte na:
Šéfredaktor

05. 05. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář