Deset důvodů, proč pít kávu každý den

O kávě se říká mnoho negativních věcí. Pravda je ale ovšem jiná! Řada odborníků tvrdí, že pravidelná konzumace kávy v přiměřeném množství je pro tělo naopak velmi užitečná! Podívejte se na našich deset důvodů, proč si myslíme, že je dobré kávu do svého životního stylu rozhodně zařadit!

1. PREVENCE RAKOVINYDeset důvodů, proč pít kávu každý den

Káva působí jako skvělý antioxidant. To znamená, že odbourává z těla potenciálně nebezpečné látky. Díky pravidelné konzumaci kávy tak budete mít jistotu, že se u vás žádné patologické látky moc dlouho neohřejí.

2. CHRÁNÍ JÁTRA

O kávě se ví, že snižuje negativní dopad alkoholu. Kromě toho, ale zároveň jeho pravidelná konzumace pomáhá předcházet cirhóze jater!

3. SNIŽUJE VZNIK CUKROVKY

Poctivá káva (bez mléka a cukru) působí preventivně proti cukrovce typu 2. Její popíjení totiž vylučuje z těla peptidy a navíc snižuje i hladinu krevního cukru v těle!

4. UDRŽUJE CHOLESTEROL NA UZDĚ

Skvělá zpráva pro všechny milovníky kávy! Konzumace kávy nijak nezvyšuje hladinu cholesterolu v krvi!

5. PODPORUJE ČINNOST SRDCEDeset důvodů, proč pít kávu každý den

Všichni lidé s nízkým tlakem zbystřete! Pravidelné pití kávy uvolňuje z těla kortizol a adrenalin, což má za následek rychlejší funkci srdce! Pokud býváte často malátní a není vám kvůli nízkému tlaku dobře, zkuste si uvařit kávu!

6. BRÁNÍ PŘED DEPRESÍ

Popíjení kávy samo o sobě vyvolává příjemné pocity a pro mnohé z nás je i jakýmsi rituálem. S kávou se nám navíc začnou uvolňovat látky jako serotonin nebo dopamin, které mají přímý vliv na naši dobrou náladu. POZOR! Zvýšený příjem kávy může způsobit nervozitu a pocit nevolnosti!

7. UVOLŇUJE PRŮDUŠKY

S rozběhnutým kardiovaskulárním systémem se rozpínají i průdušky, což ocení hlavně astmatici a lidé s dýchacími obtížemi.

8. ZABRAŇUJE VZNIKU LEDVINOVÝCH KAMENŮDeset důvodů, proč pít kávu každý den

Popíjení kávy účinně zabraňuje tvorbě ledvinových a močových kamenů!

9. PODPORUJE PAMĚŤ

Spolu s nakopnutým systém se aktivuje i mozek. Ten funguje svižně a lépe si tak zapamatovává informace.

10. PŮSOBÍ PROTI ZUBNÍMU KAZU

Ač se to zdá bláznivé, káva opravdu snižuje výskyt zubních kazů. Jelikož působí v dutině ústní antibakteriálně, kazy nemají šanci! Pozor! Kávu je třeba pít bez cukru! 

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář