Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 20

Netradiční dárky v podobě gurmánských zážitků

Netradiční dárky v podobě gurmánských zážitků

17. 10. 2012

Dnešní uspěchaná moderní doba většině pracujících lidí brání v tom, aby si každý den dopřáli chutné a zdravé jídlo, které si uvaří sami doma. Místo vaření doma se snažíme ušetřit si čas tím, že se chodíme stravovat do fast foodů, restaurací či bis...

Festival chutí – vůně podzimu ovládne zvěřina

Festival chutí – vůně podzimu ovládne zvěřina

16. 10. 2012

Kančí svíčková se sušenými višněmi, carpaccio ze zauzeného dančího hřbetu nebo dýňový cheesecake s muškátovým oříškem. Festival chutí – vůně podzimu, který proběhne od 15. října do 4. listopadu, nabídne pestré menu plné podzimních specialit v těch...

České sklo BANQUET Crystal pro slavnostní příležitosti

České sklo BANQUET Crystal pro slavnostní příležitosti

15. 10. 2012

Krásné, originální a obdivované – takové je české sklo. Tradice a zkušenosti českých sklářů prověřené mnoha generacemi řadí naše výrobky ze skla v absolutní světové špičce. Po těžkém období pro české sklárny, kdy se významné podniky dostaly do kr...

Ceramic Blade hlásí slevy na své produkty!

Ceramic Blade hlásí slevy na své produkty!

13. 10. 2012

Využijte jedinečné příležitosti a pořiďte si vánoční dárky již v předstihu! Nakupujte sadu kuchyňských keramických nožů pro sebe, rodinu i známé za nepřekonatelnou cenu 599Kč! Univerzální sada kuchyňských keramických nožů W345PH – tři keramické no...

Krásný domov přináší pomocníky do vašich domovů

Krásný domov přináší pomocníky do vašich domovů

12. 10. 2012

Navštivte internetový obchod našeho nového partnera www.krasnydomov.cz a udělejte si radost. Novými pomocníky a doplňky Krásného domova si můžete zařídit a zpříjemnit domácnost. Nebojte se originality a směle vybírejte ze široké nabídky doplňků do...

Tip na víkendový výlet

Tip na víkendový výlet

10. 10. 2012

Velké Březno v severních Čechách není známé jen svým zámkem, ale především lahodným mokem - pivem Březňák. K němu neodmyslitelně patří etiketa s tváří věrného pivaře a přednosty stanice Victora Cibicha. Historie pivovaru má své kořeny již v 17. st...

Skandinávský design může nabídnout i být Vášdesign

Skandinávský design může nabídnout i být Vášdesign

08. 10. 2012

Skandinávský design býval a stále je velkým zdrojem inspirace. Pochází ze zemí severského společenství: Dánsko, Island, Finsko, Norsko a Švédsko. Toto označení bylo poprvé použito při výstavě v Londýně, která se konala již v roce 1951. Bylo to pop...

Sezónní zelenina

Sezónní zelenina

05. 10. 2012

Jestli si myslíte, že s koncem léta končí i sezóna čerstvého ovoce a zeleniny a vy se musíte vrátit ke mdlým rajčatům z Holandska, scvrklým španělským paprikám a unavenému římskému salátu, jste na velkém omylu. Na podzim je česká zelenina ve vrcho...

Festival Gastronomico

Festival Gastronomico

03. 10. 2012

Dobroty italské, španělské a latinskoamerické kuchyně přináší festival Gastronomico www.gastronomico.cz. Již druhý ročník z dílny Alakarte.cz se uskuteční od 24. září do 14. října ve vybraných restauracích v řadě měst ČR a nabídne tříchodová menu ...

Mořské ryby

Mořské ryby

01. 10. 2012

Kvalita dostupných potravin i stravování jako takového je v Česku dlouhodobě diskutovanou otázkou. Aktuálně jsou téměř na denním pořádku nejrůznější kauzy týkající se čerstvosti i původu nabízených produktů všeho druhu. Tento problém se týká i ...

Nová kniha JEZTE ČESKY

Nová kniha JEZTE ČESKY

28. 09. 2012

Rádi bychom vám představili knižní novinku Jezte česky, kterou vydalo nakladatelství Smart Press. Tato kniha vychází z každodenního života a je pro každodenní život zase určená. Nabídne vám zajímavosti o původních surovinách, které jsou běžně k se...

Vlašské ořechy a jejich využití

Vlašské ořechy a jejich využití

26. 09. 2012

Je podzim, je čas pomalu sklízet vlašské ořechy, resp. počkat, až samy spadnou na zem, posbírat je.... Jejich využití v kuchyni, zejména v cukrářských výrobcích a sladkých jídlech vůbec, je všeobecně známé. Rovněž nikdo nepochybuje o jejich prospě...

Moderní nádobí na indukci

Moderní nádobí na indukci

26. 09. 2012

Indukční vaření patří mezi nejmodernější a nejúspornější způsoby přípravy jídel. Aby byla příprava jídla pro vás ještě snazší, pořiďte si moderní nádobí značky Domo! Jedná se o novinky na trhu s unikátními nepřilnavými vrstvami, díky nimž budete v...

Jídlo opaluje!

Jídlo opaluje!

24. 09. 2012

Strava ovlivňuje kvalitu pleti – to je stará známá věc. Ale víte taky, že po určitém jídle bude vaše pokožka více opálená? Aby se Vám zlatavý nádech pleti udržel i dlouho po dovolené, musíte jíst ty správné potraviny – bohaté především na betakaro...

Umělá sladidla versus alternativní sladidla

Umělá sladidla versus alternativní sladidla

21. 09. 2012

Patříte také mezi osoby, které diabetes donutil hlídat si příjem cukru? Možná i vy jste okamžite sáhli po umělých sladidlech s doměním, že pro své zdraví děláte to nejlepší. Ono to stěmi sladidly není zase tak jednoduché, mnohem lepší bude sáhnout...

Pýchavka pro zdraví i do kuchyně

Pýchavka pro zdraví i do kuchyně

19. 09. 2012

Houbová sezóna ještě není zdaleka u konce. Možná, že nás ta největší nadílka tepve čeká. Třeba budete mít to štěstí a narazíte na obří pýchavku, budete vědět co si s ní počít? Jak nám pýchavka prospívá a jak s ní v kuchyni naložit? Foto: mushro...

Bio-krby Carlo Milano

Bio-krby Carlo Milano

19. 09. 2012

Zahřejte se a doplňte Váš interiér stylovým doplňkem, který ještě navíc vydává teplo! Novinka Bio-krby Carlo Milano jsou tím pravým v nadcházejícím zimním období. Ekologické dekorativní bio-krby vytvoří teplé a romantické prostředí v jakémkoli pr...

Objevte výhody silikonu v kuchyni

Objevte výhody silikonu v kuchyni

17. 09. 2012

Silikon je velmi populární materiál, který má uplatnění v širokém spektru výroby a pro své jedinečné vlastnosti se stal také pomocníkem v kuchyni. Přestože jsou silikonové formy na pečení na trhu teprve několik let, získaly si pro své užitné vlast...

Dobrá svíčková omáčka – vizitka každého kuchaře

Dobrá svíčková omáčka – vizitka každého kuchaře

12. 09. 2012

Již naše babičky říkávaly, že svíčková omáčka s knedlíkem je vizitkou každé hospodyňky a právě podle ní poznáme, jak je v kuchyni zkušená. A to samozřejmě platí i v restauraci. Každý správný kuchař musí umět uvařit poctivou svíčkovou omáčku a k to...

Vinobraní s burčákem a farmářským trhem

Vinobraní s burčákem a farmářským trhem

10. 09. 2012

Milovníci dobrého vína neváhejte a navštivte druhý ročník vinobraní v Bohumíně! K nabídce budou opět kvalitní vína, několik druhů burčáku, sudová vína. V programu vystoupí multižánrová hudební skupina Šajtar, cimbálová muzika Iršava, folklorní sou...

Rybí festival

Rybí festival

07. 09. 2012

Milovníci ryb a jižanské kuchyně zbystřete! Podzimní gastro-kulturní sezona s sebou přináší druhý ročník Rybího festivalu, který se uskuteční v sobotu 15. září 2012 v pražské Holešovické tržnici v prostoru před restaurací Mercato. Pro návštěvníky ...

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

03. 09. 2012

Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na naše nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalov...

Skleněná rychlovarná konvice s LED do vaší kuchyně

Skleněná rychlovarná konvice s LED do vaší kuchyně

31. 08. 2012

Zkuste novinku do Vaší kuchyně nebo designový dárek! Rychlovarné kuchyňské konvice s LED osvětlením! Vyměňte Vaši konvici a pořiďte si tento unikátní doplněk, který používáte každý den několikrát. V nabídce konvice s nastavitelnou teplotou, s ledo...

Čokoláda aneb výlet do Prahy na kurz pralinek v ChefParade

Čokoláda aneb výlet do Prahy na kurz pralinek v ChefParade

27. 08. 2012

A je to tady, můj výlet na kurz pralinek. Tolik jsem se na něj těšila a najednou stojím před dveřmi studia a pojímá mě mírná tréma. V hlavě se mi honí myšlenka, jací budou lidé, se kterými v kurzu budu, půjde mi to? A tak beru za kliku, a jakmile ...

Druhý ročník festivalu Foodparade

Druhý ročník festivalu Foodparade

24. 08. 2012

Pro milovníky dobrého jídla máme dobrou zprávu, druhý ročník Foodparade se uskuteční 8. a 9. září 2012. Čeká na Vás nové místo a kulinářské lahůdky, jenž si budete moci vychutnávat v krásných zahradách zámku Troja. Doufáme, že i letos Vám u nás bu...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...