Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 20

ŠKODA NEVAŘIT

ŠKODA NEVAŘIT

16. 04. 2012

Rádi bychom vás informovali, že dnešním dnem vychází novinka nakladatelství Smart Press Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby 17letého Martina Škody. Tato kuchařská kniha je na českém trhu něco zcela ojedinělého – mladý autor ji napsal pro své vrste...

Nové ceny!!!

Nové ceny!!!

06. 04. 2012

Máme pro vás, naše věrné uživatele, nemalé tajemství!!! O toto tajemství se s vámi ale velmi rádi podělíme, jde totiž o nové ceny do soutěže O zlaťáky, které věnovali rovnou dva naši noví partneři Zepter a Chefparade! Jedná se o závěsnou soupravu...

Dobroty pro koledníky

Dobroty pro koledníky

02. 04. 2012

Uběhne týden a bude zase po Velikonocích, je tedy nejvyšší čas vymyslet nějaké laskominy pro koledníky. Pro ty z dětských řad jsou čokoládová vajíčka a zajíčci samozřejmostí, ale co nabídnout koledníkům, kteří mají dětství dávno za sebou? Nechte s...

Škola vaření s novým partnerem Chefparade

Škola vaření s novým partnerem Chefparade

02. 04. 2012

Jste gurmáni a hledáte jak originálně rozšířit své kuchařské umění nebo hledáte neobvyklý dárek? Pak je pro Vás Chefparade, škola vaření pro začátečníky i pokročilé, ta pravá. Navštívili jsme jeden z mnoha kurzů vaření, které zde nabízejí. Kuc...

Náš nový partner Zepter a zdravé vaření

Náš nový partner Zepter a zdravé vaření

21. 03. 2012

Hurá! Přivítejme nového partnera Zepter, který nám přináší cenné rady týkající se zdravého vaření! Ukázka zdravého vaření Zepter! Máte doma nádobí od společnosti Zepter, ale nevíte, jak v něm správně a zdravě vařit? Nebo přemýš...

Nová cena od Zlatých Slev

Nová cena od Zlatých Slev

09. 03. 2012

Přivítejme novou cenu - Set filtrační konvice a kuchyňské váhy Laica - věnovanou naším novým partnerem Zlaté Slevy do soutěže O zlaťáky!! Objednejte si tuto moderní výbavu do vaší kuchyně a zpestřete si tak kuchyň něčím výjimečným. Filtr...

Kam za dobrou chutí a zábavou – tipy na březen 2012

Kam za dobrou chutí a zábavou – tipy na březen 2012

05. 03. 2012

Březen je v gastronomických událostech přelomovým obdobím. Na jedné straně ještě doznívá masopustní veselí a na straně druhé se začíná ozývat jaro a s ním přicházející oslavy a zvyky. Na začátku měsíce ještě budete mít možnost vychutnat si nějakou...

Nová spolupráce se Zlatými slevami!

Nová spolupráce se Zlatými slevami!

05. 03. 2012

Dnešním dnem začínáme spolupráci s webovým portálem ZlatéSlevy.cz, který Vám nabídne slevy všech možných kategorií, samozřejmě i těch gastronomických. Slevy si můžete vybírat dle regionu, kde žijete či se právě nacházíte a slevu chcete uplatnit. J...

Biokuchařka Hanky Zemanové

Biokuchařka Hanky Zemanové

02. 03. 2012

První dotisk druhého vydání Biokuchařky Hanky Zemanové, která získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006, jenž uděluje odborný časopis pro kuchaře a cukráře Minutka. Odborná komise hodnitila knihy podle zpracování receptů a doprovodného text...

Chutné a jednoduché omelety

Chutné a jednoduché omelety

24. 02. 2012

Vyzkoušejte kouzlo omelet. Možná si někteří řeknou, co jen na nich vidíme, vždyť nejde o nic složitého a je to jen obyčejné, rychlé jídlo vhodné akorát k večeři. Dneska vám ukážeme, že to není pravda. I omeleta může být opravdovou dobrotou, stačí ...

Když láska prochází žaludkem

Když láska prochází žaludkem

11. 02. 2012

Svátek všech zamilovaných se opět blíží a samozřejmě k zamilované pohodě ve dvou, patří nějaké laskominy a dobroty. Co si na Valentýna uvařit dobrého k jídlu? Máme pro vás trochu inspirace. A není řečeno, že musíte uvařit valentýnskou dobrotu jako...

Objevte batáty

Objevte batáty

02. 02. 2012

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše používají jako okrasná rostlina. Našemu oku lahodí jejcih zajímavé listy nikoliv nenápadné květy. V době, kdy se k nám kořenové hlízy Po...

Nová kniha o kávě od Smart Press

Nová kniha o kávě od Smart Press

28. 01. 2012

Skvělá Kuchařka o kávě autorky Petry Veselé vyhrála za Českou Republiku v prestižní celosvětové soutěži GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2011 v kategorii Single Subject, tedy kuchařka na jedno téma. Kniha postupuje do finálního klání a my pevně dou...

Dítě v kuchyni? Proč ne.

Dítě v kuchyni? Proč ne.

26. 01. 2012

Kuchyně od nepaměti působí na děti jako magnet. Je tady pro ně ukryto mnoho zajímavých věcí a tejmství, která je třeba odhalit! Tak proč je nezapojit čas od času do vaření, uvidíte jakou budou mít radost! Pozor na nebezpečí Na děti toho v kuch...

Jak na štědrovečerní menu

Jak na štědrovečerní menu

21. 12. 2011

Každoročně se těšíme na štědrovečerní hody. Někdo je na klasiku, někdo hledá pořád něco nového. Pro všechny je ale důležité být se svými blízkými a prožít kouzelný večer, který vyústí v obdarovávání vánočními dárky. V dnešním článku vám dáme pár r...

Úžasné vánoční dárky

Úžasné vánoční dárky

01. 12. 2011

Vánoce se blíží a my vám přinášíme pár tipů na dárečky pro vaše nejbližší. Možná už máte nakoupeno, ale drobným dárkem navíc nic nezkazíte a uděláte radost nejen dětem, ale i partnerovi nebo blízkému. Osobně často přemýšlím, co bych kromě většího ...

Nová kuchařka pro báječné tchýně

Nová kuchařka pro báječné tchýně

25. 11. 2011

Kuchařka pro báječné tchýně je pro ženy, které se, tak jako autorka, v den svatby svého dítěte staly tchyněmi. Dnes už dobře ví, že dospívající děti musíme včas pustit do života, aby se k nám mohly s láskou vracet – a pokud s sebou přivedou i své ...

Do kuchyně jedině s Desinou!

Do kuchyně jedině s Desinou!

21. 11. 2011

Přemýšlíte, co by mohla být Desina? Nová směs koření, nový pomocník pro kuchařky … ne, prostě “samá voda“. Desina Design je totiž značka úžasných a hlavně originálních kuchyňských zástěr i jiného textilu a dalších doplňků pro domácnost. Originá...

Původ a pečení vánočního cukroví

Původ a pečení vánočního cukroví

18. 11. 2011

Každý rok pečeme vánoční cukroví. Už jaksi automaticky, přemýšlíme jen nad tím, kolik mouky, cukru, ořechů a dalších tradičních ingrediencí nakoupit. Zamysleli jste se někdy nad tím, proč a jak dlouho už vánoční cukroví pečeme? A jaké jsou tradičn...

Oleje na (nejen) vánoční cukroví

Oleje na (nejen) vánoční cukroví

14. 11. 2011

Čas, kdy s radostí strávíme celé dny u trouby s vánočním cukrovím, se opět blíží. Kolik druhů to bude letos? Pokud se opět rozhodnete pro dvanáct druhů voňavých laskomin, co si tu předvánoční dřinu trochu ulehčit? Člověk by neřekl, že výběr oleje ...

Svatomartinské husí hody

Svatomartinské husí hody

10. 11. 2011

Na symbolu svatomartinského posvícení si pochutnávají lidé u nás i ve světě. Podzimní husy mají nejchutnější maso, neboť byly přes letní měsíce vykrmeny čerstvou zelenou trávou. Francouzi je připravují nadívané kaštanovou nádivkou, v Číně ji potí...

Připravte se na Halloween

Připravte se na Halloween

20. 10. 2011

Je to už nějaký ten pátek, co se u nás slaví Halloween podobně jako v anglosaských zemích. Jde tady hlavně o děti a o pobavení a i když naše tradice slaví svátek všech svatých jiným způsobem, určitě si nebudeme odpírat jeden krásný důvod pobavit, ...

Soutěž o 30 voucherů v hodnotě 50 000 Kč

Soutěž o 30 voucherů v hodnotě 50 000 Kč

12. 10. 2011

Objednejte si předplatné časopisu Kuchyně.cz a vyhraj až 30x voucher v hodnotě 50 000 Kč a spoustu dalších cen! Představujeme vám našeho nového partnera na poli tištěných kulinářských magazínů, který nahradil v naší nabídce cen, již dlouhodobě nab...

Červená vs. hnědá čočka

Červená vs. hnědá čočka

27. 09. 2011

Červená čočka se také přezdívá čočka perská a je rozšířena jak po celé Asii, tak po celé Evropě. Rozdíl mezi známou hnědou čočkou je nejen v barvě, která se vařením změní na žlutou, ale taky ve velikosti. Červená je menší. Červená čočka je prosla...

Představení Gastronaut.CZ

Představení Gastronaut.CZ

29. 08. 2011

Nakladatelství Smart Press, specializující se na vydávání výjimečných českých kuchařek, které si rovněž můžete za své zlaťáky objednat i u nás, připravilo nový projekt pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, a to na internetu. Gastronaut.cz př...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...