Pět důvodů, proč mít na svém stole košťálovou zeleninu

Košťálová zelenina patří mezi jedny z nejvíce blahodárných potravin pro tělo. Jako taková se podrobila mnohým výzkumům, z nichž vyšla jako nejvíce doporučovaná potravina vůbec.

Mezi košťálovou zeleninu řadíme brokolici, kapustu, zelí, květák, ale také ředkev, tuřín nebo rukolu.

PROTIZÁNĚTLIVÉ ÚČINKYPět důvodů, proč mít na svém stole košťálovou zeleninu

Zánětlivé prostředí narušuje stěny trávicího traktu a tím dovoluje proniknout do jeho stěn negativním látkám, které mohou následně vyvolat řadu nepříjemných účinků. Ty nejmenší se projevují v podobě nevolnosti nebo zažívacích problémů, ty větší pak v rozšíření infekce do těla a vyvoláním nemoci.

Košťálová zelenina patří mezi potraviny, které disponují protizánětlivými účinky a tím napomáhají udržet stěny střevní mikroflóry silné a nepropustné.

ANTIBAKTERIÁLNÍ ÚČINKY

Bakterie, které se do těla dostanou skrz potraviny nebo ovzduší ještě nemusí nutně vyvolat žádné onemocnění. Je-li naše tělo ale oslabené (má sníženou imunitu), může být i nepatrný výkyv základem nachlazení nebo chřipky.

Antibakteriální účinky košťálové zeleniny redukují množství negativních bakterií v organismu a napomáhají rychlejšímu uzdravení nemocného těla. Konzumace polévek z košťálové zeleniny je proto nejen vhodná z toho důvodu, že vás zahřeje, ale i regulérně dopomůže k uzdravení.

ANTIOXIDANTPět důvodů, proč mít na svém stole košťálovou zeleninu

Košťálová zelenina je i hodnotným antioxidantem, který napomáhá odvádět negativní látky z těla a podporuje funkci imunitního systému.

CHRÁNÍ SRDCE

Vysoký obsah draslíku, který se v košťálové zelenině, a především brokolici, nachází je bohatý na draslík. Ten napomáhá snižovat nejen krevní tlak, ale podporuje navíc správnou činnost srdce a chrání srdeční buňky před jejich deformací.

ELIMINUJE TOXINY

Nejen v zimě, ale v rámci celého roku se pravidelně vystavujeme škodlivým látkám, které pronikají do našeho organismu a způsobují řadu zdravotních komplikací. Košťálová zelenina pomáhá tyto toxické látky efektivně odbourávat a odvádět z těla ven.

přidejte na:
Šéfredaktor

06. 11. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář