Zimní čaje: Proč je pít a jaké blahodárné účinky mají pro náš organismus?

ČAJE NA POVZBUZENÍ

Neustálý chlad a zvýšená přítomnost tmy má za následek zvýšenou únavu a ztrátu přirozené chuti do čehokoliv. Naštěstí jsou tady přírodní povzbudivé prostředky, které nejen, že dokážou lidské tělo „nakopnout“, ale zároveň mu dodají i řadu zdravotních bonusů.

JAPONSKÉ ČAJEZimní čaje: Proč je pít a jaké blahodárné účinky mají pro náš organismus?

Zelené japonské čaje jsou důležité hlavně pro své antioxidační účinky, díky kterým se tělo přirozeně čistí. Vysoký obsah kofeinu dokáže působivě nastartovat tělo v průběhu celého dne, díky čemuž je mnohem vhodnější pro pití než káva.

ČÍNSKÉ ČAJE

Zimní čaje: Proč je pít a jaké blahodárné účinky mají pro náš organismus? Skvělý čaj pro zimu je rozhodně Pu-Erh, červený čínský čaj, který snižuje hladinu cholesterolu a podporuje činnost jater. Má vysoké antibakteriální účinky, dodává energii a zvyšuje imunitu.

BYLINNÉ ČAJE

Pokud patříte mezi celoroční zimomřivce, určitě dřív nebo později sáhnete po bylinkových čajích. Ty se hodí nejen na celodenní popíjení, ale mohou pomoci tělu snižovat riziko nachlazení a vnitřního chladu.

ŠÍPKOVÝ ČAJZimní čaje: Proč je pít a jaké blahodárné účinky mají pro náš organismus?

Šípkový čaj by měl být nedílnou součástí každé čajové sbírky. Jelikož obsahuje vysoké procento vitaminu C, pomáhá tak předcházet řadě onemocnění, která se častěji vyskytují v chladných měsících. Mimo jiné pomáhá zklidňovat nervový systém, tiší bolest a podporuje obranyschopnost těla.

ČAJ Z LÍPY A ČERNÉHO BEZU

Čaje připravené z lípy a černého bezu jsou skvělým pomocníkem při prvních příznacích snížené imunity (rýmě, kašle, bolesti v krku) a unaveného organismu. Jejich pravidelné popíjení působí preventivně proti zánětům močových cest, dně a žaludečních potížích.

Zimní čaje: Proč je pít a jaké blahodárné účinky mají pro náš organismus? MEDUŇKA

Toužíte-li po chvilce relaxace a klidu, určitě se poohlédněte po meduňce. Ta mimo jiné působí blahodárně pro lidi, kteří zažívají stres (což se před Vánocemi hodí obzvlášť) a mají problém se spaním.

NEZAPOMÍNEJTE NA VODU

I přesto, že má pití čajů nespočet výhod, neměli byste zapomínat na dodržování klasického pitného režimu. Většina čajů má za následek dehydrataci organismu a nedoplníte jimi svůj pitný režim. Pokud vám během zimy dělá problém konzumovat studenou vodu, doporučujeme si ji ohřát na sporáku. Voda si tak zachová svou strukturu a vy předejdete nepříjemnému chladivému pocitu.

přidejte na:
Šéfredaktor

04. 12. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář