Zatočte s rýmou a nachlazením. Máme pro vás potraviny, které vás postaví na nohy!

Chladné měsíce jsou pravidelnou zkouškou našeho imunitního systému. Někteří z nás je přečkají bez povšimnutí, ale řada nešťastníků pochoduje mezi lidmi s rýmou a nachlazením. Jak podpořit léčivý proces nebo se oslabené imunitě vyhnout?

NEBOJTE SE MLÉČNÝCH VÝROBKŮ

Jedním z nejčastějších omylů v oblasti domácího léčitelství je vynechání mléčných výrobků. O nich se pravidelně mluví jako o potravinách, které lidský organismus zahleňují a ochlazují. Pravda je ale taková, že jsou mléčné výrobky bohaté na probiotika, která napomáhají aktivovat imunitní systém a tím zkrátit nemocnému dobu nutnou k vyléčení.

Mezi doporučované zdroje mléčných výrobků, které obsahují vysoké množství probiotické kultury patří kefír, acidofilní mléko, kyška nebo podmáslí. 

ZAHŘEJTE SE POLÉVKOUZatočte s rýmou a nachlazením. Máme pro vás potraviny, které vás postaví na nohy!

Poctivý vývar z kuřete a zeleniny je snad tím prvním, co si lidé vybaví při zmínce o nachlazení. Účinky vývaru jsou ale založeny na reálných základech. Zelenina obsažená v polévce nese řadu tělu prospěšných vitaminů a pokud ji uděláte z košťálové zeleniny, obohatíte se o zdroj železa a přírodního antioxidantu. Konzumace horké polévky přináší úlevu od ucpaného nosu, snižuje bolestivost kloubů a napomáhá psychické pohodě.

UVAŘTE SI ZÁZVOROVÝ ČAJ

O zázvoru a jeho blahodárných účincích pro tělo jsme se již zmiňovali v minulých článcích, a tak není divu, že jej zmíníme i ve spojitosti s nalomenou imunitou. Zázvor napomáhá tělu v procesu pocení, odstraňuje nepříjemnou bolestivost v oblasti krku a svým složením potlačuje množení bakterií, virů a plísní.

V kombinaci se lžicí medu a plátkem citronu se z něj stává účinný lék v boji proti nachlazení a začínající chřipce.

DOPLŇTE MINERÁLYZatočte s rýmou a nachlazením. Máme pro vás potraviny, které vás postaví na nohy!

Správné množství minerálů v těle podporuje vyrovnaný chod organismu a tím pádem i imunitního systému. Mezi minerály, které nejvíce ovlivňují imunitní systém člověka patří zinek a železo. 

Zinek je součástí stovky enzymů a hormonů, které jsou základem bílých krvinek. Zabraňuje proniknutí infekce do těla, eliminuje afty nebo střevní potíže.

Železo podporuje tvorbu krevních buněk, slouží jako prevence proti chorobám a přispívá ke snížení míry vyčerpání.

přidejte na:
Šéfredaktor

14. 11. 2019

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář