Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí hovězí vývar

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 3h 0min
Celkový čas: 3h 40min , porce

708 kalorií, 0.0g cukrů, 52.0g tuků, 54.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k redukci asi tak na polovinu), přidáme sůl a ostatní koření, cibuli – neloupeme ji (polévka bude mít pěknou barvu), jen odstraníme špičky, česnek oloupeme a také přidáme, díky muškátovému květu bude mít polévka výraznější chuť. Pak přilijeme vodu asi tak 3 cm pod okraj hrnce a vše přivedeme k varu a už jen velmi zvolna vaříme (táhneme) asi tak 2-3 hodinky a během varu sbíráme pěnu. Na posledních 3O minut přidáme svazeček zelené petrželky nebo celerové natě – pročistí a provoní vývar. Poté vyndáme maso a zeleninu a polévku přecedíme do jiného hrnce. Doporučuji použít velký cedník a do něj malý (s velmi malými očky), takže se zachytí i zbytky šlemu, resp. pěny, které se nepodařilo vysbírat. Zavaříme nudle a játrové knedlíčky, zpět do polévky přidáme i uvařenou mrkev nakrájenou na kostičky (kdo chce, může přidat i ostatní zeleninu), případně i maso, pokud je nechceme použít k jiné úpravě. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.

Ajaja

04. 01. 2010, Recept navštíven: 3582x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrn...

Domácí hovězí vývar

Domácí hovězí vývar

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí hovězí vývar Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám stejně jen pro obměnu někdy místo nudlí dávám do polévky trošku kupice nebo pohanky. Výsledek je stejně dobrý.
Přidané ingredience: Někdy místo nudlí dávám jen trošku krupice nebo pohanky

25. 02. 2013, 07:54

planeta
Restaurant_star
výborná polévka, já přidávám i trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

06. 06. 2014, 10:38

Přidat komentář
Angel 666
Ajajo, vařily jsme skoro současně, přidávám Ti tedy aspoň fotku mojí verze- u nás mají rádi knedlíčky vééélké :o)))

Angel 666 04. 01. 2010, 12:57

Ajaja
U nás jsou líní si z velkých nadělat malé... :-)

Ajaja 04. 01. 2010, 17:05

Facebook komentáře