Domácí hovězí vývar

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

708 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
54.0g bílkovin


Příprava

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k redukci asi tak na polovinu), přidáme sůl a ostatní koření, cibuli – neloupeme ji (polévka bude mít pěknou barvu), jen odstraníme špičky, česnek oloupeme a také přidáme, díky muškátovému květu bude mít polévka výraznější chuť. Pak přilijeme vodu asi tak 3 cm pod okraj hrnce a vše přivedeme k varu a už jen velmi zvolna vaříme (táhneme) asi tak 2-3 hodinky a během varu sbíráme pěnu. Na posledních 3O minut přidáme svazeček zelené petrželky nebo celerové natě – pročistí a provoní vývar. Poté vyndáme maso a zeleninu a polévku přecedíme do jiného hrnce. Doporučuji použít velký cedník a do něj malý (s velmi malými očky), takže se zachytí i zbytky šlemu, resp. pěny, které se nepodařilo vysbírat. Zavaříme nudle a játrové knedlíčky, zpět do polévky přidáme i uvařenou mrkev nakrájenou na kostičky (kdo chce, může přidat i ostatní zeleninu), případně i maso, pokud je nechceme použít k jiné úpravě. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.

přidejte na:
Ajaja

04. 01. 2010

Podobné recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělávám stejně jen pro obměnu někdy místo nudlí dávám do polévky trošku kupice nebo pohanky. Výsledek je stejně dobrý.
Přidané ingredience: Někdy místo nudlí dávám jen trošku krupice nebo pohanky

maruskaji 25. 02. 2013, 07:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborná polévka, já přidávám i trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

planeta 06. 06. 2014, 10:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný domáci hovädzí vývar

dušanka 12. 05. 2017, 10:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vývar chuťovo dobrý

palino 30. 04. 2018, 20:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Velký nepoměr voda a maso.Chuť vývaru nejistá .

Baklikova Jana 31. 08. 2018, 06:10

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Ajajo, vařily jsme skoro současně, přidávám Ti tedy aspoň fotku mojí verze- u nás mají rádi knedlíčky vééélké :o)))

Angel 666 04. 01. 2010, 12:57

Ajaja
U nás jsou líní si z velkých nadělat malé... :-)

Ajaja 04. 01. 2010, 17:05

Chybějící obrázek
Zeleninu dávam později,maso se potřebuje vařit déle. Jinak souhlas.

Vicar josef 30. 08. 2018, 08:48