První kniha o tom, jak si nafotit jídlo. Určeno pro ženy i muže, od studentů po babičky!
JAK SE FOTOGRAFUJE JÍDLO – Nafoťte si vlastní kuchařku
Alena Hrbková
Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!
Kniha obsahuje tipy, jak dále nafocené recepty využít:
» pro vytvoření rodinné kuchařky
» pro vytvoření fotoknihy vlastních receptů a jejich fotohrafií
» pro publikování na blogu, instagramu
Alena Hrbková
přední česká profesionální fotografka jídla
Je autorkou fotografické části stovky kuchařských knih. Tímto tématem se zabývá dvacet let, od svých začátků ve fotoateliéru velkého německého vydavatelství a „svých“ prvních šesti kuchařek vydaných v Německu. Její první kuchařskou knihou na české půdě byla legendární kniha pro restauraci Kampa Park s šéfkuchařem Markem Raditschem.
LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny
Petr Klíma
Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat? Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe? Jak si na luštěninách pochutnat a nikdy se u toho nenudit?
Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny.
Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil – Luštěninová kuchařka je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem.
téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“
saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla
moderní, lahodné a výživné jídlo nejen pro vegany
ŠANCE PRO ŽENU 40+
Jak vyladit svou váhu, hormony, výživu a zdraví
Mgr. Ivana Stenzlová
Propojení západní a východní medicíny
Průvodce hormonálními změnami
Recepty podle pěti elementů
Tato kniha objasňuje obtíže spojené s hormonálními změnami během klimakteria a nabízí jejich dostupná a přirozená řešení. Je určena jak pro ženy „po čtyřicítce”, tak pro ty mladší (které mohou pozitivně ovlivnit průběh budoucí premenopauzy a dalších etap) i o generaci starší (jim pomůže zmírnit nepříjemné projevy a riziko nemocí spojených s úbytkem ženských hormonů).
Autorka ukazuje, jak i s postupujícím věkem a hormonálními změnami zvládat svou váhu a kondici, jak minimalizovat únavu, výkyvy nálad, stres, návaly i možné zdravotní komplikace, a to pomocí správné výživy a bylinek, pohybu, relaxace a vhodných technik inspirovaných Tradiční čínskou medicínou.
Všechny kuchařky můžete zakoupit na webu nakladatelství Smart Press!