Inspirace z nakladatelství Smart Press!

Pamatujete si ještě, kdy jste naposledy listovali v nějaké kuchařce? Nebo naopak patříte mezi ty, co na ně nedají dopustit a mají u vás čestné místo v knihovně?

Inspirace z nakladatelství Smart Press!Já osobně si přímo libuji v listování kuchařkami a hledání inspirace přímo u zdroje, má to prostě něco do sebe. Proto byste jich u mě doma našli několik různých typů, ať už na saláty, českou kuchyni, italskou kuchyni, jednohubky, fit kuchařku, dezerty nebo mnoho jiných. 
Myslím si, že každá hospodyňka by měla mít doma alespoň jednu klasickou tištěnou recepty našlapanou kuchařku, a proto bych vám ráda představila 4 krásné, barevné, voňavé a vymazlené kuchařky z nakladatelství Smart press, které se mi dostaly do ruky. Každá jiná, ale všechny naprosto úžasné! Když zrovna v kuchyni nebudete mít signál a tím pádem sRecepty nepomůžou, neměly by vám doma tito pomocníci chybět.

Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny Petra KlímyInspirace z nakladatelství Smart Press!

Jestliže patříte mezi naše pravidelné čtenáře, jistě jste si všimli, že se poslední dobou na našem webu objevují recepty pocházející z Luštěninové kuchařky Petra Klímy. Na této knize se mi nejvíc líbí, že jsou recepty hezky rozdělené do čtyřech hlavních skupin - saláty,přílohy a pomazánky; polévky; hlavní jídla a laskominy a sladká jídla. V každé kategorii je zelenina, která se kombinuje s luštěninami a se kterou vás autor podrobně seznámí. Dozvíte se tak nejen důvod, proč jíst luštěniny, ale proč zařazovat do jídelníčku i různé druhy zeleniny, čím jsou pro nás přínosné a také do jaké kuchyně kterou zeleninu a luštěninu ideálně použít. Inspirace z nakladatelství Smart Press!Seznámíte se s luštěninami, ze kterých má u nás stále spousta domácích kuchtíků respekt. Petr vás naučí tyto druhy luštěnin nejen připravovat, ale také kombinovat s různými bylinkami a zeleninou tak, aby vás strach z jejich používání v kuchyni rychle přešel! Při tvorbě knihy se myslelo i na alergiky, a tak v rejstříku najdete hlavní suroviny, u kterých je číslo strany s receptem, v němž jsou obsaženy. Pokud máte alergii třeba na podzemnici olejnou (arašídy), pak víte, že recepty ze stran 18, 33, 45, 47, 169 a 210 pro vás nejsou to pravé ořechové :) Na druhou stranu je vždy možné spoustu surovin zaměnit za jiné jím podobné. Tato nádherně barevná kuchařka je pro všechny milovníky luštěnin a zeleniny, kteří chtějí v kuchyni zkusit nové, neobvyklé recepty, díky nimž se pak do těchto zdraví prospěšných surovin zamiluje i zbytek rodiny!

Recyklovaná kuchařka Jitky RákosníkovéInspirace z nakladatelství Smart Press!

Každému se jistě občas stane, že nakoupí víc, než spotřebuje, nebo navaří víc, než se sní. Právě proto, abyste tyto zbytky nevyhazovali, by u vás neměla chybět tato vychytaná kuchařka! V jejím úvodu vás autorka nenásilně a nenuceně seznámí s problematikou vyhazování jídla, která je stále více aktuální. Naučte se jak v kuchyni neplýtvat a využít co nejvíce zbytků, ať už se jedná o pečivo, maso, zeleninu, mléčné výrobky či jiné potraviny.Inspirace z nakladatelství Smart Press! Kromě toho se Jitka ve své knize věnuje i zpracování a uchovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů. Naučte se doma lépe hospodařit nejen s penězi a mějte moderní domácnost beze zbytků! S Recyklovanou kuchařkou si můžete připravit takové dobroty jako třeba žebrácký chléb, tvarohové sušenky, domácí sýr nebo cuketové čatní. Určitě stojí za to se do kuchařky začíst a strávit s ní nejedno příjemné odpoledne. Získáte nové informace a určitě budete mile překvapeni, jak se dá jídlo recyklovat!

Kuchařka pro teenagery Julie KučerovskéInspirace z nakladatelství Smart Press!

Stalo se vám někdy, že jste chtěli něco uvařit nebo upéct a když jste našli recept s postupem, tak jste to rovnou vzdali, protože vám to přišlo strašně složité? Pokud ano, pak je tato kuchařka přímo pro vás. Julie je mladá slečna, která právě ze strachu, že nemá dostatek zkušeností na "dospělácké" recepty, začala již ve 14 pracovat na knize s recepty, kterou pak v 16 letech vydala s názvem Kuchařka pro Teenagery. Nenechte se oklamat názvem, že už vám dávno není "náct", neznamená, že to není nic pro vás. Inspirace z nakladatelství Smart Press! Kniha je rozdělena do 7 kapitol a v obsahu najdete kategorie jako piknik v parku, nedělní oběd, víkendová snídaně nebo třeba vánoční čas. U každého receptu najdete teenagerovskou samozřejmost - #hashtag, kterých jsou plné sociální sítě a odkazují právě na to, co máte v tomto případě na talíři. Kuchařka je doplněná krásnými, jednoduchými fotkami, ze kterých na vás vyzařuje to pravé kulinářské nadšení, které Julie bez pochyby má.  Seznamte se s novodobou kuchařkou nejen pro mladé lidi, kteří se pyšní láskou k vaření. Určitě vás mile překvapí, kolik inspirace v této knize můžete načerpat! 

Kuchařka pro mého muže Veroniky ZemanovéInspirace z nakladatelství Smart Press!

Tak tohle je naprostá pecka, kterou musíte mít doma! Kniha je naprosto nadupaná pořádnými (nejen) chlapskými jídly, které všichni dobře známe, ale Verča je povýšila na jinou úroveň. V kuchařce jsou jídla rozdělena do kategorií podle toho, pro koho muž zrovna vaří - pro sebe, rodinu, kamarády, ženu; a zakončují dvě kapitoly polévek a příloh. Autorka v poděkování logicky uvádí, že knihu věnuje svému muži, zároveň ale vysvětluje, že to není z důvodu zájmu o výměnu rolí, i když jí to občas láká.  Inspirace z nakladatelství Smart Press!(Jistě to není jen její případ, ruku na srdce, která z nás by si to občas nechtěla vyměnit.) Ale hlavně se snaží kuchařkou vyjádřit svému muži podporu a povzbudit ho v tom, co má tak rád, a to je evidentně vaření. Máte-li doma chlapa, který rád vaří, jistě bude rád za podporu v podobě této chlapské kuchyňské příručky. Případně jste-li muž, který rád potěší svou ženu nějakým lahodným výtvorem, inspirujte se recepty v jediné pravé ryze mužské kuchařce, i když psané ženou! 

Všechny kuchařky můžete zakoupit na webu nakladatelství Smart Press! Klikněte si na tu svoji!

 

 

přidejte na:
Ivet

15. 09. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář