Vejce byla řadu let poměrně dost démonizována za to, že zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, čímž škodí našemu zdraví. Dnes naštěstí víme, že to není pravda a je dobré je našeho jídelníčku zařadit.
POZITIVA KONZUMACE VAJÍČEK
V první řadě je třeba napsat, že vejce poskytují našemu tělu kvalitní bílkoviny, vitaminy a další velmi prospěšné živiny.
Vaječný protein obsahuje vysoké procento aminokyselin a jejich vaječná bílkovina je jednou z nejlépe stravitelných vůbec. Látky, které obsahují žloutky pomáhají stimulovat vývoj mozku a zlepšit koncentraci. Nepodceňujte však zdroj, odkud vejce berete – ideální je domácí nebo ekologický chov.
15 DŮVODŮ, PROČ JÍST VAJÍČKA
-
Podporují funkci imunitního systému
-
Regulují funkci štítné žlázy
-
Zvyšují množství HDL cholesterol
-
Redukují riziko infarktových stavů
-
Jsou zdrojem kvalitní energie
-
Zlepšují stav vlasů a pleti
-
Pečují o náš nervový systém
-
Obsahují pro tělo důležité aminokyseliny
-
Uvolňují od stresu a úzkosti
-
Chrání zdraví očí
-
Udržují v plné síle kosti
-
Fungují protizánětlivě
-
Jsou zdrojem kvalitních bílkovin
-
Velmi dobře zasytí
-
Pozitivně ovlivňují zdraví jater
STAČÍ 2 VEJCE DENNĚ
K tomu, abyste začali čerpat všech výše zmíněných benefitů stačí, abyste jedli pravidelně dvě vejce denně. Způsobů jak je připravit je desítky – můžete z nich připravit chutnou pomazánku, uvařit je na měkko nebo na tvrdo, smažit a nebo přidat do jakéhokoliv pokrmu!