5 bylin pro posílení imunity

Cítíte se oslabeni? Podpořte svou imunitu přírodní cestou – zkuste bylinné doplňky stravy!

Správná kombinace bylin vám může pomoci nejen k posílení imunity, ale i celkové obnově organismu. I přes jejich léčivou schopnost byste však s nimi měli zacházet opatrně a řídit se pravidlem, že méně je někdy více.

Šalvěj červenokořenná (Dan Shen)

Šalvěj je protizánětlivá, antimikrobiální a má antioxidační účinky. Působí také příznivě na srdce a cévy.

5 bylin pro posílení imunity

Právenka latnatá (Andrographis)

Právenka se často používá jako širokospektrální přírodní antibiotikum. Působí jako lék na řadu infekčních onemocnění, a to včetně boreliózy nebo virových onemocnění horních cest dýchacích.

Šišák bajkalský

Šišák bajkalský chrání kardiovaskulární systém – harmonizuje krevní tlak a nepravidelný srdeční rytmus, snižuje vysokou hladinu cholesterolu i cukru v krvi. Má silné antioxidační účinky – pročišťuje játra i střeva a zbavuje je škodlivých parazitů.

V tradiční čínské medicíně má výsostné postavení a je zařazen na seznam 50 nejvýznamnějších rostlin.

Bez černý (plod)

Bezinky obsahují látky upravující imunitní systém. Bobule bohaté na flavonoidy mohou pomoci od zánětu a mírnit oxidační stres. Bezinkový extrakt je navíc účinný na mnoho chřipkových virů a také lidských patogenních bakterií.

5 bylin pro posílení imunity

Outlovka pestrá (Trametes versicolor)

V tradiční čínské medicíně sloužily výtažky této houby k léčbě zhoubných nádorů, chronické hepatitidy, infekčních a zánětlivých onemocnění horních cest dýchacích, močových cest a zažívacího traktu a k posílení tělesné konstituce.

Novodobé výzkumy jednoznačně prokázaly, že outlovka působí proti bakteriím a virům, posiluje a upravuje imunitní systém a má antioxidační účinky.

přidejte na:
BB

15. 04. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář