Červená řepa: Elixír zdraví a krásy

Červenou řepu si většina lidí vybaví ve spojitosti se školní jídelnou. Snad i díky tomu se jí mnoho lidí vyhýbá obloukem a nemůže jí přijít na chuť. To je ale velká škoda, protože její konzumace zpevňuje kůži, zaceluje cévy a stará se o naše celkové zdraví.

Červenou řepu znali lidé už ve starověku, nejedli však její plody, ale jenom mladé listy. Ty si můžete přidat do salátů i v dnešní době, a když si je usušíte, získáte praktické koření do polévek nebo omáček.

LEPŠÍ NEŽ SLADKOSTI

Červená řepa patří jednoznačně k jednomu z nejsladších druhů zeleniny vůbec, obsahuje totiž 7 až 8 procent přírodního cukru. Z toho důvodu není velmi vhodná pro diabetiky a kvůli kyselině šťavelové ani pro ty, kteří trpí močovými kameny.

Ti, kdo si však na jejích plodech mohou pochutnat, získají nenahraditelný zdroj vitaminů a minerálů. Konzumace řepy navíc snižuje krevní tlak, upravuje srdeční puls a posiluje nervový systém. Díky vysokému obsahu křemíku se navíc postará o vaše kosti, vlasy a nehty.

Léčivé účinky červené řepy:

  • Vytváří vazivové tkáně.
  • Zpevňuje kůži, zesiluje stěny cév, posiluje kosti.Červená řepa: Elixír zdraví a krásy
  • Neutralizuje a odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku.
  • Podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra.
  • Zvětšuje množství žaludečních šťáv a tím zlepšuje využití bílkovin.
  • Aktivuje tvorbu červených krvinek a tím zásobování buněk kyslíkem.
  • Vyvolává optimističtější náladu.
  • Podporuje vylučování vody a kyselin z těla.
  • Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu.
  • Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.

PROČ ŘEPU ZAŘADIT DO JÍDELNÍČKU?

Červená řepa obsahuje křemík, který je zvlášť důležitý k posílení vazivových tkání a kůže, stěn cév a kostí. Je také bohatá na draslík, díky čemuž efektivně odvádí vodu a kyselé látky z těla, a vlákninu, která zase podporuje činnost střev.

přidejte na:
BB

24. 03. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář