Polévka z červené řepy a kořenové zeleniny
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
852
kalorií
70.0g
cukrů
41.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Očištěnou řepu nastrouháme, přidáme ocet, polovinu másla a podlejeme polovinou vývaru. Dusíme do měkka. Kořenovou zeleninu pokrájíme a vaříme ve zbytku vývaru. Řepu i kořenovou zeleninu propasírujeme. Uděláme jíšku ze zbytku másla a hl. mouky a vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme dle chutě.
Před podáním vmícháme smetanu a můžeme dozdobit koprem.
mrak09. 12. 2009
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.