Sezónní potraviny v březnu

Patříte k lidem, kteří dávají přednost sezónním potravinám? Tak přesně pro vás jsme připravili článek o tom, které potraviny stojí za to v aktuálním měsíci konzumovat.

Sezónní potraviny jsou bez pochyb chutnější a kvalitnější než ty, které najdete na pultech obchodů celoročně. Určitě znáte to zklamání, když si mimo sezónu koupíte rajče a zjistíte, že nemá žádnou chuť. Všemu nahrává i naše genetické nastavení, které je zvyklé stravovat se dle toho, co je aktuálně na polích k dispozici.

Proč stojí za to jíst sezónní potraviny:Sezónní potraviny v březnu

  • Obsahují vyšší procento vitaminů.
  • V rámci daného období dodávají lidskému tělu to, co aktuálně potřebuje.
  • Organismus je na to přirozeně nastavený.

Co jíst v březnu?

První měsíce v novém roce nejsou na suroviny tak bohaté, jak bychom si sami přáli. Na trzích většinou najdete nové brambory, růžičkovou kapustu, řeřichu, sladké brambory, šťovík či chřest.

Máte-li rádi maso, vsaďte na dobrý kus hovězího masa. Dobytek je přes zimu hezky nakrmený a maso tak obsahuje výrazně vyšší obsah vitaminů a minerálů. Vyhnout byste se měli raději drůbeži, která je povětšinou pouze mražená. Co se týče zvěřiny, tak v tomto období je lov zakázaný – pokud se na menu objeví něco ze zvěřiny, dost pravděpodobně se bude jednat o zamrazené zásoby.

Mnohem zajímavěji to vypadá v lesích. Patříte-li k milovníkům houbaření, můžete jít hledat hlívu ústřičnou,Sezónní potraviny v březnu černovýtrusné lanýže nebo smrž špičatý.

Nezapomeňte na polníček

Polníček se hodí zařadit do jídelníčku hlavně z toho důvodu, že posiluje aktivní imunitní systém. Je zdrojem hořčíku, železa, kyseliny listové a vitaminu A, C a E. Přidat jej můžete do čerstvých zeleninových salátů, v kterých si skvěle rozumí s rukolou či římským salátem.

přidejte na:
BB

03. 03. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář