Vyzrajte na nespavost pomocí přírodních zdrojů!

Kvalitní spánek se podílí na celé řadě důležitých fyziologických procesů. S jeho pomocí regenerujeme svaly po fyzicky náročné práci, snižujeme hladinu stresového hormonu a posilujeme organismus na další den. Co ale dělat, když máte příznaky spánkové poruchy a nechcete to řešit předepsanými léky?

Nespavost má mnohdy kořeny ve špatném životním stylu, přemíře stresu a pocitu úzkosti. Někteří jedinci také špatně reagují na období úplňku či přemíru pasivity. Rychlá pomoc v podobě léků na spaní vám sice vytouženého spánku pomůže dosáhnout, ale v žádném případě nevyřeší původ problémů. I z toho důvodu je vhodné začínající spánkovou poruchu řešit alternativními přírodními zdroji.

Začněte doplňovat hořčík a vápníkVyzrajte na nespavost pomocí přírodních zdrojů!

Spánkový neklid může způsobit i nevyvážený poměr minerálů v těle. Pokud například patříte mezi aktivní sportovce, nebo v rámci práce stojíte hodně na nohou, měl by u vás hořčík s vápníkem mít své místo. Díky pravidelné konzumaci hořčíku a vápníku pomůžete ke stabilizaci svého srdečního rytmu, posílíte kosti a normalizujete nervové a svalové funkce během noci.

TIP: Pokud vás trápí noční křeče, je to právě magnesium, které vás jich může zbavit.

Spánek podpoří i extrakt z chmele

Milovníci piva nám dají rozhodně za pravdu, že jeho konzumace vyvolává příjemný a uklidňující pocit. Není proto divu, že je to právě extrakt z chmele, který se používá jako přírodní mírné sedativum. Velice dobře uklidňuje nervy a zpomaluje tep, díky čemuž jednodušeji upadnete do hlubokého spánku.

Vyzkoušejte aromaterapiiVyzrajte na nespavost pomocí přírodních zdrojů!

Vůně bylinek dokáže navodit příjemné pocity a tím i dopomoci k lepšímu spánku. Podle některých studií velice dobře na lidský organismus působí levandule, eukalyptus, třezalka nebo meduňka.

Osvědčená síla kozlíku lékařského

Kozlík lékařský se v léčitelství používá po staletí a jeho účinky na lidský organismus jsou všehovšudy známé. Jeho využití je opravdu široké – zbavuje tělo stresu (duševního i fyzického), pomáhá při žaludečních obtížích, snižuje krevní tlak a zmírňuje migrénu. Studie rovněž prokázaly jeho pozitivní účinky na celkovou kvalitu spánku.

přidejte na:
BB

21. 01. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář