Co dělat, když se přejíte?

Oslavy, plesy nebo rodinné obědy. Všechny pojí kromě skvělé zábavy i mraky jídla, které se na takových událostech podávají. Po jejich konzumaci se cítíme příjemně a šťastně. Jak ale postupovat, když se některé dobroty pořádně přejíme?

Bolest břicha, studený pot a pocit na zvracení. I takto se může projevovat přejedení. Náš organismus se cítí přetížen a dává to jasně najevo. Pojďme se proto podívat, jak se přejídání vyhnout a jak si pomoci, když už jsme se přejedli.

JAK SE VYHNOUT PŘEJEDENÍ?

Chcete-li to tentokrát na oslavě zkusit jinak a nepřejíst se, můžete využít některý z tipů, které jsme si pro vás připravili.

Co dělat, když se přejíte?

1. Než se pustíte do samotné konzumace jídla, rozmyslete si, na co máte opravdu chuť.

2. Pokud vás čeká několik chodů, vybírejte si malé porce a nebojte se na talíři něco nechat. Také se zkuste vyhýbat přílohám ve formě pečiva, knedlíků atd.

3. Jezte pomalu. Rozmělněná potrava se v žaludku lépe tráví a tolik vás nezatíží.

4. Je-li součástí menu i alkohol, dávejte si jej v menší míře – zabráníte tomu, aby vás pálila žáha.

JAK SI POMOCI, KDYŽ SE UŽ PŘEJÍTE?

Nezvládli jste se uhlídat a teď se kroutíte bolestí v posteli? Nevadí! I pro vás máme několik rad, které vašemu stavu mohou pomoci.

Nadýchejte se čerstvého vzduchu

Lehká procházka rozhýbe váš organismus a podpoří trávení. Naopak intenzivní chůze by vám mohla ještě přitížit. Preferujte proto delší, ale pomalejší tempo.

Vodu ano, ale po douškách

I voda může pomoci s trávením. Méně ale v tomto případě znamená více. Při pití většího objemu vody by se vám mohlo ještě přitížit.

Dejte si ocet nebo víno

Ano, zní to možná trochu netradičně, ale polévková lžíce vinného octa vám pomůže zmírnit nárůst hladiny cukru v krvi a tím pomoci ke zlepšení vašeho stavu.

Podobnou funkci má v tomto případě i víno. To červené navíc obsahuje i antioxidanty, které mohou zmírnit důsledky přejedení se tučného jídla.

přidejte na:
BB

04. 01. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář