Nedaří se vám soustředit? Upravte jídelníček

Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, soustředění je schopnost důležitá nejen v práci. Ať už se totiž věnujete času pro sebe, hrajete si s dětmi nebo si povídáte se svým partnerem, potřebujete být plně soustředění. Chcete-li být méně roztěkaní, vyzkoušejte potraviny obsahující nenasycené mastné kyseliny!

K tomu, abyste byli myšlenkově víc bdělí, potřebujete do svého jídelníčku zařadit potraviny prospěšné pro mozek. Úplně postačí, když dvakrát za týden zkonzumujete mořskou rybu (lososa, sledě či tuňáka) nebo se zásobíte dostatečným množstvím ořechů a semínek.

PotraviNedaří se vám soustředit? Upravte jídelníčekny obsahující omega-3:

  • Lněné semínko
  • Vlašské ořechy
  • Chia semínka
  • Avokádo

Bobule proti Alzheimeru

Lesní ovoce (jako jahody, maliny, ostružiny a borůvky) mají vysoké množství flavonoidů, látek, které působí preventivně proti stárnutí a výskytu Alzheimerovy choroby.

Jak podpořit soustředění?

Tou nejjednodušší věcí, která vám může pomoci k soustředění, je začít s konzumací kvalitního čaje a kávy. Oba produkty totiž stimulují funkci mozku, a navíc zvyšují množství látek, které přispívají k vyplavení serotoninu (hormonu radosti).

POZOR! S kávou ani čajem to nepřehánějte! Místo kvantity vsaďte na kvalitu!

Železo jako bojovník proti únavě

Únava je hlavním nepřítelem soustředěnosti. Určitě totiž víte, jak obtížné je se na něco soustředit, když se vám v jednom kuse zavírají víčka. Z toho důvodu je třeba do těla dostat dostatečné množství železa. Velmi často jej najdete v libovém hovězím, jehněčím či krůtím mase, rybách, žloutku, listové zelenině a brokolici. Pokud chcete vstřebání železa do svého organismu ještě zefektivnit, můžete jej kombinovat s ovocem obsahujícím vitamin C, který železo pomáhá vstřebat.

přidejte na:
BB

23. 11. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář