Jezte kedlubny! Přinesou vám zdraví i štíhlou postavu

Ačkoli se na první pohled jedná o poměrně obyčejnou zeleninu, málokdo ví, že její pravidelná konzumace může člověku přinést celou řadu benefitů.

Kedlubna totiž obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů, které lidskému tělu zaručují fungující imunitní systém a pevné zdraví. Kromě toho pomůže každému člověku, který chce shodit pár kil navíc. Nevěříte? Tak se na to pojďte podívat.

Kedlubna je plná prospěšných látek

Pokud si zajdete do obchodu pro kedlubnu, dost pravděpodobně to bude z toho důvodu, že se vám líbí její chuť. S každým soustem si ale také dáváte pěknou porci vitaminů skupiny B, provitamin A či vitaminy K, E a C.

Kromě toho obsahují i cholagogum, látku, která podporuje vylučování žluči, a tím i rychlejší vyprazdňování žlučníku. Kedlubna je také plná éterických olejů, které pomáhají proti zánětům v trávicím traktu.

S čím vám může kedlubna pomoci?Jezte kedlubny! Přinesou vám zdraví i štíhlou postavu

  • Posiluje stav pokožky, nehtů a vlasů
  • Podporuje metabolismus
  • Odvodňuje
  • Pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Přispívá ke zdraví srdce a cév
  • Působí antibakteriálně
  • Podporuje trávení

Pravidelná konzumace kedlubny působí preventivně proti rakovině dělohy, vaječníků, prsu, prostaty i tlustého střeva.

Kedlubna jako pomocník ke zhubnutí

Trápí vás nadbytečná kila? Tak by vás mohlo potěšit, že právě kedlubna patří mezi doporučované potraviny v redukčním jídelníčku. Obsahuje totiž pouhých 30 kalorií na 100 gramů v syrovém stavu.

Z kedlubny si velmi jednoduše můžete zhotovit rychlou svačinu, která vás zasytí na dlouhou dobu. Skvěle chutná sama o sobě, ale pokud si ji chcete něčím zpestřit, doporučujeme přidat ředkvičky, celer nebo mrkev. A pokud máte rádi netradiční kombinace, vyzkoušejte plátky kedlubny marinovat v jablečném octě a olivovém oleji s kořením a kozím sýrem.

přidejte na:
BB

04. 10. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář