Tipy na letní detoxikaci organismu

V lidském těle existuje šest orgánů, které podporují přirozený detoxikační proces. Bohužel v dnešní době se setkáváme s tak vysokým objemem toxinů, že je vhodné tyto orgány podpořit vyšší konzumací ovoce a zeleniny.

Lidský organismus je složitý mechanismus, který pro svou správnou funkci potřebuje být v rovnováze. Působením škodlivých vnějších podmínek je však tato rovnováha narušena a dochází k předčasnému stárnutí, snížené funkci metabolismu, oslabení imunity či neplodnosti.

Ovoce a zelenina mají úžasnou schopnost podpořit přirozené detoxikační procesy v těle a dodat nám komplexy látek, které posilují imunitu. Jejich podíl v jídelníčku je nenahraditelný. Žádný doplněk stravy ani zázračná potravina je nezastoupí. Nepodceňujte proto jejich sílu.

Jaké potraviny vybrat?Tipy na letní detoxikaci organismu

ŘAPÍKATÝ CELER – pár řapíků je skvělé schroustat jen tak na svačinu s jablkem nebo hruškou. Léčivá je pak čerstvě vylisovaná šťáva z řapíkatého celeru. Odstraňuje zkrystalizované toxické soli, které jsou roky usazeny na orgánech, a tím čistí celý organismus. Odstraňuje hlen z jater a střevního traktu a rozptyluje tukové buňky v játrech.

MELOUN – má silně čisticí účinek. Hydratuje krev, ředí špinavou toxickou krev plnou tuků, takže ji srdce nemusí tak usilovně pumpovat.

OKURKA – ideální hydratační potravina. Obsahuje živou vodu plnou minerálů, která hydratuje krev. Zmírňuje syndrom špinavé krve a tím pomáhá snižovat množství tuku a toxinů v krvi. Působí protizánětlivě v tenkém a tlustém střevě.

HROZNY – bílé jsou sice haněny kvůli vysokému obsahu cukru, právě tento cukr ale pomáhá regenerovat játra. Hrozny jsou ovocem dlouhověkosti, posilují schopnost jater vykonávat více než 2000 chemických funkcí.

přidejte na:
BB

05. 08. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář