Bolí vás kolena? Vyzkoušejte mrkev nebo jablečný ocet!

Bolest kolen je neskutečně nepříjemná a velmi často končí u léků na předpis. Existuje však několik potravin, které vaši bolest mohou zmírnit a léčbu účinně podpořit!

MRKEV

Podle čínské medicíny dobře působí obyčejná a levná mrkev. Vyzkoušejte dvě porce vařené mrkve denně, protože tak naplno využijete obsažený betakaroten. Mrkev má také vysoký podíl vitaminu A s protizánětlivými účinky.

JABLEČNÝ OCET

Jablečný ocet má antibakteriální účinky, pomáhá rozpouštět toxiny v těle a jeho pití prospívá trávení. Kromě toho významně snižuje hladinu cholesterolu a také nadváhu.

KURKUMABolí vás kolena? Vyzkoušejte mrkev nebo jablečný ocet!

Kurkuma je výtečným pomocníkem při zánětech a bolestech kloubů, především díky obsaženému kurkuminu, který je známý po staletí svou mocí snižovat bolesti v kloubech. Jeho účinky jsou přirovnávané k ibuprofenu. Kurkuma pomáhá také při osteoartróze a k minimalizaci zánětu.

AVOKÁDO

Podle různých vědeckých studií má extrakt z avokáda silné protizánětlivé účinky. Zařazením avokáda do svého jídelníčku tak pomůžete svým kloubům a kolenům. Avokádo obsahuje 20 různých vitaminů a minerálů, je zdrojem zdraví prospěšných tuků a má v sobě velké množství vlákniny. 

VLAŠSKÉ OŘECHY

Vlašáky jsou odpradávna zdrojem vitaminů a omega-3 mastných kyselin, obsahují současně flavonoidy, antioxidanty, které mají pozitivní vliv na cévy a kardiovaskulární systém, ale také na klouby, protože zabraňují zánětu.

přidejte na:
BB

24. 05. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář