Léto ve znamení černého rybízu! Proč stojí za pozornost?

Černý rybíz má silné antioxidační, antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají udržet tělo člověka zdravé. Drobné plody rybízu však nejsou žádnou léčitelskou novinkou, o jeho síle se vědělo ještě před objevením antibiotik, kdy se používal proti chřipce a angíně!

Bobulky černého rybízu si můžete bez problémů dopřát jen tak, pokud ale patříte meziLéto ve znamení černého rybízu! Proč stojí za pozornost? „fajnšmekry“, doporučujeme jej přidat do smoothie, pudinků nebo ovocných koláčů!

POZITIVNÍ ÚČINKY ČERNÉHO RYBÍZU

Černý rybíz je opravdovou lahůdkou, která potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale hlavně tělo. A co můžete očekávat po pravidelné konzumaci rybízu?

Prevence onemocnění očí

Některé studie ukazují, že antokyany obsažené v černém rybízu mohou zabránit vzniku glaukomu a podpořit zdraví očí. Extrakt z černého rybízu údajně snižuje hladiny hormonu, který může k rozvoji glaukomu přispívat, a u jedinců, kteří jím již trpí, zvyšuje průtok krve oční oblastí.

Prevence vzniku oparu

Některé výzkumy poukazují rovněž na to, že látky obsažené v černém rybízu mohou pomoci zabránit vzniku viru, který způsobuje vznik oparu. V kombinaci se zinkem a L-lysinem se tak černý rybíz může stát účinnou prevencí vzniku tohoto nepříjemného virového onemocnění.

Antibakteriální účinky

Černý rybíz pomáhá v boji se škodlivými viry a bakteriemi způsobujícími chřipku, žaludeční vředy, nevolnost nebo černý kašel.

 

BÍLÝ, ČERVENÝ NEBO ČERNÝ?Léto ve znamení černého rybízu! Proč stojí za pozornost?

Budeme-li pátrat po rozdílech mezi červeným, černým a bílým rybízem, mnoho jich nenajdeme. Černý rybíz však oproti ostatním obsahuje vyšší procento vitaminu C a jeho chuť je sladší.

 

TIP: Trápí vás problémy s močovými cestami? Uvařte si z bobulí a listů chutný čaj, který vám pomůže nemoc vyléčit.

 

přidejte na:
BB

18. 07. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář