7 důvodů, díky kterým si zamilujete třešně

Červen je v plném proudu a kromě teplého počasí přináší i možnost konzumace třešní. Ty jsou samy o sobě naprosto vynikající a dají se zužitkovat rozmanitým způsobem. I tak se o nich ale můžete dozvědět i věci, které jste dost možná netušili.

Šťavnaté červené bobule plné sladké chuti, přesně tak se dají jednou větou označit třešně, které patří mezi letní ovocné skvosty. Věděli jste ale například, že pomáhají na dnu? Nebo že zlepšují paměť?

Pomocník proti rakovině

Třešně obsahují vysoké procento flavonoidů, díky čemuž působí pozitivně proti bujení rakoviny. Podle některých studií jejich pravidelná konzumace snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a inhibuje růst nádorů.

Nejkvalitnější třešně v ČR7 důvodů, díky kterým si zamilujete třešně

Ačkoli není tato informace moc známá, čeští ovocnáři získali za svou odrůdu Tamara v USA patent a je považována za nejkvalitnější druh, který byl doposud vyšlechtěn.

Termopoduška z pecek

Patříte k osobám, kterým je často zima? Přestaňte vyhazovat pecky od třešní! Pokud se je rozhodnete usušit, získáte tak přírodní termopodušku.

Pecky stačí vložit do plátěného pytlíčku a poté nechat nahřát. Takto připravený polštářek můžete přiložit na bolavé svaly, klouby nebo jej použít k masáži rukou či nohou a prokrvit tak zmrzlé končetiny.

Lék na křeče

Šťáva z třešní prokazatelně ulevuje od bolesti svalů a křečí. Pokud máte za sebou náročný sportovní výkon nebo výlet do hor, určitě si nezapomeňte dopřát vychlazenou domácí třešňovou limonádu.

Zlepšuje paměť

Třešně obsahují anthocyaniny, které se běžně používají při léčbě demence či Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby.

Podporují kvalitní spánek

K tomu, abyste si užili co možná nejkvalitnější spánek, potřebuje vaše tělo začít produkovat hormon melatonin a ten je shodou okolností zastoupen i v třešních.

Užitečný pomocník na dnu

O třešních je známo, že pomáhají lidem se dnou. Pravidelná konzumace třešní snižuje množství hladiny kyseliny močové, což pomáhá regulovat záchvaty dny.

přidejte na:
BB

17. 06. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář