RAW tyčinky: první pomoc pro hladové

Jsou šťavnaté, plné vitaminů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Prostě RAW. Pokud je ještě neznáte, tak to rychle napravte. Tahle expresní svačinka zažene hlad a nakopne do skvělých výkonů.

Nepleťte si je s müsli tyčinkami, řeč je o RAW tyčinkách. Tihle supermani mezi tyčinkami obsahují přirozené cukry z ovoce, zdravé nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny z ořechů a semen. Díky tomu jsou ideálním zdrojem energie a sladké chuti na cestách, při sportu, nebo když během dne nemáte čas připravit či koupit si čerstvé jídlo. Sáhněte po nich bez pocitu provinění, když vás honí mlsná.

Vybírejte pozorně

Až budete brousit mezi regály zdravé výživy, čtěte pečlivě složení. Někteří výrobci používají „RAW“ v názvu produktů, které nemusí být nutně RAW. Aby tyčinka splňovala RAW kvalitu, žádná ze surovin by při zpracování neměla být uměle zahřívána na více jak 45 stupňů. Díky tomu jsou maximálně zachovány výživové a enzymatické složky.

Základem většiny RAW tyčinek jsou datle, které jim dávají sladkou chuť. Těžko bychom mezi ovocem hledali vhodnějšího kandidáta na zvýšení energie – působí jako nevídaná vzpruha, dodávají tělu čilost, vitalitu a soustředění.

A i přes svou (pro někoho možná až moc) sladkou chuť nezvyšují hladinu cukru v krvi a chrání před ucpáváním tepen. Některé RAW tyčinky jsou navíc ještě obohacené o rýžový protein, díky němuž vás zasytí na delší dobu, hodí se pro fyzicky aktivní nebo jako rychlé doplnění energie po sportu.

Domácí RAW tyčinky

Ingredience:RAW tyčinky: první pomoc pro hladové

  • 1 hrnek datlí
  • půl hrnku mandlí
  • čtvrt hrnku kešu
  • čtvrt hrnku sušeného kokosu
  • čtvrt hrnku raw kakaového másla
  • 3 lžíce raw kakaa

Kakaové máslo roztavíme a umixujeme s datlemi, raw kakaem a kokosem. Po chvíli přidáme mandle a kešu a už jen krátce umixujeme, aby zůstaly kusy ořechů. Hmotu přesuneme mezi dvě umělohmotné fólie a válečkem vyválíme plát, který rozkrájíme do tvaru tyčinek.

přidejte na:
BB

21. 08. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář