Raw čokoládové muffiny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pohanku, vlašské ořechy a raw kakao dáme do mixéru a rozmixujeme na prach. Poté přidáme sušené moruše (pár si necháme na ozdobu) a kakaové boby v kokosovém cukru.
Datle rozmixujeme bez pecky s trochou vody na kaši a smícháme je s připravenou směsí na těsto, které poté rozdělíme na čtyři díly. Necháme odležet.
Mezitím si připravíme čokoládu – ve vodní lázni necháme rozpustit kokosový olej na čirou tekutinu. Postupně do ní všleháme agávový sirup. Poté postupně přidáme karob a kakao. Měla by nám vzniknout hladká směs.
Tuto směs nalijeme do čtyř forem na muffiny – nejlépe silikonových. Z těsta připravíme čtyři koule a každou kouli zasadíme do čokolády.
Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme ozdobené sušenými morušemi.
Tip k receptu
Všechny suroviny seženeme v obchodě se zdravým zbožím.
sonizna08. 01. 2016