Valentýn: podpořte své libido jídlem!

Valentýn je svátek lásky. A jak přísloví říká láska prochází žaludkem. To, co si vkládáte každý den do úst, významně ovlivňuje vaše libido, míru vzrušivosti a má vliv i na orgasmus.

Co na talíř? Kvalitní tuky

Chcete-li podpořit své libido, vyživit krev a srovnat hormony, zařaďte do jídelníčku dostatek kvalitních tuků. Tuky jsou základním zdrojem i zásobárnou energie. Tělo je potřebuje proValentýn: podpořte své libido jídlem! obnovu buněk a stabilizaci hormonů ženského reprodukčního systému. Hormony řídí také metabolismus, takže nedostatek tuků paradoxně vede k tloustnutí a ukládání tukových zásob. Nemáme-li dostatek kvalitních tuků, stavíme z těch nekvalitních, což způsobuje ukládání toxinů, zanášení cév, zhoršování mozkových funkcí, kardiovaskulární onemocnění a vznik dalších zánětlivých chorob, kterým se říká civilizační.

Nebojte se másla

Omezte příjem průmyslově upravovaných rostlinných olejů. Běžné rostlinné oleje jako jsou slunečnicový, kukuřičný, řepkový, sójový, arašídový a margaríny, které jsou vyráběny téměř výhradně ze jmenovaných olejů, nechte v regálech. Místo nich kupujte nerafinované zastudena lisované rostlinné oleje (olivový, sezamový, lněný, dýňový, slunečnicový, řepkový…).

Zvyšte příjem omega-3 mastných kyselin, najdete je v rybách, lněných a chia semínkách, vlašských ořeších a olejích z uvedených potravin.
Omega-3 obsahuje také zvěřina, maso a máslo od zvířat pěstovaných ve volném chovu a také vejce od slepic z volného chovu. U rostlinných zdrojů omega-3 myslete na to, že tyto mastné kyseliny jsou pro tělo hůře využitelné. Mnohem výhodnější je tedy konzumovat vedle rostlinných tuků také ty živočišné. Tuk z kvalitního masa je důležitý pro játra, která tvoří cholesterol a žluč, díky níž dochází k rozložení a vstřebání živin.

Bylinky na poli lásky

MALINOVÉ LISTÍ

Vyrovnává hormonální hladiny, podporuje veškerý systém hormonů, pomáhá růstu vlasů a napomáhá slinivce. Uvařte si ze sušeného malinového listí čaj. Chutná skvěle samotný i v bylinných kompozicích.

Valentýn: podpořte své libido jídlem! KURKUMA

Silný přírodní regenerátor jater, který odstraňuje toxické kovy z těla. Lžičku denně rozmíchejte v horkém mléku a přidejte lžičku medu (vznikne v ájurvédě populární golden milk).
Konzumovat ji před jídlem můžete i jako doplněk stravy v želatinových kapslích.

 

KOPŘIVA

Dobíjí naše baterky, ledviny a vyživuje krev. Tuto super star mezi bylinami není radno podceňovat. Uvařte si z ní posilující výluh a pravidelně ho popíjejte.

přidejte na:
BB

13. 02. 2023

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář